ЧАНАК ОПЕТ ШИРИ ПРИЧЕ о аутономији и независности Војводине

ČANAK OPET ŠIRI PRIČE o autonomiji i nezavisnosti Vojvodine

30 jula 2017

(foto: Youtube printscreen)

Nenad Čanak izjavio je da su danas i sutra važni datumi u istoriji Vojvodine.

„Autonomija Vojvodine je istorijsko i prirodno pravo njenih građana, jer je nastala i potvrđena voljom njenih naroda na Skupštini izaslanika naroda Vojvodine u Novom Sadu 30-31. jula 1945. godine, kada su oni jedinstveno odlučili da se Vojvodina, kao Autonomna Pokrajina, priključi Srbiji“, naveo je Čanak.

Odluke te skupštine, rekao je lider LSV, zatim je potvrdilo i najviše zakonodavno i predstavničko telo Jugoslavije.

Autonomija Vojvodine, kazao je on, pre 72 godine je konstituisana tako da se ne može ukidati voljom republičke vlasti, jer je Vojvodina kao autonomija ušla u sastav Srbije.

Prema njegovim rečima, autonomija Vojvodine je ponikla na antifašizmu i modernom, nadnacionalnom konceptu, koji je danas „sve više izložen pokušajima revizije kako bi autonomija bila degradirana, a vremenom i ukinuta, te nestale i sve njene specifičnosti“.

Sve su to razlozi da se Vojvodini u predstojećoj promeni Ustava Republike Srbije vrati i garantuje puna autonomija kakvu je i imala kada je bila najrazvijeniji deo Srbije i jedan od najrazvijenijih delova nekadašnje Jugoslavije, naveo je Čanak.

KOMENTARI4 komentara

 1. Darko says:

  Ja sam najverovatnije lud! Ja sam Srbin iz Republike Srpske i ne mogu da shvatim nas kao narod! Gospodin čanak je došao iz Hrvatske da stvara autonomiju u Vojvodini. Ja se pitam zašto ga niko ne istjera i ne vrati nazad u demokratsku Hrvatsku. Ovakvima kao on je Hrvatska otadzbina, a ne Srbija. Nemojte me pogrešno shvatiti, svi Srbi treba da su dobrodošli u Srbiji. Ali doći pa onda razvaljivali državu, to ne mogu shvatiti. Sve je moguće u Srbiji pa na žalost i jedno g...o kao Čanak!

 2. Milutin says:

  Pa kad uzmeš ddolare onda moraš i da zaradiš takve dolare. Soroševa produžena ruka sa ovim izdajnikom je preko 25 godina u SRBIJI ali niko ne pokreće krivičnu odgovornsot.

 3. kuka says:

  Zaboravi i idi na odmor kao i svi ostali SNS-ovci. Dalje prste od Vojvodine!!! Nije ti ona dedovina da je ti, nikogoviću, odvajaš i pripajaš po svojoj volji. Ovde si po starom ustaškom običaju nalupetao gomilu istorijskih laži pokušavajući da izgradiš pravni osnov za otcepljenje Vojvodine. Ali to ne prolazi. Zato zaboravi i idi na odmor.

 4. Dragi says:

  Čanak je jedan pokvareni demagog i lažov, za razliku koji je teško bolesni lažov. U Čankovu demagogiju i laži ne veruju ni oni koji iskreno smatraju da Vojvodina trena da ima samoupravu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *