ЧАНАК ПОЛУДЕО: Упоредио Шешеља са Хитлером, а Хртковце са Јасеновцем!

ČANAK POLUDEO: Uporedio Šešelja sa Hitlerom, a Hrtkovce sa Jasenovcem!

4 maja 2018

Kao što je sramota za Hrvatsku da se ustaški pozdrav „Za dom spremni“ dozvoli u Jasenovcu, ili kada bi se u ime neke demokratije u Aušvicu pojavila tabla „Zig haj“, to je isto kao i kada bi se Šešelj pojavio u Hrtkovcima, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

– Hrtkovci su simbol i sinonim za etničko čišćenje – rekao je Čanak i ponovio da će članovi LSV u nedelju, 6. maja, ako Šešelj bude u Hrtkovcima biti tamo jer, kaže, neće pristati da se „osuđeni ratni zločinac vrati na mesto zločina“.

– Nemamo nameru da pravimo nemir i da uznemiravamo ljude, već ćemo otići do Hrtkovca i čekati. Ako Šešelj uđe, ulazimo i mi – naglasio je lider LSV za TV Pink i dodao da ako zabrana MUP-a za okupljanje u Hrtkovcima važi za LSV, treba da važi i za Šešelja.

Čanak kaže da su u više od 20 mesta u Vojvodini „Šešeljevi zločinci i država Slobodana Miloševića sa lažnom ličnom kartom“ proterivali ljude bombama, deci stavljali pištolje na čela, sekli drveće kako bi zabranili ulazak u crkve…

– I danas se to zaboravlja – tvrdi Čanak i dodaje da „Šešelj nije osuđen zbog parkiranja na zelenoj površini, nego zbog zločina protiv čovečnosti“.Lider LSV tvrdi i da Šešelj više nije narodni poslanik, jer mu je mandat, kako navodi, po Zakonu o izboru narodnih poslanika automatski prestao onog trenutka kada ga je Haški tribunal osudio na deset godina.

– Administrativni odbor konstatuje da bi mogao neko drugi da preuzme taj mandat, međutim, taj deo oko preuzimanja mandata se nije desio, ali to ne znači da je on poslanik, a zašto to nije sprovedeno, to je već druga tema – kaže Čanak.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u selu Hrtkovci i da će o tome i zvanično obavestiti organizacije koje su najavile skupove.

– Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja – stajalo je u saopštenju.

KOMENTARI7 komentara

 1. Edmond Dantes says:

  DJUBRE.Nepostuje nase zrtve koje su stradale od ustaskog terora.Ne odobravam nasilno proterivanje bilo koga, ali ovo poredjenje u meni izaziva gadjenje.

 2. Zaharije qSerak says:

  Pristrasnost je uvijek bio problem kod ljudi sa ovih prostora.Ako je namjera ista i radilo se šta se radilo,zasto nazvati nekoga ko je gradjanin Srbije “djubre” ovakav je onakav je.Nije on )edini koji tako misli Srbiji i pacijentima mora biti jasno.Klalo se,ubijalo se,silovalo se,ali ja nisam to radio.Ja se ograđujem od te i ove Srbije koja to ne želi da prizna.Seselja moga bivšeg školskog druga iz III Sarajevske gimnazije znam odlično.Zajedno smo rasli školovali oženili se,dobili djecu u dva dana razlike,ja sam jedan koji ga je podržao i družio se sa njim kada to nije bilo zahvalno.Ja sam bio tu kada su nam žene išle u Sloveniju/Radovljicu/ na školovanje koji sam vozio auto,jer nije u to vrijeme vozio.Ja sam taj koji sam ostao uz njegovu prvu ženu kada je otišla u mentalnu ustanovu zahvaljujući Seselja.Ja sam taj koji sam pokušavao da razgovaram sa njim,kada se ubio njegov punac jedan divni čovjek.Covjek koji je bio vojno lice i nije mogao da izdrži sve sto se dogadjalo.Zasto se okrenuo od “uzornog” omladinca,komuniste mislim da znam.O tome drugi put,a mene je “ruzio” sto nisam nikada bio u partiji.Govorio je da nisam “podoban” da radim posao Inzinjera iako sam se školovao za to.Jednostavno taj čovjek je toliko se promijenio od vremena kada smo rasli i družili se,da je to za nevjerovati.Nazalost to je njegov izbor,a ja imam svoj.

 3. slobo says:

  Opet ovaj ugojeni Gican .

 4. Ilija Krneta says:

  i seselj i canak su ustase isti nose slovo -U- na glavi

 5. Drago says:

  Uz Draškovića i Jovanovića najveća budaletina u Srbiji.

 6. goran says:

  Canak je dno dna, zajedno sa Cedom Jovanovicem. O Seselju takodje nemam dobro misljenje, sve su to jajare.

 7. vuk says:

  bili smo na pecanju kraj tamisa i setajuci kraj reke osetili smo nesnosan smrad upitah drugara sta bre ovo smrdi kao iz topa mi odgovori mora da je canak ovuda setao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *