ЧАНАК: „Република Српска није ни РЕПУБЛИКА, ни СРПСКА“

ČANAK: „Republika Srpska nije ni REPUBLIKA, ni SRPSKA“

18 novembra 2021

(foto: Youtube printscreen)

PREDSEDNIK Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nazvao je danas Republiku Srpsku severoistočnom Bosnom i Hercegovinom, uz ocenu da ona, kako je rekao, „niti je Republika, niti je Srpska, već su sve to priče za malu decu“.– Drugo, da kažemo da je Srpska, pa ne znam baš da li je srpski to sve što je urađeno u njoj i oko nje i celi taj koncept funkcionisanja. To je nedopustivo – rekao je Čanak u izjavi za sarajevsku N1 TV.

Za Republiku se, kaže, „zna kakav je oblik državnog uređenja i zna se šta na može ili ne može“.

Dodao je da BiH “ne može dobro da živi“ dok, kako navodi, „iz Srbije i Hrvatske postoje pretenzije na Bosnu”.

– Ne može niko na Balkanu da živi dok neko ima autokratski režim. Ne mislim da aktuelna vlast kao najvažniji prioritet vidi raspad BiH, ali je činjenica da je ovog trenutka tenzija koju diže Milorad Dodik toliko visoka da je to nedopustivo, to mora da se završi – smatra Čanak.

Dodao je da „to ne može ovako“.

– Ne može neko da tvrdi da neće poštovati Dejtonski sporazum i državu u kojoj je jedan od tri njena najviša predstavnika, kako je to onda zamislio. Ne može mi neko reći da je u Srbiji neka druga država važnija u odnosu na nju. Tako je i za BiH, ne može ti biti važnija Srbija ako si u BiH – smatra Čanak.

KOMENTARI52 komentara

 1. Predrag says:

  Kako ovaj čovjek može da živi sam sa sobom. Kakva je to tragedija kad shvatiš da si toliki luzer i za ništa sposoban på počneš da pljuješ oca, majku, đeda, prijatelje, domovinu pa i samog sebe. Tužno je ovo vidjeti

  • Portopranco says:

   Čanak je ustaša.Zašto Srbi trpe ovo ustaško govno?

   • Ivana says:

    Zašta? Pa zato šta su Srbi najveći svetski kukavice koji se stide i mrtvi preci. Teška sramota za hrvatsku koloniju Srbiju jad i beda od zemlje koju vodi izdajnik vučko u kojoj proustaški elementti skrnave mural heroju Mladiću. Usraša Čanak ustašuje u crnom kako u Srbiji tako i u Srpskoj Crnoj Gori a kukavice Srbi ćute. A sad ustaše iz Novog Sada u Novom Sadu mirno pljuju Novosadski korpus? Može li niže ne može dok Srbin u hrvatskoj ne sme da pisne ustaše mirno orgijaju po Srbiji. Vlast u Srbiji je čisto proustaška i izdajnička na narod glup, strašljiv, kilav, bedan i na sve ćuti. Jadni preci ko su vam potomci sluge hrvatijanaci i bednici koji mirno idu na čipiranje. Stidite se "junaci" srpski sve bednik do bednika idemo sad parovi pa vakcina pa u usrašku Ideu po klopicu bednici jedni. https://net.hr/danas/svijet/grafit-u-novom-sadu-u-povodu-obljetnice-pada-vukovara-proziva-novosadski-korpus-cde98c3c-4885-11ec-a6ee-e63df485ec69

  • Ivke says:

   Moze zato sto nije Srbin a ni covek

   • Duca says:

    Nije zato što nije Srbin, jer znamo puno srba koji se ponašaju isto tako. Setimo se našeg predsednika akademije, pa gomile profesora sa filozofskog fakulteta, pa gomile političara, pripadnika raznih nvo,... Da je samo čanak, lako bi bilo.

    • Ivana says:

     I ustaški Beograd diše punim plućima a Srba ni za lek bedni i kukavni kakvi jesu ni da pljunu petokolonaše u svojoj zemlji kolononiji bečkih konjušara? Kad će u Zagrebu hrvatijanci mirno gledati da Srbi mogu ovako nešta protiv hrvatske? Nema toga te bi iskasapio usraški narod da im ni Bog ne bi stigao pomoći. Baš zbog toga hrvatijanci kao i zloveci su postali države a Srbija od države postala kolonija zemlja, svačija prčija sve osim zemlje Srba.

   • Kulak says:

    Zašto je hrvatima bila važna hrvatska,a živeli su u državi Jugoslaviji?

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Srpski heroj Simo Dubajić iz Dalmacije je imao najbolji recept za ovakve ustaške zlikovce poput Čanka.Makni ti ustašu,govorio je Simo,pa nek on onda pjeva.Pa ih je Simo mako 25.000.

 2. da da says:

  Čanak ti si komunističko govedo i krvat po nacionalnosti,to se očekuje od tebe.

  • Mime Nikolić says:

   Nit je čovek, nit je govedo. On je jednostavno Nenad Čmarak.

   • Portopranco says:

    Stavovi Čanka su najodvratnija moguća kombinacija komunjarstva i ustaštva.On je baš ta škola,kombinacija nacionalmitomanske komunjare Tuđmana i ustaše Pavelića.Jedni i drugi bi klali Srbe.To smo mi Srbi iz Dalmacije osjetili na našim vratovima.A klao bi nas Srbe i komunjara Čanak.

    • Karital says:

     Ne laži Trščanine da ste vi nešto osjetili u Dalmaciji.Čitavo vrijeme ste bili pod fašističkom zaštitom.Talijani vas hranili, naoružavali, liječili i ti sad kao, vi nešto osjetili na svojim vratovima.Došli nacisti, ponovilo se isto.Tvoji su prvi započeli sa klanjem po Dalmaciji.

     • da da says:

      Opet se javljaš mali konjušaru,de reci nam jednu crkvu u krvatskoj stariju od 100 godina da su je gradili krvati.Prvo počisti štalu.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Puna mi je kesa ovog licemjera Čanka.Dobro ga je jedan komentator pitao kako to da je hrvatima bila važna samo hrvatska,a živjeli su u JUGOSLAVIJI? Daj odgovori mi na to pitanje Čanak,odvratni licemjeru.Kako to da je po tebi jedino Srbinu zabranjeno da bude Srbin,da bude suveren i svoj na svome,a hrvatu je to dopušteno?

  • Rocky says:

   Čanak nisi ti čovjek već debeli smrdljivi nerast.

  • padre says:

   Otkud ti sad komunisti padoše na pamet, pa već jih četrdesetak godina nema, a Čanak je možda bio pionir u to vreme!

 3. Petrovgrad says:

  Podseća me na Kardeqev govor. Da li je Čanak bio zapisničar na zasedanju AVNOJ-a. Klasična komunjara. Bosnu treba zagovari kao celinu od tri entiteta. Srpski, Hrvatski i treći je Srpsko-Hrvatski.Tako Bosna ostaje celovita sa tri entiteta.

 4. Kulak says:

  Čanak je komunjara. Sve što lupeta je komunjarski narativ.

 5. Goran says:

  nema sta da se ljutimo istinu je reko

  • Gardista says:

   Ocigledan primer trovanja Srba gde nerast progovara par ljudskih reci umesto prve reci "mama".

 6. Dijana says:

  BARABA SVINJSKA, ODAVNO JE TREBAO BITI U ZATVOR...

 7. geto says:

  Cista komunisticka demagogija u kojoj samo Srbi nisu smeli biti Srbi nego Jugosloveni. Dostojan sin druga Crnog.Smrt fasizmu debljanje stomaka.

 8. Evroslav says:

  Niti je ovaj krmak čanak, niti je čovek!!!

 9. Dražen Jovan Petrović says:

  Taj Čanak je neprijatelj srpskog naroda.Svi njegovi stavovi su uvijek upereni protiv Srbije,Republike Srpske i Srba.On je za nas Srbe problem.Zadatak našeg srpskog naroda je da konačno riješi taj problem.

 10. Biogradlija says:

  Za ovog smrada ne glasa ni jedan jedini Srbin.Njegovi glasači su potomci ustaških koljača iz Jasenovca.Sve što ovaj nečovek lupeta navodi nas ns pomisao da Čanak sprema Srbima novi Jasenovac.

 11. Aco says:

  Čvarak još živi

 12. cadumi says:

  Nije nego: čanak nije srbin? vojvodina jeste republika? aaaaaaaa ha ha ha (nema veze: sve to vredi 9 apoteka po NS od kojih ubire đengi)

 13. Pravda says:

  Ti nijesi Srbin ali jesi KRMAK i to nerast, nesoju jedan.

 14. Kosovac says:

  Tako je, kolega Predrag, Nenad Čanak je najveći luzer od svih koji se bave politikom u Srbiji. ….za ništa sposoban, samo da pljuje oca, majku, đeda, prijatelje, domovinu pa i samog sebe. Tužno je ovo stvorenje vidjeti…. Možda je Čanak pre Jogurt revolucije predstavljao perspektivnog komunističkog potrčka, od karijere komunističkog zločinca. Možda, ali je posle Jogurt revolucije baš postao luzer za primer. Gubitak vlasti je za njega ostavilo velike posledice na psihu, a nas obične ljude poštedelo strahota koje bi za društvo naneo ovaj komunistički janičar. Za ovih trideset godina srećom nije mogao da postigne ništa na štetu Srbije, zato što nije bio u vlasti i nije imao prilike. To što se trudi da obruka Srbiju, nas ništa ne uznemirava, samo nas podseća na ovu prethodnu rečenicu: Tužno je ovo stvorenje vidjeti…. ……………Šta kaže mali Čanak, za njega ne postoji Republika Srpska. A ujedno žmuri na činjenicu od koje ne može da spava, a to je da je Vojvodina od Jogurt revolucije sve više i više Srpska. I sve srpskija i srpskija. Pravi se blesav, živi u nekom svom paranoidnom svetu. Čankovih Vojvođanera je na popisu 2011. bilo 28.000, na sledećem će ih se javiti mnogo manje. Mogli bi da ih sve smestimo u neki poseban logor, kao FEMA u Americi, sa obezbeđenim besplatnim tretmanom kod psihijatra. ……………Evo da ispričam jednu priču o Vojvođaneru, priča sa tužnim završetkom: „- Tata, tata, ja bih Republiku. - I tata bi, sine Nenade. - Tata, tata, neko nas gađa jogurtom u tetrapaku. - Sine Nenade, beži sine sa bine, pa to je Jogurt Revolucija“.

 15. Doktor says:

  Ko sta pita ovu krmecu lobanju.

 16. VRSK says:

  Svinja bio svinja ostao i pamtiće se kao svinja.

 17. persida says:

  Ovaj covek je najvece govno koje se docepalo medija.

 18. independend says:

  Neverovatna je kolicina mržnje dodjosa koji su pobegli u Vojvodinu 1995 godine od osvete komsija kojima su spalili kuce ,sve prethodno opljačkali i koje su u najboljem slučaju proterali a vecinom poubijali prema Vojvodini i prema Vojvodjanima.Sve sto su radili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sada bi da ponove u Vojvodini.Osladilo im se prolivanje krvi svih koji nisu kao oni u bilo kom smislu .Pitomi i krotki baš kako ih crkva uci da budu.Samo ponekad pokazu vucje zube i kolju sve druge.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Tvoj ustaša Čanak bi klao Srbe da ne trepne okom.

  • Kosovac says:

   @ independer, …..Napravljena je neka greška, pa si ti očigledno pretekao. I umesto da se zavučeš u mišju rupu, ti si se raskokodakao i kao lajavi krelac privlačiš pažnju. Zar ne vidiš da Vas ni vlast više ne podržava, nije ni kao kada su komunisti vladali, rasvesti se malo. Nije više ni kao kada je vladao Tadić, ili Čeda, ili Đilas I, ni Đilas II. Sada je došlo vreme da okusiš onu staru poslovicu: „Teško onom ko Srbina vređa“.

  • Ivana says:

   "dođoši" Srbi nisu pobegli u Vojvodinu nego su i tvoje usraše kao i čankove proterale etnički očistile i izvršile genocid nad njima. A ti kao usraša mirno živiš u Srbiji u delu koji se zove Sever Srbije ili Srpsko Vojvodstvo i pljuješ Srbe i Srbiju. Vidiš to Srbi ne mogu u tvojoj usrašiji. U kojoj po cele dane slušaju o srbo-ćetnicima, vukovaru i škabrnji a ni reči kajanja za Jasenovac i vaše klanje nedužnih Srba i palenje pravoslavnih hramova. A i proustaška Srbija ćuti o Jasenovci, Gradiški, Danici, Jadovnu, Jastrebarskom i drugim klaonicama gde ste u tri rata istrebili Srbe. Srbiju vode vaši plaćenici od 45 a do 45 je vodio glupi srpski kralj koji nas je uništio povezujući nas s vama.

   • Pendrek says:

    Tako je Ivana. Amin!

 19. Gagi says:

  Neki veliki problem postoji u nasoj drzavi, o cemu se radi. Evidentno je da je dobro primljen na rezimskim medijima, ne samo on,takodje su prihvatljivi i svi oni "revolucionari" koji su hapsili ljude po Srbiji i slali u Hag. Vrlo je interesantno da Slobini levicari i Sekijevi desnicari aminuju i dozvoljavaju sve ove pojave. Ocigledno je da danas drzavom upravlja antisrpska koalicija koja nije nista drugo osim jedne obicne prevare. I dalje tvrdim da su devedesetih godina ciljano i planski napravljene "razne" stranke da bi obezglavili i sludeli narod jer njihov komunizam i "novi svet" vise nije imao materijala za prevaru. Tako komunisti preko noci postaju Srbi i danas takodje prave neki njihov "svet" koji se sada zove "Srpski svet". Nisu u stanju da zive i deluju bez tog nekog njihovog "sveta". Uopste nije bitno ko danas vlada Srbijom, svi su u istom stroju, bitka je samo ko ce da se preporuci kao bolji okupacioni upravnik kod stvojih Rimskih gazda. Da projekat pokatolicenja Srba ide u dobrom smeru, svako moze videti ako proseta Bgd-om i iscita nazive radnji i firmi, ako od sto nadje jednu na cirilici, taj ce dobiti Vukovu nagradu. Eto, to nam danas tako rade ovi falsifikovani "nacionalisti" i "patriote", gde su drugi jadi ovog naroda i okupaciono autokratsko besnilo koje je svakim danom sve vece i brutalnije.

  • Kosovac says:

   @Gagi, …..Svaka čast, rasturio si ovog nerasta Nenada Čanka samo tako. Neki bi rekli da si ga odbranio, ali ja ne mislim tako.

 20. joca says:

  Da li može neko ovog krmka da sankcioniše i smesti u neki obor gde mu je i mesto?

 21. Drago says:

  Đubre ustaško. !992 u Lisinskom e slikao sa ustaškom kapom. Crnokošuljaš u duši i srcu. Nažalost živi u Srbiji.

 22. Portopranco says:

  Moj dida,Srbin iz Benkovca,se kao borac 19.Sjevernodalmatinske udarne brigade krvavo tukao protiv ustaša.Isto tako bih se ja tukao protiv komunjarske ustaše Čanka.Tako sam odgojen.

  • Karital says:

   Di se to tvoj dida iz Benkovca krvavo tuko protiv ustaša?Da nije bilo talijanskih fašista tko zna di bi tvoj dida završija?

   • Portopranco says:

    Moj dida,Srbin iz Benkovca se tuka protiv ustaša iz Lišana Ostrovičkih,Čirjaka i Pridrage.On mi je tako pričao.To su bile izuzetno krvave borbe sa mnoštvom poginulih.Sa svojom partizanskom jedinicom Srba iz Dalmacije je zaobišao strašnu Katarinu kod Rijeke,a to je na području Jugoslavije bila najkrvavija bitka 2.svjetskog rata i trijumfalno ušao u Trst.Paradoks sudbine je da ja kao njegov unuk Srbin prognanik živim u Trstu u demokratskoj Italiji.Sreća da hrvatska komunjara broz nije Italiji oteo Trst.

    • Karital says:

     Ništa on i njegova jedinica nisu zaobišli bez odobrenja komande dalmatinskog korpusa.I moj djed je zaobišao Katarinu, nakon čega su vodili borbu sa mornaričkom pješadijom u Puli, sastavljenu od njemaca.Nakon predaje, baš ti sjevernodalmatinski partizani počinili su gnjusan zločin nad zarobljenim 18 godišnjacima.Pobili (zaklali) su zarobljenike, pobacavši ih u jamu Krnica u blizini Raklja.Trebao si pitati djeda, koja je jedinica sudjelovala u pokolju.Moj nije nikada pričao o tome, možda je tvoj nešto više znao?U Trst sigurno nisu prvi ušli sjevernodalmatinsnki partizani.Prvi su u Trst ušli tenkovi "stjuart", čije posade su činili Hrvati iz Dalmacije i otoka.

    • Dražen Jovan Petrović says:

     Da je austrougarski kaplar joso broz Italiji oteo Trst i pripojio ga rvackoj,danas bi Srbi iz Dalmacije kao prognanici živeli u Veneciji,a ne u Trstu. A tih 15.000 Srba iz Ravnih Kotara,Zadra i Šibenika kao i drugih dijelova Sjeverne Dalmacije koji danas žive kao prognanici u Trstu neka pošalju izaslanike da od ustaškog lobiste Čanka naplate račun.

  • Gagi says:

   Portopranc... Bezveze ti se deda tukao, naravno da je bio prevaren kao i svi ostali. Nesto kasnije posle tih bitaka, "vrhovni komadant" je sve te usrase preobukao u uniformu tvoga dede a jos malo kasnije su ti preobuceni postali oficiri tvom dedi. Na kraju rata, ti preobuceni su stigli u Srbiju da oslobode Srbe od zivota radi njihovog internacionalnog "novog sveta". Danas isti ti rasprodaju Srbiju i prave nam ove jade.

 23. Kosovac says:

  Ala smo navalili da komentarišemo ovog nerasta. Dobiće toliko mnogo komentara da ćemo ubuduće morati uvek da gledamo ovu švajn kada otvorimo Intermagazin, bar dva meseca. Kao ovog Kroasana sa brčićima. Lepo sam ja predlagao da stavimo Panonskog ….nara umesto ove rugobe, ali me muderator očigledno ne sluša.

  • Karital says:

   Dobra ti je ova, hahaha!Sad je ovaj s brčićima pronašao negdje žrtvu koja ga džaba napaja.Malo u jedan lokal, pa u drugi i do podneva ne može na nogama da stoji.

 24. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Čanak, vrati vepru glavu.

 25. Petrovgrad says:

  Ako se neko zalaže za autonomnu Vojvodinu, onda to podrazumeva Banat,-Bačku-Baranju. Ja sam za takve autonomođe i Vojvodjane. Ovo što zagovara koalicija ustaša i komunista još iz vremena sporazuma Moše Pijade-Budak, zaokružena ustavom 1974 godine, dodelom elemente državnosti A.P. Vojvodini i Kosovu, to je naš vodja Slobodan Milošević slupao za sva vremena. Od tri dela Srbija postala Cela. Vojvodina dobila preko 30% stanovništva usled ratova 90-tih. Naravno tu je i ogroman kapital uložen i nekretnine, privredne subjekte, opremu... tako da je pitanje komunističke AP Vojvodine za narednih 100 godina ukopano. Izmenjena je struktura za sva vremena i tu nema povratka na staro. Kakav Čanak, kakve budalaštine. Preko 20 godina šlajfuje u mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *