ЧАНАК: Раскините Енергетски споразум са Русијом!

ČANAK: Raskinite Energetski sporazum sa Rusijom!

16 septembra 2015

Nenad-Canak-3 5454Novi Sad- Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ovlastio je sinoć poslaničku grupu te stranke u Skupštini Srbije da pokrene inicijativu za raskidanje Energetskog sporazuma koji je Republika Srbija potpisala sa Ruskom Federacijom.

– Dok to ne bude i učinjeno, poslanička grupa LSV će podneti i niz drugih inicijativa, kako bi umanjila štetu koju taj ugovor nanosi AP Vojvodini i čitavoj Republici Srbiji. Jedna od njih je i inicijativa za povećanje iznosa rudne rente, budući da se vojvođanski nafta i gas šest godina besomučno crpe po najnižoj rudnoj renti u Evropi, a višestruko manjoj nego u Ruskoj Federaciji. Najmanje što država, za početak, može da učini jeste da visinu rudne rente za ovu kompaniju podigne sa sadašnjih tri, na zakonskih sedam odsto – navedeno je iz stranke Nenada Čanka.

LSV će u Skupštini Srbije pokrenuti i pitanje obeštećenja Vojvodine kroz vraćanje vojvođanskog Naftagasa u nadležnost Vojvodine ili učešće u kapitalu NIS, a samim tim i u profitu koji Republika Srbija ostvaruje sa svojih preostalih 29 odsto vlasništva.

KOMENTARI14 komentara

 1. Aleksandar says:

  Tog degenerika ne uzimaju ozbiljno ni u sopstvenoj "stranci"

 2. Goran says:

  Dokle ce ovakve krmke narod da trpi !? samo je vlada prozapadna , a ostali ?

 3. rastko says:

  AKO BI SE TREBALA OBESTETITI VOJVODINA,NAJEFIKASNIJI NACIN BI BIO DA SE SMENE,SKLONE I POHAPSE SVI VOJVODJANSKI POLITICARI OD RATA DO DANAS KOJI SU SVOJIM STETNIM AKTIVNOSTIMA KAKO POLITICKIM,EKONOMSKIM TAKO I LOPOVSKIM, UNISTILI VOJVODINU I DOVELI JE U STANJE KAKVOM JE DANAS. GOSPODIN CANAK JE DEKLARISANI HRVAT A NE VOJVODJANIN,JER NI POREKLO MU NIJE IZ PANONSKE RAVNICE TE NEKA POCNE DA NESTO RADI A NE STALNO DA PO VOJVODINI IZAZIVA ZLU KRV. MNOGO PRIJATELJA U VOJVODINI IMAM I NIKADA NISAM CUO DA SE I JEDAN OD NJIH PRI DOLASKU U NASE KRAJEVE,PRELEPE SUMADIJE,IZJASNJAVAO LEPO O OVOM NERADNIKU,POLITIKANTU I STRANOM AGENTU.

 4. deda mraz says:

  Djubre komunisticko, koje je zajedno sa Kosticem opljackalo vojvodinu sa svojom marginalnom partijom.Njemu i burzujima crvenim iz Beograda apsolutno ne smeta sto ku..c dobiju za rudnu rentu na Kosovu od njihovih prijatelja koji bestidno pljackaju Srbiju zajedno sa ovom komunistickom mafijom i jedinu privatizaciju iz koje Srbija koliko toliko dobiva hocej da uniste tj. nastavlja se komunisticka bestidna igra odvajanja Srba od Rusa. A ovo djubre to otvoreno radi i onda se cude kada im bespomocni narod preti i podizu krivicne prijave,a da postoji pravna drzava ovaj i njegovi pljackarosi oko njega vec bi bili u zatvoriu.

 5. marko says:

  Ovakve treba odma iza rasetaka prije nego sto naprave neki nered.

 6. rodoljub zaharijevic says:

  smrad se ne postaje,smrada radja majka,koja ga jedino moze voleti.

 7. deda mraz says:

  Rusi treba da zastite Srbe i ovu bandu pljackarosku koja je treca liga od onih pljackarosa sa Dedinja crvenih i koji prljave poslove odradjuju za taj sljam, zajedno sa nama protera iz Srbije ili poslati na Kosovo da tamo naplate rudnu rentu koju razbojnicki nato ne placa i jos su nas zajahali da siptarima placamo kredite koje su oni potrosili.Dobilo krme zadatak od amerikanaca da opljackaju i ovaj ostatak isto kao sto sve pljackaju po kosovu a mi glupani moramo da vracamo kredite za njih.

 8. miroslav says:

  Canak,da bi raskinuo bilo koji ugovor mora da se plati dug.A dugovi prema Rusiji samo za gas su ogromni.To sto vi govorite je u cilju politike i predizborne aktivnosti.

 9. Paštrović says:

  Bravo majstore, pišaj i seri po srbskim glavama, za bolje i časnije izgleda i da nijesu. Pišaj ti kad si tako blizu, ja iz Kanade ne mogu da dobacim, hehe... PS: dokad' će većinska srbska fukara da pušta ovog kera da nekažnjeno ujeda, pitam?

 10. Aleksandar says:

  A kojoj fukari vi pripadate, poštovani, jel' onoj montenegrinskoj? Deda vam je krao ovce noću po šiptarskim selima, a vi ste našli neku ispašu u inostranstvu, pa nam otud delite plodove svoje vulgarne duše. Isto ste vi što i Čanak, malo drukčije uvrnuti, ali ista kuga...

 11. sjajkp says:

  Još jedna debilčina , pa koliko vas ima u usta vas j...m , kotite se kao pacovi !!!

 12. Paštrović says:

  Aleksandar, sam si se ukakio u svoje donje gaće, i nemoj da vrijedjaš bezrazložno. Da sam monteniger, kao što me ti napujdavaš da budem, nikad, ni kad sam "mrtav i beo" ne bih svratio ni na jedan srbski sajt, jer se pravim montenigerima gadi sve što je srbsko. Ovo otrovno krme ne živi u Montenegru ili u Kanadi, no u Srbiji... ako je Vojvodina još dio Srbije? Potrudi se da mu začepiš lajavu gubicu... "srbine"! Pušti mene, ko sam to ja pa toliko važan?

 13. Pitagora says:

  Paštroviću, da li biste bili ljubazni da nas ubuduće poštedite svojih prostakluka

 14. Paštrović says:

  Dobro, mogu ja i da se ne javljam. Ali zato vam Čankova kultura i srbopljuvačina izgleda savršeno odgovara. Uživajte u lizanu Čankovih pljuvački, poštovani "Pitagora". I Vi, poštovani, i svi vaši istomišljenici. Kad ugledate ovo moje "ime", bježite koliko vas noge nose da vas (ja) GUJA ne ujede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *