БУРНО У НЕМАЧКОЈ: Побуна због признања незавиности тзв. Косова!

BURNO U NEMAČKOJ: Pobuna zbog priznanja nezavinosti tzv. Kosova!

18 septembra 2019

Stav Nemačke da je nezavisnost Kosova gotova stvar, kao i protivljenje korekcijama granica ili podeli, licemerni su i arogantni, smatra poslanica Levice u nemačkom parlamentu Žaklin Nastić.

„Te poruke o ’gotovoj stvari’ su licemerne. Tokom 20 godina nemačke vlade su jedna za drugom radile na rasparčavanju Jugoslavije duž etničkih linija, uprkos preporukama EU i UN da se to ne radi… I kada su posle skoro 30 godina nestabilnosti Srbi i građani Kosova blizu dogovora kako da žive jedni pored drugih, nemačka vlada kaže da je vreme za prekrajanje mapa završeno. Ovakav stav je arogantan i smešan“, kaže Žaklin Nastić za Večernje novosti.Partija Levica je nedavno podržala predlog češkog predsednika Miloša Zemana da se poništi priznanje kosovske nezavisnosti, ali poslanica stranke koja broji 69 mesta u 709-članom parlamentu kaže da trenutno postoji veoma malo nade da Bundestag poništi priznanje tzv. Kosova.

„Definitivno je bila greška to što je Nemačka među prvima priznala nezavisnost Kosova. To je bilo kršenje srpskog i međunarodnog prava, i u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN“, dodaje Nastićeva, podsećajući da se od priznanja situacija na Kosovu značajno pogoršala.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Nemačka ne postoji,u stvari ova mala stranka u nemačkoj pokazuje TAČNO koliko nemačke stvarno postoji i koliko je nemačka stvarno nezavisna država....10%

  2. Kum says:

    Njemci traže po repu i trba imdati i to mnogo više nego 1941-1945.

  3. Beli Orao says:

    Dok im Putin ne zavrne ruku neće se ništa promjeniti !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *