ČAČAK: Vrebaju osnovce iz crnog „golfa“

ČAČAK: Vrebaju osnovce iz crnog „golfa“

4 decembra 2014

cacak25647Crni „golf 2“ već danima seje strah među roditeljima mališana koji se iz čačanskih osnovnih škola vraćaju iz popodnevne smene! Sve je, kako „Novosti“ saznaju, počelo kada su, 21. novembra, zasad nepoznate osobe pokušale da desetogodišnjeg dečaka uvuku u ovaj automobil, o čemu su preplašeni roditelji ovog mališana obavestile čačansku policiju.

Majka dečaka, još u šoku, kaže da se sve dogodilo oko 20 časova, u veoma prometnoj Ulici kneza Miloša, kada su njeni sinovi, osmogodišnjak i desetogodišnjak, krenuli na trening u salu OŠ „Filip Filipović“.

– Obojica treniraju karate, stariji već tri godine. Kretali su se trotoarom, stariji sin je bio do ulice. Pored njih je išao crni „golf“ i u jednom trenutku, dok je auto bio u pokretu, otvorila su se zadnja vrata. Neko je uhvatio sina za jaknu i počeo da ga vuče u vozilo. On je vrlo spretan i uspeo je da se istrgne i obojica su potrčala. Još neko vreme je auto išao za njima dok se nisu pojavili prolaznici – ispričala nam je majka, koja je insistirala da joj ne objavljujemo ime. – Potom je automobil otišao. Deca su, umesto na trening, došla kući. Bili su veoma uplašeni…

Njen suprug i stariji sin otišli su iste večeri u policiju, gde su ispričali sve šta se dogodilo. Desetogodišnjak je tom prilikom kazao da je zapamtio da se radi o crnom „golfu 2“, ali da nije uspeo da zapamti registarske oznake automobila. Takođe je rekao da je „osoba koja ga je vukla u auto muškarac, i da je imao veoma kratku kosu, ili da je čak bio ćelav“.

Ova vest uznemirila je Čačane, sa kojima smo razgovarali, a najviše ih čudi što dosad nisu ni od koga dobili nikakvo upozorenje.

– Niko nam nije ništa rekao, niti u školi, niti u policiji. Mnogi od nas idu po svoju decu posle škole, ili posle treninga. Uplašili su se ljudi, a posebno je opasno kada padne mrak – rekao nam je otac jednog četvrtaka.

Prema nezvaničnim navodima iz policijske istrage, postoji još jedna ovakva prijava, a radi se o istom automobilu. Meta je takođe bio dečak, ali on je vozio bicikl. Napadači su ga oborili sa bicikla i takođe pokušali da uvuku u vozilo, ali je mališan, srećom, uspeo da pobegne.

 

RAZGOVOR

MAJKA dvojice dečaka koji su bili na meti otmičara kaže i da je nakon prijave kod njih „dolazio inspektor, koji je pričao sa decom“. Prema njenim rečima, zasad nisu dobili odgovor dokle se stiglo u istrazi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Šta će korumpirana policija da uradi, po rom pitanju, po pitanju otmice dece na ulicama gradova u Srbiji?

  2. Sergio says:

    Najnoviji predlog izmene zakona o saobracaju: ZABRANITI UPRAVLJANJE AUTOMOBILOM MARKE GOLF 2 U VECERNJIM SATIMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *