ЧАНКОВА ЛИГА ТРАЖИ: Зауставите фашисте, да их ми не заустављамо!

ČANKOVA LIGA TRAŽI: Zaustavite fašiste, da ih mi ne zaustavljamo!

7 februara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da „fašizam u Srbiji sve otvorenije podiže glavu“ i optužila nadležne državne organe da prećutno doprinose tolerisanju rada „dokazanih fašističkih organizacija“.

Još jednom pozivamo državu da na vreme zaustavi fašiste na ulicama, da ne bi morali građani sami to da rade, kao što je to bio slučaj oktobra 2007. godine u Novom Sadu“, upozorava LSV u saopštenju koje je potpisao funkcioner te stranke Aleksandar Marton.

Time „polako dolazi na naplatu“ „konstantno prekrajanje istorije besprizornim rehabilitacijama i uporni pokušaji brisanja razlika između antifašista sa jedne, te fašista i saradnika okupatora sa druge strane“.

LSV podseća da su pre nedelju dana pripadnici „Nacionalnog srpskog fronta“, organizacije koja „nastavlja fašističke ideje zabranjenog Nacionalnog stroja“, ne skrivajući se lepili poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava, i da je nekoliko dana kasnije pretučen mladić koji je na ruci imao traku s precrtanim kukastim krstom.

U saopštenju piše i da je 4. februara 2001. godine od povreda umro glumac Dragana Maksimović – Maksa koga je pretukla grupa „navijača“, „skinheda“ jer su smatrali da je – Rom.

KOMENTARI4 komentara

 1. marinko says:

  znaci canak je otvoreno izjavijo da je hitler on je dovo hitlerovce u srbiju ustaj srbijo do nisu zavladali ustase

 2. Miroslav says:

  Debela olupina vec 25 godina zivi na teret ovog naroda,sluzeci neofasistima i ubicama sa zapada, Slobu je vesao na Terazijama, trebalo bi ga dobro nahraniti obogacenim uranijumom, tako izdajnici zavrsavaju.

 3. Pitagora says:

  ...a Vojvođani neka razmisle otkud to, da autonomašku opciju vodi dođoš iz Like - čanak, bez obzira što se kao potomak Ličana rodio ovde.

 4. Trifun says:

  A meni nije jasno ko su to MI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *