ЧАНАК ПРИПРЕМА референдум у Војводини!?

ČANAK PRIPREMA referendum u Vojvodini!?

3 oktobra 2017

(foto: Youtube printscreen)

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zdušno je podržao separatizam Katalonaca i ne samo što je otišao u Barselonu već je stranačke prostorije okitio katalonskim zastavama.

Svi politički akteri s kojima je razgovarano slažu se da je reč o još jednoj provokaciji i jeftinom marketinškom triku poznatog autonomaša. A da je tako, potvrđuju i grafiti „Vojvodina = Katalonija“, koji su osvanuli na više mesta u severnoj pokrajini.

Mrlja na obrazu EU

Premijer Vojvodine Igor Mirović kaže da je gest lidera LSV neprimeren.

– Političke stranke u Srbiji ne treba da se mešaju u unutrašnje stvari drugih država, niti to treba da čine naši zvanični predstavnici – izjavio je Mirović, koji je i član Predsedništva SNS.

Najavljujući svoj odlazak u Barselonu, Čanak je rekao da želi i lično da se uveri da će katalonski referendum biti pobeda ljudskih prava.

– Nadam se da Španija, kao članica EU, neće naneti mrlju na obrazu EU – izjavio je Čanak.

Meša babe i žabe

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov objašnjava zašto je Čanak pomešao babe i žabe.

– Simbolika nikako nije adekvatna. U Vojvodini nikada nije bilo separatizma, već samo zahteva za punom autonomijom. Separatizam u Kataloniji se s tim ne može porediti. Nikada niko, pa ni Čanak, nije govorio da Vojvodinu treba izdvojiti iz Srbije. Čak i najekstremniji autonomaši išli su samo do linije da hoće Vojvodinu republiku u federalizovanoj Srbiji – naglašava sagovornik.

 I politički analitičar Branko Radun smatra da Čanak samo pravi sebi PR.

– On je sklon provokacijama. Ne pominje u poslednje vreme parolu „Vojvodina republika“ i ovo mu je bila prilika da zatalasa na tu temu – ocenjuje Radun.

Ivica Dačić: Srbija čvrsto uz Madrid

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije, kao i njeno jedinstvo.

– Zamolio bih sve političke faktore da se ne igraju tim pitanjem – upozorio je Dačić.

Kako je rekao, u našem slučaju su se pokazali različiti standardi, pa je u Španiji reč o jednostranim potezima.

– Meni je interesantno kako su neki političari iz Srbije otišli u Barselonu, a nisu otišli u Banjaluku kada se pričalo o referendumu. To je neprincipijelno – naglasio je on.

Reagovanje

Vojislav Šešelj, SNS: Čanak je budala

– Provocira Čanak ponovo, ali je sad teško racionalno reagovati na to. Najlakše je reći Čanak je budala, a ima podršku režima. Ugasio bi se taj njegov LSV da nije imao pomoć raznih drugih stranaka. Evo sad je opstao zahvaljujući SNS, koji mu je skupljao potpise za listu. Čanak je uvek nekome koristan.

Miloš Jovanović, DSS: Besmislena provokacija

– Naravno da je provokacija. Ne postoji ništa slično da se kao model primeni na Vojvodini. Zahtevi za autonomijom Vojvodine i katalonska situacija su neuporedivi. Ovo što Čanak radi s katalonskim zastavama je besmisleno provociranje.

Bojan Pajtić, DS: Bavi se Katalonijom, a sa SNS guši Vojvodinu

– Čanak pokušava da jeftinim potezom, koji sa sobom ne nosi nikakav rizik, napor ili intelektualni angažman, povrati svoje biračko telo, koje je izgubio zbog koalicije Lige sa SNS u Novom Sadu i stalnog koketiranja s Vučićem. Bavi se Katalonijom, a saučesnik je u naprednjačkom gušenju Vojvodine.

(Kurir)

KOMENTARI9 komentara

 1. goran says:

  Odmah ga uhapsiti, sve drugo ce ici separatistima na ruku. Nemojte se posle zaliti. Prosto ko pasulj.

  • Filip ftori says:

   Ludak .1stepen.Pustite ga on če sam sebe da s..be.

 2. doktrina soka says:

  Ne ga pretvarati u zrtvu,treba ga politicki unistiti.Organizirati kontra stranku i privuci mase da ga na "referendumu" "utuku".Sve se moze samo pametno.

  • Vujadin says:

   Zašto politički, postoji efikasniji fizički metod.

 3. Kosovac says:

  U Čanka su izgubili poverenje Demokrate, NVO, Antisrbi, čak i Vojvođaneri. Ali neko mu je platio put u Barselonu, a to je neka služba iz EU. Vele, nije loše održavati ga još u životu, trebaće nam republikanac takvog tipa još. Znali su šta rade, trebaju im ovakvi, naročito iz Novog Sada koji se lepe kao muve na lepak.

 4. Zoran L says:

  Vojislav Šešelj, SNS: :)

 5. Aleksandra says:

  dokle sa tim skotom (svinjom) više. u zatvor sa njime, da imaju zatvorenici da se zabavljaju sa njime.....

 6. Aleksandra says:

  dodji, dodji u zabelu da ti damo nezavisnost (nevinost) da ti bude lakše u životu

 7. DALMAT says:

  Danas su na ceni "korisne budale"!To nisu oni sa deficitom IQ već sa nedostatkom obraza,časti i rodoljubja.Odlično plaćena " sporedna" uloga. Ne plaše se jer znaju budali se ne zamera. Kuliraju i kad ih Vikiliks ofira. A umeju da naprave puno zla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *