ЧАК И СИ-ЕН-ЕН ПРИЗНАО: Нуклеарни бомбардери у Европи – СИГНАЛ ЗА РУСИЈУ

ČAK I SI-EN-EN PRIZNAO: Nuklearni bombarderi u Evropi – SIGNAL ZA RUSIJU

21 marta 2019

Prebacivanje šest strateških bombardera B-52 Stratofortres američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropu, koji su sposobni da nose nuklearne krstareće rakete i bombe, „signal“ je za Rusiju na petogodišnjicu ujedinjenja sa Krimom, prenosi američka televizija Si-En-En.

„Potez američke strane se ocenjuje kao jasan signal za Rusiju, koja slavi pet godina vojne aneksije Krima“, saopštila je televizija.Si-En-En prenosi da su bombarderi B-52, raspoređeni u bazama Anderson u Gaumu na Tihom okeanu i u Fejfordu, „održali zajedničke vežbe kako bi se upoznali sa pozornicom operacija u Indo-Pacifiku i Evropi“. Osim toga, bombarderi su „leteli na sever u zonu koja se nalazi istočnije od poluostrva Kamčatka“, prenose mediji.

„Letovi u Indo-Pacifik i Evropu pokazali su lojalnost SAD prema njihovim saveznicima i partnerima posredsttvom globalnog angažovanja oružanih snaga“, prenosi američka televizija, pozivajući se na američko ratno vazduhoplovstvo.

Prošle nedelje SAD su za nekoliko dana prebacile u avio-bazu Ferford ukupno šest strateških bombardera B-52H Stratofortres, koji su sposobni da nose nuklearne krstareće rakete i bombe.Tokom proteklih nekoliko dana B-52 se nekoliko dana približavao ruskim granicama. U sredu je bombarder uslovno napao bazu Baltičke flote.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *