ЦЕО ЗАПАД У СТРАХУ: Зашто 200.000 деце у Русији учи да расклопи „калашњиков“? (ВИДЕО)

CEO ZAPAD U STRAHU: Zašto 200.000 dece u Rusiji uči da rasklopi „kalašnjikov“? (VIDEO)

25 februara 2018

Danila Jermuhambetov ima 16 godina i član je Junarmije, omladinske armije Rusije. Šesnaestogodišnji učenik iz Kolomne, stotinak kilometara od Moskve, pridružio se organizaciji pre godinu dana, „iz ljubavi prema otaždbini“. Želja mu je da se kasnije pridruži pravoj vojsci, gde će razvijati dronove.

Četrnaestogodišnja Varvara Sitnova takođe svoju budućnost vidi u vojsci, a Junarmiji je pristupila nedavno, zajedno sa još 29 članova moskovske organizacije koja, između ostalog, brine o vojnim veteranima.

– Velika je čast biti član – kaže Varvara, a njena drugarica Valerija Hasanova dodaje:

– Želimo da budemo časna generacija. Uvek ćemo biti odani Rusiji.

Vojno-patriotska omladinska organizacija „Junarmija“, prema sopstvenim podacima, ima skoro 200.000 članova, dece i omladine od osam do 18 godina. Ministar odbrane Sergej Šojgu osnovao ju je u maju 2016, na osnovu ukaza predsednika Vladimira Putina od 29. oktobra 2015. Cilj je stvaranje narodne, patriotske omladinske organizacije po uzoru na savez pionira i podmladak Komunističke partije Sovjetskog Saveza (Komsomol).

Junarmija je oličenje onoga što Putin već godinama priziva: patriotsko udruženje koje ujedinjuje građane zemlje koja se prostire na 11 vremenskih zona i koja se i dalje bori s posledicama raspada Sovjetskog Saveza.

Dvadeset trećeg februara, na dan osnivanja Crvene armije, oko 8.000 „junarmista“ okupilo se u izložbenoj dvorani „Patriotskog parka“ u Kubinki, na sat vremena automobilom od Moskve. U izgradnju neke vrste vojnog Diznilenda, s tenkovima, raketama i Rajhstagom, koji može da se zauzme, uloženo je oko 300 miliona dolara.

– Putin je dobar predsednik, to će vam reći 99 odsto stanovništva – kaže za „Špigl“ Aleksandr Beresin.

Nakon teškog perioda devedesetih godina Putin je oporavio rusku vojsku, dodaje oficir u penziji, koji članovima Junarmije prenosi znanja iz vojne istorije, uči ih da rasklapaju i sklapaju „kalašnjikov“, a sastavni deo programa su i sport i teorija ratovanja.

Događaj u Patriotskom parku bio je prilika da vežbaju ulične borbe pomoću kompjuterskih simulacija, da se oprobaju u virtuelnim tenkovskim borbama, nadmeću u broju urađenih zgibova, pišu pisma zahvalnosti pripadnicima vojske i slušaju predavanja, a ministru odbrane uručena je replika borbenog tenka T-14 Armata na daljinsko upravljanje.

Kafa je služena u čašama s maskirnim šarama, a deca su u redovima po dvoje marševskim korakom ušla u menzu, koja nosi naziv „Ljubazni ljudi“, po ruskim vojnicima bez obeležja na uniformama, poznatim i kao „Zeleni čovečuljci“, koji su zauzeli Krim. Vladimir Putin, koji nije prisustvovao događaju, prisutnima se obratio video-porukom, u kojoj je između ostalog rekao:

– Junarmija pomaže mladima da nađu put u životu.

Reditelj i Putinov prijatelj Nikita Mihalkov, koji je prisustvovao događaju, podsetio je na „prave heroje“ Rusije, koji su u Drugom svetskom ratu pobedili Hitlerovu Nemačku. Takođe je upozorio na opasnost od interneta:

– Važno je misliti svojom glavom, a ne samo snimati selfije i četovati.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milica Stepandić says:

  Zna Putin šta radi, samo tako. Za spas mladih generacija od droge i interneta i ispiranje mozgova mladim ljudima.

 2. Velika Metla says:

  Ma taman posla,da znaju da koriste ono s čime će se braniti od pljačke zapadnih lopova,nego treba da znaju,kao "napredni" švedski dečaci,da se s "barbikama" igraju!

 3. Popara says:

  Nije to ništa, deca u Americi mogu da kupe mašinske puške i da potamane na desetine, desetine i desetine studenata ili naroda ili, ama koga hoće, naravno ne one koji im to omogućavaju

 4. Miroslav says:

  U vreme kada smo mi bili slobodna zemlja u drugoj godini srednje skole na predmetu opstenarodne odbrane smo rasklapali i sklapali puskomitraljez, ne vidim sta tu ima cudno, osim sto Zapad misli da samo on ima prava na silu...

  • Velika Metla says:

   Miroslave,ne laje kkučka sela radi,nego sebe radi! Zapadnjacima je cilj da se ruska dolazeća pokolenja ne uče pušci,jer zapadnjaci misle da što manje Rusa ume s puškom rukovati to će biti manje onih koji će braniti Rusiju od zapadnjačkih agresora i pljačkaša! To što se Rusi uče da se odbrane je ono što "svrbi" zapad! A ovamo tobože,zaboga,zabrimuti za rusku decu i omladinu,hahahahahahaha....! Zapadu je majka laž,a otac obmana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *