ЧАНАК ТРАЖИ РЕФЕРЕНДУМ који би могао да разбије Србију!

ČANAK TRAŽI REFERENDUM koji bi mogao da razbije Srbiju!

27 septembra 2016

canak-345g54

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da osuđuje i sa velikom zabrinutošću posmatra najnovije istupe predsednika Srbije Tomislava Nikolića u vezi sa događajima u susednoj Bosni i Hercegovini.

– Tvrdnjom da je referendum pokazao „volju građana“ i da ne bi trebalo da ostane „mrtvo slovo na papiru“, Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim delovima našeg društva – ocenio je predsednik LSV Nenad Čanak.

– Poručujemo Tomislavu Nikoliću, ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, onda LSV predlaže da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji – saopštio je Čanak.

LSV predlaže da se „u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju, rekli smo i tada, sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od pre tri godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad“.

Čanak u saopštenju navodi da LSV oštro osuđuje  – ratnohuškačku retoriku Tomislava Nikolića, zbog toga što je susedne i suverene države nazvao u svom istupu „srpskim zemljama“.

– Naši susedi imaju svoja međunarodno priznata imena, a retorika o „srpskim zemljama“ je bila deo ratne politike koju je Nikolić podržavao i u kojoj je aktivno učestvovao i koju ovakvim svojim izjavama, čini se, ponovo priziva – tvrdi Čanak.

KOMENTARI26 komentara

 1. Borko says:

  Hej mjesino govana, Ustavni sud Srbije je napunjen gradanima iz tvoje drzave Srbije. Ustavni sud BiH je napunjen strancima, koje bira strana neprijateljska sila. Mjesino jedna.

 2. Jovan says:

  Ovaj tip je davno (koristeci Milosevicevu blagost prema kvislinzima kao sto su on ,Ceda i ostala bagra) rekao da ce on da obesi Milosevica na banderi u Bg, e pa mislim da bi trebalo razmisliti da na toj banderi bude on i drugi koji su ucesnici udruzenog zlocinackog poduhvata i genocida nad srpskim narodom i permanentnog razbijanja drzave Srbije.

 3. Blaženik Stepinac says:

  Sloboda Vojvodini!!! Živjela samostalna i suverena Republika Vojvodina!!!

  • Milan+ says:

   Nigde vas tako dobro ne natamburaju kad dodjete da navijate za svoje kao u Vojvodini. Po Beogradu mozete i da se preseravate..ali zato u Vojvodini dobijete po p.. svaki put :))

   • milojko says:

    A đe sa dođošima iz Hrvatske, kada se zna da su remetilački faktor u Srbiji? Srbijanci neće te vucibatine, u Hrvatsku neće jer je mrze.Gde će te braćo krajišnici?

    • Lune says:

     Hm,hmm..to je, nadaleko poznata stvar,elaborirana, devedesetih godina, u "obznani" stampanoj u 1.200.000primeraka.Kucaj "udruzenje starosedelaca srbije"..i pored primedbi, na dodjose, AP Vojvodina nije nikada "obznanila takvu obznanu"..kao "centralna sa Uba Serbije",koja vise voli, prognane svabe folksdojere, nego "zrtve Arsenika III Crnojevica,Radovana Karadzica i Milosevica, uz socinjenije Dobrice Cosica.."doteranih batinom u Vojvodinu".

 4. Marko says:

  Zivjela neovisna i samostalna Republika Vojvodina! Zivjele Republike Sandzak,Raska,juzna Srbija!

  • Kajzer Milutin says:

   Živela granica Karlobag-Karlovac-Ogulin -Virovitica!!!

   • milojko says:

    Živela planinarska staza Gospić-Jadovno-Karlobag-Ppag!!!

  • milovan says:

   Marko*Zivela slobodna i nezavisna srbska Dalmacija.Kada oslobodimo Srbiju od DEMNKRATORA onih zutih kao i od ovih sadasnjih naprednih zutih. Pokrecemo sa ostalim republikama pitanje Jadrana,kao i Istre.Ostrva se moraju podeliti. Svi su se borili da bi Hrvatsku prosirili.Sta ste uneli u Jugoslaviju,vase je necemo vam dirati.Ono ostalo tacno se zna gde je bila granica na Trsatu.Odatle pa tamo Istra,ostrva sve je zajednicko.Bio bi red,a bilo bi pravo da podelimo bratski na sest delova.Posto ti obozavas pokrajine,neka ti Bude delit cemo na osam.Moj Marko dok se resimo ovih Fasingtonskih nistarija predlozit cemo ostalim republikama,sve ovo sto ti rekoh.Mislim da ce se svi sloziti,ako ne onda imamo najsigurnijeg konja(pobednika)u stali,koji se sigurno nece neckati.O njemu ti necu nista reci uzivaj jos malo.Sanjaj o maloj Srbiji,a meni je jasno da vi svaku Srbiju smatrate prevelikom.Zazalicete za svako zlo koje ste nam naneli,samo ce vam biti kasno.Srbin se posveti samo kad se osveti.

   • Blaženik Stepinac says:

    Srbin se posveti samo kad služi za đubar u jamama. Živjela Republika Vojvodina!!! Živjelo slobodno i neovisno Kosovo!!! Živjela Republika Sandžak!!!

    • Milan+ says:

     Ajde bivsi Srbine, smiri živac .. to sto nemas svog jezika, nije razlog da se razbolis i raspadnes kucajuci komentare na srpskom jeziku i na srpskim portalima.

    • Vanja says:

     Jel vas placaju po izgovorenoj gluposti ili po slovnim mestima pa ste zapenusali na svaku vest. Ako mislite da ovde nekoga ljutite, grdno se varate. Peckate kao muve pred kisu. Prosto me fascinirate sa kolicinom mrznje prema srbima, bivsi pokatoliceni srbi. Vi pojedini hrvati bi kolektivno mogli kod psihoterapeuta na utvrdjivanje geneze vaseg ispoljavanja agresije i mrznje. Evo linka, da bi mmogao jos vise da nas mrzis, ljudska mizerijo: web-tribune.com/spektar/hrvatski-istoricar-jakovina-da-srbi-nisu-1918-spasili-hrvate-hrvatska-danas-ne-bi-postojala-video

   • Lune says:

    Hm,hmm...potkrepljeno cinjenicama kucaj : Zmago Jelincic plemeniti sukcesija Jadranskog mora

  • Vanja says:

   Uvek me nasmejes sa tim decijim komentarima.

 5. Kosovac says:

  Tomislave Nikoliću, lepo te kolega Čanak opominje da si skrenuo sa svog izdajničkog puta, pazi kako se ponašaš. …….. A prav za prav, jeste Čanak vreća govana, ali Stepinac….. to je smrdlja veći od originala, budućeg dostojnog reprezenta Hrvatske religiozne svesti.

 6. Srbin says:

  http://vijesti.ba/clanak/326575/ukoliko-je-referendum-u-rs-u-legalan-hajde-da-ga-provedemo-u-vojvodini

  • Dragutin says:

   Raspisite ga jednom da se i ta farsa zavrsi.Razumem da se lova mora odraditi ali posteno nemozete da dobijete taj referndum.

 7. Dragi says:

  Ja sam za, ali da bude poseban referendum i za Banat, jer ne želim, da zajedno sa Bačvanima, dopadnem Mađarskoj, a njima ako se hoće neka idu u Madžarsku.

 8. Don says:

  Nema to sto on kaze za mene nikakav znacaj:)Ume on da se nasali.

 9. ferdinand III says:

  I sila osovine Rim-Berlin-Farkazdin

 10. Hans says:

  Kao bumerang poslije dodikovog referenduma! Hahaha, živjela Republika Vojvodina!!!

 11. Svele says:

  Bedniče bedni ,jadniče jadni ,Krajišnici su za takve jajare kao ti institucija .Svi imaju barem srednju školu i neki zanat tako da se većina snašla .Sa Srbijancima nikad nisam imao problem jer slavimo iste slave i imamo ista prezimena ,a ti čobane u planinu .

  • Marko says:

   tako je! Ista ste govna i vi iz genocidne sumske i oni opancari poturicki iz smrdije! Hahaha

 12. Mlax says:

  Ukoliko Rusi neotvore vojnu bazu u Vojvodini ista ce dobiti epitet ,,Evropske Regije,, a potom i drzavnost do 2030.Usitnjavanje Srbije zarad ,,Evropskog Puta,, se nastavlja.Jasno je kao dan da od 1990 pa na ovamo su sve vlasti u drzavi izdajnicke....

 13. pravda says:

  Ima li ko da ovu svinju Canka ispece,na raznju.Jer za bolje i nije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *