„ЧАРОБНИ ЛЕК“ ПРОТИВ РАКА ефикасан код 80 одсто пацијената!

„ČAROBNI LEK“ PROTIV RAKA efikasan kod 80 odsto pacijenata!

24 avgusta 2016

pharmacy 7564Lek je prvenstveno razvijen za obolele od hronične limfocitne leukemije i pokazao je pozitivne rezultate kod 80 odsto ispitanika, od kojih je svaki peti, prema nalazima, bio izlečen.

Direktor Kancelarije za hematološke i onkološke proizvode na FDA Centru za evaluaciju i istraživanje lekova, Ričard Pazdur kaže da je lek druga šansa za oporavak pacijentima kojima nije uspela neka druga terapija.

Ispitanici su uzimali pilulu svakoga dana, u početku od 20 mg, a posle pet nedelja od 400 mg.

“Ovi pacijenti sada imaju novu terapiju. Ovaj lek inhibira protein koji održava ćelije kancera živim“, kaže Pazdur.

On dodaje da je lek nekima od ispitanika bio poslednja šansa za oporavak.

Jedan od ispitanika, Vik Blekvud kaže da je pre ovog kliničkog ispitivanja išao na šest hemoterapija.

“Imao sam tumore na vratu koje su bile veličine loptice za golf, a ispod pazuha je bio veličine grejpfruta. Spavao sam 20 sati dnevno i prognozirali su mi još 3 nedelje života. Otišao sam na ta ispitivanja jer nisam imao šta da izgubim. Od tada je prošlo dve godine. To mi je spasilo život“, tvrdi Blekvud.

Venetoklaks je razvijen u Melburnu i u dosadašnjim kliničkim ispitivanjima se pokazao kao delotvoran.

Farmaceutska kompanija AbbVie nije odgovorila na pitanje kada će lek biti dostupan van kliničkih ispitivanja u Australiji, piše Dejli Mejl.

(Dejli Mejl)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Insajder says:

    Odgovor na poslednju recenicu teksta,verovatno nikad.Zato sto mnog vise ljudi zivi od raka nego sto umire.Pogledajte samo zgrade po svetu u kojima se "leci I ispituje rak". Odavno je dvostruki Nobelovc Linus Pauling rekao da postoji lek za rak I to ne jedan nego vise I zbog toga bio u nemilosti svojih Amerikanaca koji su mu na kraju I pasosos oduzeli. Ovde na zapadu lekari I farmaceuti kazu:"zelimo vam dug I bolestan zivot",njihov osnovni cilj je da od raka naprave hronicnu bolest. Pravi lekovi(oni koji lece)pojave se samo kada farmako mafiji nesto promakne ili ih neko zezne,kao sto su antibiotic,vijagra ili lek za cir na zeludac(antibiotik za Helikobakter pilori). Oni koj nesto pronadju, obicno uzmuu pare I zacute ,a lek se sakrije.Oni drugi obicno dobiju "drveno odelo ili betnoske cipele". Cuvajte svoje zdravlje sami jer sam podatak da je treci uzrok smrti u Americi(posle kardio vaskularnih bolesti I raka) greke kojeje naprave lekari I farmaceuti dovoljan,a toje samo ono sto se zna javno.Da potkrepim ovu tvrdnju pznato je da pre desetak godina u vreme strajka medicinara u Kaliforniji zabelezena najmanja smrtnost.Prava medicina postojala je dok je nisu peuzeli Rokfelerovi,a najgore je sto su peuzeli i edukaciju medicinara.Sada lekari rade po tz.smernicama kojeim proisu u nekim birokratskim ustanvama nema vise saveta sarih lekara I profesora.Skepsa-sumlja je osnovni pokretc nauke,a skepsa je na Zapdu zabranjena,mogu misliti kako je kod vas. Insajder

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *