ЧАК И АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПРИЗНАЛИ: Русија треба да се плаши НАТО пакта и могућег напада

ČAK I AMERIČKI MEDIJI PRIZNALI: Rusija treba da se plaši NATO pakta i mogućeg napada

13 juna 2020

Rusija ima razloga da bude zabrinuta od potencijalnog NATO napada, budući da je u proteklih 100 godina nju napalo više članica Alijanse – Nemačka, Švedska, Poljska, Francuska, pa i SAD, navodi američki list „Nešenal interes“ (National interest).

Prema pisanju autora članka, iako je većina Amerikanaca mišljenja da je pretnja NATO-a prema Rusiji „izmišljena“, realnost je da se broj vojnih aktivnosti Alijanse na granicama Rusije konstantno povećava.Nije ni čudo što Moskva konstantno jača svoju vojsku i mornaricu – nakon završetka Hladnog rata i raspada SSSR, Rusija je ostala daleko ranjivija nego što je to slučaj sa mnogim njenim bivšim satelitima, uključujući Poljsku, Mađarsku, Rumuniju, Češku i Slovačku.

Prethodno je načelnik operativne uprave ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj izjavio da Moskva beleži porast vojne aktivnosti SAD i njenih saveznica u blizini ruskih granica.

Prema njegovim rečima, tokom aprila i maja ove godine drastično je povećan broj letova američkih strateških bombardera duž ruskih granica, a prvi put u istoriji američka avijacija dalekog dometa obletala je i teritoriju Ukrajine.

Pored toga, u porastu je i vojna aktivnost NATO-a na Arktiku, dodao je Rudskoj, a kao primer naveo je vojne vežbe Alijanse u Barencovom moru.

KOMENTARI3 komentara

 1. Von Urok van der Evil says:

  Rusi se ne plase. A i NATO-ovci znaju kako bi se proveli; jednako kao svi njihovi lprethodnici koji su napali Rusiju.

  • padre says:

   Pa oni tako i mislili, Rusija plaši, da će jih napasti, pa će onda morati da jih slisti, a njima rat nije primarna opcija!

 2. doktrina soka says:

  General DJORDJE AKSENTIJEVIC EMANUEL, je kada je nastala vrsacka smutnja otisao u Rusiju da se bori protiv Napoleona.Kada je Napoleon dosao do Moskve Gen. Aksentijevic je dobio naredbu da odbije Napoleonov napad i da ga protera iz Moskve .Ne da ga je proterao iz Moskve vec ga je doterao do Pariza da potpise kapitulaciju i popio francuski sampanjac. Srbin G. AKSENTIJEVIC JE POBEDIO Napoleona. O Napoleonu se sve zna a Gen. ASENTIJEVICA IME UZ NAPOLEONOV PORAZ SE NE SPOMINJE. Srbi jaki ste na zaboravu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *