ČAČAK: Eksplozija na poligonu, dve osobe poginule

ČAČAK: Eksplozija na poligonu, dve osobe poginule

16 decembra 2013

sloboda4Najmanje dve osobe su stradale u eksploziji na poligonu za ispitivanje kompanije „Sloboda Čačak“ prilikom krađe oružja i municije, nezvanično saznaje B92.

Kako saznajemo, u nedelju su četiri osobe neovlašćeno ušle na probni poligon „Slobode“ iz Čačka gde su skupljali ostatke municije koja je planirana za uništenje.

Kako nezvanično saznajemo, tada je došlo do eksplozije u kojoj su dve osobe stradale, dok su dve osobe pobegle sa poligona. Istražni organi su bili na licu mesta i obavili uviđaj.

Poligon je obezbeđen video nadzorom, ali kamere su u režimu „pasivnog nadzora“, pa je čuvar mogao da reaguje samo kada je čuo detonaciju. On je zatekao rasečenu ogradu.

Direktor kompanije „Sloboda“ Zoran Stefanović rekao je danas za Tanjug da se u Miokovcima dogodila se eksplozija u kojoj ima povređenih. Stefanović je rekao i da se za sada zna da su NN lica ušla na poligon, verovatno radi krađe municije i da se dogodila nesreća.

On je dodao da ima povređenih, da policija obavlja uviđaj i da su na licu mesta istražni organi koji treba da utvrde uzroke eksplozije.

Na poligonu u Miokovcima, vrši se ispitivanje vojne bojeve municije i eksplozivnih sredstava.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *