Чак 1.171 фратар учествовао у клању и убијању Срба, А ПАПА БИ БЕЗ ПОКАЈАЊА ДА ПОСЕТИ СРБИЈУ

Čak 1.171 fratar učestvovao u klanju i ubijanju Srba, A PAPA BI BEZ POKAJANJA DA POSETI SRBIJU

12 jula 2018

Piše: Jovo VUKELIĆ

POSETA rimskog Pape Srbiji je neprekidno, stalno u pripremi, već decenijama!

Evo, i ovih dana mediji bruje o navodnoj skoroj poseti sa ovakvim bizarnim i besmislenim spinovanjima i falš-detaljima:

„Kad će papa u Srbiju, evo samo što nije; Poseta Pape korisna za Srbiju; Nije vreme za posetu Pape Srbiji; Papa dolazi na Kosmet; Papa će držati misu na fudbalskom stadionu Crvene zvezde u Beogradu; Papa dolazi u Srbiju da bi potom mogao da ide i u Rusiju; Papa stiže za „Petrovdan“; Javnost u Srbiji protiv dolaska katoličkog poglavara; Da li će papa osuditi genocid u Jasenovcu?; Stepinac tolerisao genocid; Tajna misija SPC kod pape Franje; SPC u Vatikanu ugovarala papinu posetu Beogradu; Amfilohije: Nije bilo ni reči o dolasku pape u Srbiju.

Tako da se Srbima nad glavom svake godine izgleda njiše strašno sečivo, sve brže i više –  kao ustaška sekira ili nož kojim su ih ubijali –  poseta poglavara Vatikana i Rimokatoličke Crkve.

Ti koliko uporni (bar za sada, isto toliko bezuspešni) pokušaji da se rimokatolički primas dovede u Srbiju na silu, protivno volji ogromnog dela srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve (SPC) imaju zapanjujuće razmere bezobzirnosti.

Pokušavaju Vatikanski ideolozi na najrazličitije načine, tačnije – svim sredstvima da se „probiju“ u Srbiju, pa se stiglo svojevremeno (2003. godine) sa posetom pape Jovana Drugog (Vojtile) Banjaluci (baš gde su ustaše isplanirale i počinile 1942. godine genocid u selima Drakuliću, Šargovcu i Motikama ubivši za jedan dan 2.500 Srba pod vođstvom fratra Tomislava Filipovića).

Pokušaji dovođenja Pape na srpsko tlo u novije vreme idu i preko Crne Gore i naravno sve više i preko Kosova i Metohije.

U crkvi u Glini su Srbe žive spalili

Potreba zločinca da zgazi na mesto zločina

Ta poznata potreba zločinaca da dođu, da koraknu na mestu zločina, da zgaze srpsku zemlju natopljenu krvlju stotina hiljada nevinih Srba, dece, žena, staraca – pobijenih baš pod njihovim vođstvom – Rimokatoličke crkve i njenih fratara i ustaša iz Nezavisne države Hrvatske (NDH) je morbidna želja koja ne jenjava.

Poglavar Vatikana, papa, hoće, ima želju, bar tako kažu iz Rimske kurije, da poseti Srbiju, da obiđe svoju pastvu (vernike). Ali, ni Vatikanu, papi, a ni Rimokatoličkoj crkvi u celini, pa ni najodgovornijoj njihovoj  crkvi u Hrvatskoj ne pada na pamet da se za zločine i pokolje, za očigledni  genocid nad Srbima svi kolektivno izvinu srpskom narodu, Srbima (gde god živeli), SPC i državi Srbiji i traže oprost za te užasne grehe.  Da kleče i mole!

Oni, inače, čuju dobro takve višedecenijske zahteve i vapaje Srba i SPC.

Hoće Rimokatolički poglavar da dođe u goste, ali neće da se pokaje. I to baš oni kojima je oprost grehova jedan od glavnih elemenata njihove vere! To je čudo koje Srbi gledaju, sa kojim se rađaju i umiru i u koje skoro da ne mogu da veruju!

Trebalo bi da se zna jer je istina i postoje dokumenta: čak 1.171 fratar je aktivno učestvovao u klanju i ubijanju Srba (američki izvori kažu, čak 1.400 fratara). Oni su sarađivali sa ustašama i pružali im veliku pomoć. Ante Pavelić ih je odlikovao za „visoke” zasluge u NDH u genocidnom uništavanju srpskog naroda.

Evo zato jednog primera masovnog zločina, pokolja po planu Rimokatoličke crkve. Lazar Lukajić u svojoj knjizi Fratri i ustaše kolju (2005) opisuje ovaj genocid: „Pavelićeve ustaše su 7. februara 1942. godine poklale svo srpsko stanovništvo u tri sela na periferiji Banje Luke – Drakuliću, Šargovcu i Motikama –i sve Srbe-rudare u rudniku Rakovac nedaleko od grada. Samo u tom jednom danu usmrćeno je oko 2.500 Srba. Tačan broj još nije utvrđen. Taj pokolj ima sledeće karakteristike:  to je najmasovniji pokolj Srba na kućnim ognjištima u jednom danu koji je izvršila Pavelićeva NDH tokom celog svog postojanja. Pokolj je izveden uz saglasnost, pomoć i neposredno učešće fratara, a naročito banjalučkog župnika Nikole Bilogrivića, koji je u Banjoj Luci prisilno pokatoličio 1.500 Srba, i fratra franjevca Miroslava (Tomislav) Filipovića (zvanog i Vjekoslav Majstorović), potonjeg upravnika logora u Jasenovcu i Gradiški. Tako je i u tom pokolju najočiglednije prikazana i dokazana sprega Rimokatoličke crkve i ustaša u genocidu nad Srbima; pokolj je neposredno vodio i sam svojom rukom pokazno klao Srbe najmonstruozniji izdanak Rimokatoličke crkve fratar Tomislav Filipović zvani Fra Sotona“.

Filipović je pre rata bio kapelan i župnik u raznim mestima BiH. Posle osnivanja NDH pridružio se Ustaškoj vojsci.

Službeno isključen iz franjevačkog reda. Posle je bio zapovednik u logorima Jasenovac i Stara Gradiška.

Hoće Papa iz Vatikana da dođe i poseti Srbiju i Srbe i svoje vernike, ali neće da se jasno ograde, na čelu sa nadbiskupom iz Zagreba, od zločina nad Srbima u kojima su bili jedni od glavnih predvodnika, uz NDH.

Hrvatska rimokatolička crkva, njen nadbiskup Alojzije Stepinac i veliki deo fratara (čak njih oko 1.200) su aktivno podržavali i predvodili koljačke ustaške regimente NDH.

O tome ne svedoče samo nezavisni izvori, dokumenti, fotografije iz same NDH i Rimokatoličke crkve, njihovi proglasi i naredbe, tadašnja štampana glasila, stotine svedoka Jevreja, Srba, Cigana…, već i mnogi Hrvati, istoričari, ali i stranci koji su boravili u Hrvatskoj u vreme tih zločina, pre svega Nemci, Austrijanci, Italijani… A svedoči i najčuveniji među njima, hrvatski istoričar Viktor Novak u kapitalnoj knjizi „Magnum Krimen (Veliki zločin) – Pola veka klerikalizma u Hrvatskoj “ u kojoj otkriva spregu Rimokatoličke crkve i ustaštva i države NDH.

Stranci, okupatorski oficiri,  su bili zgroženi razmerama zločina nad Srbima, brutalnošću  i zverstvima, ali najgore je bilo to životinjsko ispoljavanje mržnje i netrpeljivosti prema nevinom i mirnom srpskom stanovništvu samo zato što je druge, pravoslavne vere!

Lični Hitlerov prijatelj – Nemac Herman Nojbaher – u knjizi „Specijalni zadatak na Jugoistoku 1940-1945“ svedoči: „Posle raspada Jugoslavije „buknuo je hrvatski ratni pohod osvete i uništenja pravoslavnog srpstva, koji spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cijele svjetske istorije“… i dodaje: „Kad vodeći ljudi ustaškog pokreta tvrde da su zaklali milion Srba (uključujući tu i odojčad, djecu, žene i starce), to je po mom mišljenju samohvalisavo preterivanje. Prema izveštajima koji su meni stigli, ja cijenim broj zaklanih bez odbrane na tri četvrti miliona (750.000).“

Kakvim se sve lukavstvima, prevarama, obmanama, poluistinama, a  i lažima, već decenijama služe biskupi Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj  ne bi li prevarili „zatucane, nazadne, primitivne, zaostale, proste, grube“ Srbe i episkope i vladike Srpske Pravoslavne crkve (SPC) i protivljenje posete pape Srbiji umanjili, utišali, sveli na gunđanje koje onda ne bi smetalo poglavaru Rima da na najveličanstveniji način dođe u Srbiju!

O tome ćemo pokušati da pišemo u ovoj studiji i da razjasnimo još jednom razmere ove religiozne bestidnosti Rimokatoličke crkve prema Srbima.

Srpske oči u hrvatskim korpama (košarama)

Cilj našeg istraživanja je da zainteresovani saznaju istinu o pozadini ovih neprirodnih nastojanja vrha Rimokatoličke crkve da se još jednom podsmehne Srbima na njihovu nesrećnu sudbinu bar kad su u pitanju zajednički život, zajedničko postojanje sa rimokatolicima, Hrvatima, koji su, gde god su stigli, proganjali, terorisali, silovali, pljačkali, proterivali i nemilosrdno ubijali „šizmatike“ Srbe.

Treba istaći i svedočanstvo mostarskog biskupa Alojzije Mišića, o masovnim ustaškim ubistvima oko Mostara tokom prvih 6 meseci rata. Iz pisma poslatog nadbiskupu Stepincu 7. novembra 1941: „Ljude se hvatalo ko zvjerinje. Klalo, ubijalo – žive u ponor bacalo. Ženske, majke s djecom, odrasle djevojke, djecu žensku i mušku bacali su u jame. Podžupan u Mostaru Baljić, javno izgovara, ko činovnik, morao bi da šuti ne da telali, da je u Ljubinju samo u jednu jamu 700 šizmatika [pravoslavca] bačeno. Od Mostara i Čapljine odvezla je željeznica šest punih vagona žena, majki i djevojaka, djece ispod deset godina do stanice Šurmanci, gdje su izvagonirani, odvedeni u brda, žive matere s djecom bacali u duboke propunte. Sve je strmoglavljeno i ubijeno. U župi Klepci iz okolnih sela N. N. 3.700 šizmatika (pravoslavaca) ubijeno je. Jadnici, bili su mirni. Dalje ne nabrajam. Predaleko bih otišao. U samom gradu Mostaru na stotine ih je vezalo, odvodilo izvan grada pa ko živine ubijali.“

Uz to, su Srbe masovno silom prevodili u jeres, u drugu veru. Ne svojevoljno kako Hrvati često navode, već grubom silom, po nalogu rimokatoličke crkve Hrvatske, uz saglasnost Svete stolice. Što bi Srbi menjali svoja pravoverna, ortdoksna religiozna uverenja i svoju svetu veru? Ko je odbijao bio bi ubijen!

Prozelitizam je bio stalni posao rimokatolika, jedan od glavnih ciljeva; nametljivo i nasrtljivo, nasilno i fanatično, uz primenu sile terali su srpsku versku zajednicu da menja veru.

Nikada SPC tako nešto nije činila u svojoj istoriji.

U tom biblijskom egzodusu Srba nastradalo je stotine hiljada dece, žena, starih i muškaraca koji su uglavnom klani i bacani u jame, pećine. Nekima su pre toga vađene oči, skupljanje u korpe i hitro nošene državnim, vojnim i verskim čelnicima kao najveći ratni trofeji.

Svedočanstvo pisca Malapartea

U 13. poglavlju  romana „Kaputt“, pod nazivom “Kotarica ostriga”, italijanski pisac Kurcio Malaparte svedoči o poseti Paveliću i kaže: “Dok je poglavnik govorio, primetio sam na pisaćem stolu kotaricu od vrbovog pruća. Poklopac je bio podignut i videlo se da je dupke puna plodova mora, tako mi se bar činilo, nekakvih ostriga, izvađenih iz ljuštura, onakvih kakvi se mogu videti u velikim izlozima na Pikadiliju u Londonu. Kazetarno (opunomoćeni italijanski ministar) me pogleda i namignu mi: ’Prijala bi i jedna dobra čorba od ostriga, zar ne?’”

Hitler dočekuje 1941. Antu Pavelića

– To su ostrige iz Dalmacije? – upitao sam poglavnika.
Ante Pavelić diže poklopac i, pokazujući mi te plodove mora, tu ljigavu i pihtijastu masu ostriga, reče smešeći se na onaj njemu svojstven način: – To je poklon mojih vernih ustaša: ovde ima 20 kilograma ljudskih očiju.” (Roman „Kaputt“, Izdanje „Večernjih novosti“, 2004)

Malo je Hrvata koji su svesni strašnog zločina i greha počinjenog nad Srbima.

Nikola Pavelić, diplomata Kraljevine Jugoslavije, Ivanu Šubašiću, članu Vlade maja 1942. o zlodelima ustaša je napisao:

Kada civilizovani svet za to sazna, revolt i indignacija biće takvi da ja ne znam šta će biti sa nama Hrvatima. Samo jedan detalj, po ulicama hrvatskih gradova nuđene su na prodaju sakupljene iskopane oči Srba: po 30-40 očiju odjednom!“

Cela NDH je bila logor Jasenovac

Treba svim Hrvatima i Vatikanu reći istinu: cela NDH je bila logor Jasenovac.

I dok se potplaćeni stručnjaci od strane Vatikana za utvrđivanje broja žrtava u 22 koncentraciona logora u Hrvatskoj „ubiše“ od 1945. godine do danas dokazujući da je broj srpskih žrtava manji – mora im se reći u lice ono što se zna: Srbi su ubijani po livadama, šumama, selima, bacani u jame, u reke, potoke, bunare i ubijani po kućama i paljeni u njima… Bili su vešani po drveću, a isto ih je po broju, čak možda i više nastradalo u ovim koljačkim pohodima ustaša,  nego u logorima.

O tome čak svedoči na sudu njihov najveći ubica i najstrašniji koljač Miroslav Filipović „Fra Sotona“ i braneći se sudiji kaže:

„Pa gospodine moj, nisam to radio samo ja. Ubijao je svako Srbe ko je stigao i svako laže ko kaže da nije ubijao!“

(Nastavak 3: Zašto je interes Srbije, SPC i Srba da Papa poseti Srbiju?)

https://izmedjusnaijave.rs/%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b0-%d…

KOMENTARI14 komentara

 1. goran says:

  Srbi ne mogu samni protiv katolika. S obzirom da Putin nista ne radi da Srbe u toj borbi pomogne, bojim se da Srbi nemaju drugi izbor osim da prihvate katolicanstvo.

  • Velika Metla says:

   Goran,nekada je bolje ćutati,i ne progovoriti ništa!

   • goran says:

    Ne nekada nego uvek je najbolje cutati, pogotovo u Srbiji. Tu nema ko da te cuje.

 2. Taipova Češma says:

  Postoji predskazanje nekog skandinavskog sveštenika iz davnih vremena o toj poseti - a slobodno interpletirano,kazuje ,da bi došao ali se nebi vratio,i da bi to bio kraj nečemu što misli i smatra da je..........................

 3. Velika Metla says:

  Meni lično njegovo pokajanje ne treba,iz prostog razloga što znam da nije iskreno! Koja to budala očekuje od sotoninog komesara iskrenost?

 4. E.Lirsch says:

  Podatak nije tacan. Bilo ich je negde 1437 komata. Sve "velecasni" do velecasnog a svi pod komandom VELIKOG DEMONA iz Vatikana.

 5. Bogomir says:

  Nepotrebno se dize prasina oko dolaska pape. srbistanci sami ne postuju poklane i mucene Srbe u Jasenovcu i ostalim stratistima, tako da zaista nije za ocekivati od organizatora istog da se pokaje. srbistani ne postuju nista i nikoga, a svojom nekultivisansocu su postali gori od zivotinja, u mnogo cemu. Na kraju krajeva, jedino o cemu brinu ovih dana jesu emocije njihove brace hrvata, te im svuda upucuju cestitke za namestene pobede na SP.

 6. Barakuda says:

  Srbi su poslije prvog rata, poslije toliko patnje i žrtava napravili sopstvenu grobnicu stvaranjem kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca ! Prvom prilikom su naša "braća" 1941 počeli masovno da pune tu grobnicu Srbima ne birajući između djece, zena, staraca i odraslih ! Toliko su se pokazali "dobrim" u brutalnosti, tako da je i šef Gestapoa došao u Zagreb da ih upozori da se malo smire ! Po prvi put ih nisu poslušali, nego su nastavili još brutalnije ! Srbi su poslije 1945 ponovo prihvatili zajedničku državu sa istima koji su i punili grobnicu ! Još su se odrekli i Dinastije (Kralj je pobjegao sa zlatom u London i ostavio narod),tako da su se odrekli i nacionalnosti i vjere (čast izuzecima)i preko noći postali Jugosloveni, spremni da poginu za bratstvo i jedinstvo ! 1991 ponovo, sami sebe lažemo i konstantno ponavljamo kako će istina pobijediti ! Danas nas AV već godinama vodi u sve blistaviju budućnost, odričući se koljevke Srpstva, a istovremeno radi mira u regionu, poštuje teritorijalni integritet BiH, čime odbacuje svaku pomisao da se RS osamostali i pripoji Srbji, što je prirodno ! Zaključak je da nama nisu potrebni neprijatelji !

  • PASTOR AETERNUS says:

   Rimska Kurija (vlada Vatikana i celikupne RKC) odavno je postavila pitanje kako najpametnijim mislećim glavama srpskog naroda tako i svim Srbima kojima glava ne služi kao rekvizit no da se njome misli ! Pitanje je : da li je JEDINO Vatikan glavni krivac za svu nesreću Srba ? Kolika je odgovornost KOMINTERNE ? ( i današnjih opespamećenih jugoslovenskih neo-komunista? Koliko su štete Srbi-shupkolisci naneli svom srpskom narodu služeći podanički masonskim eksperimentalnim iživljavanjima u projektima za slom Rusije tipa Beogradski pašaluk = Moskovija i genocidni Srbi i ruska oligarhijska kleptokracija koja besomučno pljačka porobljene narode Sibira pa će na eksperimentu sa Srbijancima u Beogradskom pašaluku tako da NATO oslobodi ostale narode a Ruse svedu u prirodne granice Moskovske kneževine. Ove su teze svakodnevna poslastica ukro-fašista koje treniraju kao našu bivšu braću iz SHS i YU da se obavi Boguugodno Delo. Jugoslovenstvo i komunizam su neizlečivi virus u moždanim vijugama Srba. Nasuprot tome kroz reality show obavlja se još sablasnija epizoda unakazivanja kroz proces posrbijančiti Srbijance. To odrađuje naš svet, tj. marionetska oktroijada.

  • Istina booli says:

   Jer ste sami sebi največi neprijatelji......Amin

 7. KOMPROMIS ZA BUDUĆNOST says:

  Predlagao sam da papa poseti Srbiju 2017. Zašto ? Pa da lično papa posvedoči da priznaje u dandanas poštuje odluku svog prethodnog papa Honorija lll koji je bulom (izjavom) od 04.01.1217. obznanio Gradu i Svetu (urbi et orbi) da Sveta Stolica priznaje Kraljevinu Srbiju i po raškom episkopu Metodiju poslao krunu da se 08.08.1217. okruni u Rasu Stephanos ll Nemania filio. Taj dokumenat prosleđen je u sve tadašnje države da se Srbija ima sa poštovanjem da tretira. Nažalost intelektualna potkapacitiranost srbijanske marionetske pseudo elite to nije prihvatila kao savremeni PR današnje Državnosti Srbije. Taj Dan niko nije ni spimenuo. To govori o državničkoj plitkoumnosti današnje okroijade. Ali može da se napravi kompromis pa da papa kao šef države poseti državu Srbiju i da kao poglavar svih katoluka poseti svoje verne katolike u Srbiji kao njihov pastir jer već pišu o Srbiji kao aparthejd za Srbe. Problem je KO će da ga primi ispred SPC ? I tu imam predlog - da ga primi MITROPOLIT Beogradsko-karlovački. Pošto Irinej nosi 3 titule neka se zbog istorijskog nasleđa NEPOMIJJE 58.Arhiepiskog pećki i naslednik Svetog Save ( čije su vernike katolici sa strašću ubijali) i da se ne koristi titula Patrijarh Srpski jer Rimka Kurija već 800 godina uporno dokazuje da je najveći i trajni neprijatelj samom biološkom opstanku srpskog naroda i glavni inspirator u ZATIRANJU SRBA. Tako bi svi bili podjednako nezadovoljni a Srbija bi pikazala fleksibilnost i osavremljenost. Naravno da bi papi bio zabranjen ulazak u Hram Sv. Save a uslov da dođe mora da bude i jedan veoma važan detalj. Da prvi pozdravi papu katolički nadbiskup Bara (mometalno mesto u Monte Negru) jer od 08.01.1089.barski nadbiskup je PRIMAS SRBIJE.Beogradsku Hočevar donedavno je bio samo filijala ljubljanskog nadbiskupa. Razmislite kreatori odnosa sa Rimskom Kurijom !

