ЧАНАК цепа Србију!

ČANAK cepa Srbiju!

19 januara 2016

Nenad-Canak-3 5454Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejan Čapo rekao je juče u Skupštini da će glasanje te poslaničke grupe o Predlogu zakona o policiji zavisiti od toga da li će biti prihvaćen njihov amandman o formiranju vojvođanske policije.

– Mi insistiramo da su u okviru Direkcije policije formira nova organizaciona jedinica za teritoriju Vojvodine. Sedište tog sekretarijata bilo bi u Novom Sadu, a sekretara bi na predlog pokrajinske vlade imenovao ministar unutrašnjih poslova- rekao je Čapo. On je naglasio da Vojvodina mora da ima svoju policiju, imajući u vidu njenu multietičnost i višejezičnost.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odgovorio mu je da se nada da “nikakve vojvođanske policije nikad neće biti“.

– Biće srpske policije, jer je to jedina policija ove zemlje – rekao je Stefanović.

Poslanici SPS naveli su da je predlog LSV povratak u devedesete godine. Poslanik socijalista Vanja Vukić je tokom skupštinske rasprave najoštrije osudio taj predlog.

– Podsetiću na rečenicu predsednika LSV Nenada Čanka izgovorenu u Skupštini Srbije 25. marta 1998. godine. Citiram: „Nemojte se iznenaditi ako vas dočeka rampa na Gazeli“. Uvođenjem vojvođanske policije i načinom izbora tog takozvanog sekretarica sekretarijata vojvođanske policije na politički način možemo i stvarno doći u situaciju da se na Gazeli u nekom trenutku nađe rampa sa graničnom policijom na njoj -kazao je Vukić.


Jeftin trik LSV

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kaže da se LSV nije izborila ni onome što predhodi policiji i da je apsolutno odakle dolazi takva izjava.

– Moram da kažem da je to predizborni trik LSV. Oni se nisu izborili za nešto što predhodi policiji, a to je Ustavno regulisanje statusa Vojvodine. Ne mogu se, dakle, uvoditi nove institucije, jer prvo treba da postoji neki akt koji to definiše. Znači, apsolutno je jasno da je u pitanju jeftin predizborni trik. LSV se zalaže za evropsku politiku, a dobro je poznato da po standardima Evropske unije jedino što državu obavezuje to je da se izvrši regionalizacija. Nema nijednog regiona u Evropi koji ima svoju policiju. On može da ima izvesnu samostalnost regionalne komande, kao što su dobili Srbi na severu Kosova, ali ne može da postoji regionalna policija kao potpuno izdvojena jedinica – kaže Janjić.

Janjić je prokomentarisao da je ovo samo pokušaj manipulacije LSV-a da postoji jaka linija autonomaške Vojvodine:

– Paralela sa Kosovom bi postojala kada bi LSV zaista govorila u ime većine u Vojvodini i kada bi ta većina zaista želela ocepljenje od Srbije. To ne postoji u političkoj realnosti, i jasno je da se radi o predizbornom triku i da taj trik govori više o LSV koja nije izvršila svoje politička obećanja te sad pokušava da na medijski jeftin način pokušava da ubedi nekog da je ona i dalje na liniji jake autonomaške Vojvodine.

KOMENTARI19 komentara

 1. ??? says:

  Umesto da se borimo za Dušanovu Srbiju, mi i dalje hoćemo da se cepamo. Svi hoće svoju prćiju i zato propadamo. Okrenimo konačno " S " u ocilu, da se složimo i uradimo pravu stvar. U BIBLIJI piše: - I gle jedan narod....uradiće šta su naumili. Pomeša im jezik da se ne razumeju i raseli ih. Ja mislim da se to odnosilo na Srbe što tvrdi i gospodin Deretić

 2. Apis says:

  Pa ako Čanak, ova debela nakaza koja zdere srpski hleb a javno podrzava ustase moze da pocepa Srbiju onda Srbija ne treba ni da postoji. Neka je proklet Srbin koji moze da glasa i podrzava idajnike i dusmanine svoje drzave i unistava mogućnost svoje dece i unučadi da zive u svojoj drzavi.

 3. enio says:

  Sve ide svojin tokom.I brze nego se mislilo.Mislili su razbit RH.Secer za kraj..razbijanje sumske u BiH

 4. enio says:

  da..umalo zaboravih...Sandak.Bice toga jos..a dije rumunjski dio...bugarski..idemo molim

 5. Ranko-Banja Luka says:

  Enio, previše jedenja govana, može da ti prouzrokuje žgaravicu..

 6. Krajisnik says:

  Enio mamu sam ti nabio! Jovan Dučić SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s ledja dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

 7. enio says:

  krajisnik a zasto ne citiras jovana jovanovica zmaja da...neodgovara ti

 8. enio says:

  hihi i prije nego sta san mislia tursko kavkazski imbecili poceli..haha neprocijenjivo..idemo molin

 9. enio says:

  a dok oni laju i citiraju ducica..srbija sve manja..hahahaha koji likovi..ajmo deretecevci..di ste..hahaha koji gust.sprdat se sa trofijima..nego ima li u srbiji vrba...hahahahs

 10. enio says:

  ranko iz hrvatske Banja Luke ti to znas iz vlastitog iskustva ili ti mater rekla...nebi zna.neman iskustva

 11. enio says:

  ranko zahvali zapadu sta danas lajes iz BL..da nije njih danas bi se javlja sa Gevgelije hahahaha...ali...idemo molin

 12. Zapadnjak says:

  Enio,ili kako već,hajde ti nam citiraj Zmaja,ali pre toga citiraj nam Starčevića,Budaka,Citiraj bilo kojeg Hrvatskog filozofa,pesnika,pisca a koji nije penio od mržnje kad je reć o Srvima,naravno,čast izuzecima.

 13. enio says:

  zapadnjak mozda bolje da citiran blazenog fra Majstorovica..a sta kazes

 14. ZoranZg says:

  SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA ....najveća istina

 15. enio says:

  zapadnjak sta si napisa srvima il crvima..hahhahaha

 16. enio says:

  zoranzg onda kazete da vas nema u RH..e Pavelicu..e Tudjmane..losa...losa matematika

 17. enio says:

  iden ca na pivu.reka sta ima..aj

 18. svetijovan says:

  Gospodine canak,preveliki si zalogaj zagrizao, pazi da se ne udavis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *