ČARKE DVEJU POTPREDSEDNICA: Mnogi zaboravljaju da su već bili na vlasti

ČARKE DVEJU POTPREDSEDNICA: Mnogi zaboravljaju da su već bili na vlasti

13 септембра 2013

Zorana Mihajlovic - Vesna MartinovicPiše: Slobodan Turlakov

Biće da se nećemo mnogo ogrešiti, ako kažemo da mislimo da žene ne bi trebalo da se bave javnim, državnim poslovima, utoliko pre što smo sav svoj dugi vek obožavali i unosili lepe žene, do dana današnjeg.

Lepo kaže Bogdan Popović – žene su uvek aktuelne. Što bi značilo, i kad nisu i kad jesu u vlasti, one – vladaju. Doduše, jedno mnogo slatko žensko čeljade, Nataša Veljković, poznata pijanistkinja, koja nam je mnoga divljenja izmamila, još dok je bila studentkinja je rekla: „kad su žene u pitanju, uvek postoji neka sumnja“.

Kad se na političkom polju pojavila Zorana Mihajlović, setismo se Nataše, jer odista: šta će ta lepa žena, naočita i oštroumna, sa doktoratom ekonomskih nauka na državnom fakultetu, među ovim tipovima, koji ni umom, ni ponašanjem, ni duhom, ni izgledom… nisu dorasli do toga, da ona spadne na to da bude njima podčinjena. A jeste, još kako i koliko, čak hvali i tumači ono što se ne može ni hvaliti, ni tumačiti, a što oni stvarno jesu.

Čudo jedno! Koliko za žaljenje, toliko i za osudu!

Čak je postala, kao potpredsednica SNS–a i nezvanični portparol, i skoro svakog dana se džapa u ime njih, ne videći da time besomučno troši sebe i ono veličanstvo prirode kojim je obradarena.

Njena koleginica po položaju, samo u DS–u, izvesna Vesna Martinović, biće Crnogorka, postavila joj je javno tri pitanja, na koje je ona, prema novinama, odgovorila, ali prema štampanom tekstu – nije. Naprotiv!

Od ta tri pitanja, koja su se odnosila na njeno obećanje, kao ministarke energetike, o pojevtinjenju električne energije, o nerealizovanim ugovorima o izgradnji malih hidro elektrana, glavno je bilo: „zašto je D. Bajatović i dalje direktor „Srbijagasa“ i pored javnih kritika i optužbi.“

Naravno, SNS-ovka je odgovorila napadom, pitajući da li je Martinovićeva zaboravila da je desetogodišnja vladavina DS-a, ekonomski i društveno razorila Srbiju i dovela je u veoma tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, tako da sada nova vlada mora da rešava sve te nagomilane probleme.

I tako Bajatović je ušao u te „nagomilane probleme“ sa ogromnim dugovima, koji se nekako najviše lepe za SPS (titoista) kadrove. Povodom njega rekla je samo to da je njega postavila DS vlada, čime kao da skida odgovornost sa sadašnje vlade.

Ali, lepa gospo, Vi prelazite preko toga da je Bajatović, potpredsednik SPS(t)-a i da je njega, njegova stranka, kao koalicioni partner DS–u u prethodnoj vladi, postavila za direktora, kao i tolike druge, na pr. u „Galenici“, i da su se ogromni dugovi tih kolosa, negde slili! A gde? I kome?

Sledstveno tome, i ona ponešto zaboravlja, a ne samo potpredsednica DS–a, tj, da je u toj desetogodišnjoj straobalnoj vladavini DS–a, učestvovala (polovinom vremena) ne samo SPS (t), već i njen bivši G-17 (celo vreme), u kom je i ona bila funkcioner, pre nego što je prešla u SNS, za koji je prelaz dobila ministarsko mesto.

Dakle, sve je to u strankama mutno i preplićuće, i vezano za besomučnu borbu za vlast, pa je besmisleno svako njihovo međusobno prepucavanje, jer postoji opasnost da se klupko svakojakih pronevera i lopovluka razmota.

Žalosno je samo to, što jedno takvo lepo i umno čeljade, učestvuje u svemu tome, pomažući one kojima je vlast, sa svim onim što ona donosi i znači, jedini izlaz. I dok se njen miljenik, Prvi potpredsednik (Pp) hvali kako će pohapsiti pola pljačkaške Srbije, što je i ona sama prihvatila i podržala, kroz isticanje desegodišnje vladavine DS–a Srbijom, ipak nikako da se u zatvorima nađe mesta za te i takve vladare, koji su Srbiju doveli do tolikih nagomilanih ekonomskih i socijalnih problema. Šta to znači?

Konačno, svi oni zaboravljaju, da u Srbiji ima dosta ljudi koji znaju da bengalska vatra nije prava vatra, već njena bezopasna imiticaja.

Teško Srbiji ako do njenog „originala“ dođe.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u