 8. KOMPROMIS ZA BUDUĆNOST says:

  Predlagao sam da papa poseti Srbiju 2017. Zašto ? Pa da lično papa posvedoči da priznaje i dandanas poštuje odluku svog prethodnog pape Honorija lll koji je bulom (izjavom) od 04.01.1217. obznanio Gradu i Svetu (urbi et orbi) da Sveta Stolica priznaje Kraljevinu Srbiju i po raškom episkopu Metodiju poslao krunu da se 08.08.1217. okruni u Rasu Stephanos ll Nemania filio. Taj dokumenat prosleđen je u sve tadašnje države da se Srbija ima sa poštovanjem da tretira. Nažalost intelektualna potkapacitiranost srbijanske marionetske pseudo elite to nije prihvatila kao savremeni PR današnje Državnosti Srbije. Taj Dan niko nije ni spomenuo. To govori o državničkoj plitkoumnosti današnje oktroijade. Ali može da se napravi kompromis pa da papa kao šef države Vatikan poseti državu Srbiju i da kao poglavar svih katolika poseti svoje verne katolike u Srbiji kao njihov pastir jer već pišu o Srbiji kao aparthejd za katolike. Problem je KO će da ga primi ispred SPC ? I tu imam predlog - da ga primi MITROPOLIT Beogradsko-karlovački. Pošto Irinej nosi 3 titule neka se zbog istorijskog nasleđa NEPOMIJJE 58.Arhiepiskop pećki i naslednik Svetog Save ( čije su vernike katolici sa strašću ubijali) i da se ne koristi titula 45.Patrijarh Srpski jer Rimka Kurija već 800 godina uporno dokazuje da je najveći i trajni neprijatelj samom biološkom opstanku srpskog naroda i glavni inspirator u ZATIRANJU SRBA. Tako bi svi bili podjednako nezadovoljni a Srbija bi pokazala fleksibilnost i osavremljenost. Naravno da bi papi bio zabranjen ulazak u Hram Sv. Save a uslov da dođe mora da bude i jedan veoma važan detalj. Da prvi pozdravi papu katolički nadbiskup Bara (mometalno mesto u Monte Negru) jer od 08.01.1089.barski nadbiskup je PRIMAS SRBIJE.Beogradski Hočevar donedavno je bio samo filijala ljubljanskog nadbiskupa. Razmislite kreatori odnosa sa Rimskom Kurijom !

 9. evangelist says:

  E, ljudi bolje je da se ovaj papa ne kaje za tuđa i Tuđmanova nedela i ustaške fratre, i šta on ima sa time, nisu ga ni pitali? U Bibliji piše da će svako svoj krst da nosi, i da Bog ne gleda ko je ko, već će svakome da sudi po delima svojim. Dakle neće očevi jesti kiselo grožđe a deci tek da trnu zubi. Baš tako piše u Bibliji, i tako treba da bude. Zar nije licemerno da se on kaje ako sam nije doprineo i nije kriv za to, ako ima za nešto drugo da se kaje neka se i pokaje. Čovek na kraju krajeva nije priznao onog Stepinca za sveca. To je bolje od svakog licemernog pokajanja, izvinjenja i slično. A koliko je njegova crkva i kurija u senci Lucifera to će se pokazati, jer ništa nije skriveno što se neće otkriti obećava nam Otac naš nebeski koji nam radi ljubavi svoje dade spasenje u Hristu Isusu, Sinu Očevu a Spasitelju i Gospodu našem.

 10. goran says:

  Jevrejski rabin Isus ne moze biti spasitelj ikoga ko je normalan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *