БЖЕЖИНСКИ: Мобилисати Запад и НАТО, Руси могу освојити Балтик за један дан

BŽEŽINSKI: Mobilisati Zapad i NATO, Rusi mogu osvojiti Baltik za jedan dan

29 januara 2015

ZbigniewBrzezinski 656Jedan od najuticajnijih spoljnopolitičkih stručnjaka SAD Zbignjev Bžežinski (86), poziva na „mobilizaciju“ Zapada i Saveza NATO, i upozorava da Rusija može za jedan dan da zauzme Baltičke zemlje.

On smatra da bi zbog toga trebalo što pre poslati američku vojsku u države oko Baltičkog mora.

Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost u vreme administracije Džimija Kartera ocenio je pred Savetom za oružane snage pri američkom Kongresu da bi Putin mogao krenuti u „iznenadni napad“ na zemlje Baltika.

„Trebao bi mu samo jedan dan da pokrene ofanzivu s ciljem zauzimanja Rige i Talina. Oni se ne bi mogli odbraniti“, rekao je Bžežinski.

U svom govoru on je pozvao Vašington da počne da isporučuje oružje Ukrajini sa ciljem odbrane od Rusije.

„Putin se u Evropi igra vatrom, finansira i naoružava pobunjenike. Moramo nešto učiniti kako bi se zapitao pre nego krene u dalju eskalaciju. Predlažem da se unapred pozicioniraju trupe“, navodi Bžežinski.

Analitičari podećaju da su stavovi Bžežinskog gotovo uvek bili u prilog konfrontaciji, kada je reč o odnosu Zapada prema Rusiji.

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Bžežinski !!! Jedan od američkih vampira kojem krvi nikad dosta. Ukoro će Rusi da vam zabiju svima po jedan glogov kolac umesto krsta jer krst vam ne pripada.

  2. Mare says:

    Ovaj starkelja je odavno dementan... Sad jos kolac i da ga stavimo gde mu je mesto

  3. mali Putin says:

    Ma bombarduj ga!!! Zgadija, bljak..kopile.slovensko

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *