Част из руку Бреде Калеф

Част из руку Бреде Калеф

31 јануара 2019

ПРВАКИЊИ Опере Наташи Јовић Тривић уручена је награда Фондације “Бреда Калеф” која се додељује за најбоље интерпретирану мецосопранску улогу у претходној сезони на сцени Народног позоришта. Признање је нашем мецосопрану припало за ролу Улрике у опери “Бал под маскама” Ђузепеа Вердија коју пева већ деценију и по – од премијере представе. Наташа је, у костиму, уочи саме представе, примила награду из руку Бреде Калеф.

– Изузетна ми је част што сам добитница награде која носи име велике уметнице, једног од највећих мецосопрана на овим просторима која познаје све улоге у нашем фаху и велики је узор за све нас – каже Наташа Јовић Тривић, лауреаткиња овог, јединог мецосопранског признања у нас, стална чланица Опере од 1997. године.

У конкуренцији су све домаће и гостујуће певачице које у једној сезони наступају у операма Народног позоришта, а жири у саставу Бреда Калеф, Јасмина Трумбеташ Петровић, Драган Стевовић, Весна Стефановић и Мирко Леви једногласно је одлучио да овогодишња награда припадне Наташи Јовић Тривић, која је постала трећа добитница после Јелене Влаховић и Вишње Павловић.

– Роле за певачице мецосопранског фаха су специфичне по боји, распону гласа и карактеру, увек су нешто мрачније, динамичније, фаталније… – прича нова добитница, која је Бреду Калеф дуго познавала као велико име, по њеном раду и улогама.

– Откако сам и сама у Опери, увидела сам да је Бреда једна од оних сјајних великих уметница увек спремних да поделе своје знање и искуство, која редовно прати све наше представе, а њена присност и пријатељски савети и сугестије много значе с обзиром на то да је све моје улоге она већ раније певала – каже Наташа Јовић Тривић, и најављује свој наступ у роли Ацучене у Вердијевом “Трубадуру”, 27. фебруара на Великој сцени Народног позоришта.

КЛАСА РАДМИЛЕ БАКОЧЕВИЋ

МЕЦОСОПРАН Наташа Јовић Тривић, првакиња Опере Народног позоришта у Београду, рођена је у Бањалуци а соло певање на београдском ФМУ завршила у класи Радмиле Бакочевић, да би на истом факултету магистрирала 1999. године.

Добитница је бројних награда у земљи и иностранству. Похвале Народног позоришта донеле су јој улога Сметона у Доницетијевој опери “Ана Болен” 1997, и рола Шарлоте у Маснеовом “Вертеру” 2008, за коју је добила и награду УМУС за најбоље извођење.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u