БУРНО У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Опет се спомиње ВЕЛИКА СРБИЈА

БУРНО У ЦРНОГОРСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Опет се спомиње ВЕЛИКА СРБИЈА

26 децембра 2019

Седница црногорског парламента о Предлогу закона о слободи вероисповести почела је бурно, најпре примедбама на полицијску блокаду града, а највише незадовољства изазвало је уводно излагање министра правде Зорана Пажина, помињањем великосрпског национализма.

Док траје расправа у парламенту грађани који се противе овом закону у све већем броју окупљају испред Храма Христовог Васкрсења.Бура због „великосрпског национализма“

Почетак расправе обележила су бурна реаговања опозције на речи потпредседника Владе и министар правде Зорана Пажина који је отворио расправу.

Пажин је рекао да сматра „једнако неприхватљивим вређења и негирање црногорског државног идентитета и онда кад се слави нестанак државе у име великосрпског национализма, и онда кад се Његош проглашава геноцидним писцем“.

– Зато овај Предлог закона не стаје на крај једном етнонацинализму да би породио други. Не, овај закон доносимо да би сви у Црној Гори имали једнако право да по својој савести буду или не буду верници било које вероисповести – рекао је Пажин.

Помињање великосрпског национализма посланици опозиције су доживели као, како су навелели, велику увреду и изазивање мржње. Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да министар правде Зоран Пажин „вређа Србе“.

– Нико Србе неће вређати – рекао је Кнежевић.

Кнежевић је додао да је „министар је увредио 89 одсто грађана и потомака оних који су 1918. гласали да са Србима формирају краљевину“.

– Он нас је тако сврстао међу фашисте и представља нас као негаторе црногорске државе – рекао је Милан Кнежевић, а потом упитао је и ко је дао налог да толико полиције изађе на улице.

На одговор Пажина да никога није вређао, надовезао се Небојша Медојевић који је рекао да се „осеећа прозваним да је великосрпски националиста и да угрожава Црну Гору“.

– Таргетирао је једну националну заједницу као народног непријатеља. Ово је увод у фашизам. Пажин је наступио као фашиста – рекао је Медојевић.

Расправа због блокаде Подгорице

Почетак седнице обележили су и приговори опозције због затворених улица у главном граду, што је мера донета да би се спречили нанајваљени скупови грађана, објављено је раније. Посланик Демоса Миодраг Лекић рекао је да је доживео понижење на путу од свог стана према парламенту.

– Имао сам могућност да препливам реку, децембар је, одустао сам. Ишао сам неким другим путем и стигао. Расправа се дешава у атмосфери државног удара – рекао је Лекић.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић рекао је да никакав полицајац не може посланике да заустави на путу до парламента где се одржава седница: „То може само у Северној Кореји“.

Седници присуствује и премијер Душко Марковић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Овај Зоран Пажин је унијатски усташа,који је себе приказао као избеглицу из "рватскее",а није пребег,него је намерно послат да помаже стварање унијатске ткзв "грчкокатоличке" некакве црногорске православне цркве,као што је онај језуита ВРАТОЛОМеј створио некакву "украјинску православну цркву"! Читајте књигу "Крст на крижу" од Ратка Дмитровића,па ћете дознати изузетно много чињеница,и података о Ватикану,и свим играријама и подвалама ватиканским,али и пуно тога о комуњарама! Све је Ратко аргументовано изнео у овој књизи.

  2. Istina says:

    drljevic je preda crnu goru hrvatima 45 godine srpski narod je izgubijo rat i crnu goru i srbiju

  3. persida says:

    Milu zelim da se oklizne na bananu, sto pre to bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u