Чајевима до бољег памћења

Čajevima do boljeg pamćenja

5 aprila 2018

Gubitak pamćenja može da bude simptom različitih bolesti, ali najčešće uzrok zaboravnosti je ateroskleroza mozga. Sprečiti sužavanje krvnih sudova i poboljšati memoriju moguće je uz pomoć biljnih čajeva po receptima ruskog travara Dmitrija Jurovskog.

Jarebika

Pet supenih kašika mlevene kore jarebike prelijte sa pola litra vode i kuvajte dva sata na slaboj vatri. Konzumirajte 30 mililitara proceđenog napitka tri puta dnevno pola sata pre obroka. Tretman traje dva meseca.

Ivanjsko zelje

Pedeset grama korena omana, odnosno ivanskog zelja (Inula helenium) prelijte sa pola litra votke. Ostavite da odstoji mesec dana. Uzimajte 30 mililitara tinkture jednom dnevno. Tretman traje dva meseca.

Pšenične mekinje

Jednu supenu kašiku pšeničnih mekinja prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte da odstoji sat vremena. Nakon toga dodajte u odvar još jednu čašu ključale vode pa ostavite da odstoji deset minuta. Popijte dve trećine čaše napitka – tri puta dnevno nakon obroka.

Mirođija

Jednu supenu kašiku semena mirođije prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte da odstoji sat vremena. Uzimajte jednu supenu kašiku čaja četiri puta dnevno.

Kokotac

Dve čajne kašičice kokoca prelijte sa čašom ključale vode, pa ostavite da odstoji sat vremena. Konzumirajte trećinu čaše čaja – tri puta dnevno uz kašičicu meda.

* Ako imate pitanja za Dmitrija, pošaljite ih na imejl adresu: dmitry@zauraltrav.ru.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *