CECA: Arkanove sefove prepuštam sudu

CECA: Arkanove sefove prepuštam sudu

12 decembra 2013

ceca2Neka se sud bavi Arkanovim sefovima. Ja ne želim da se mešam u to – kaže Svetlana Ražnatović, za „Novosti“, povodom zahteva da se otvore dva sefa koja je Željko Ražnatović imao u Komercijalnoj banci i koje niko nije dirao od njegovog ubistva 2000. godine.

Priču o „misterioznim“ sefovima ubijenog komandanta Srpske dobrovoljačke garde pokrenuo je advokat Vojislava Đurkovića koji od Cece zahteva da vrati navodnu pozajmicu njenog muža u iznosu od 116.000 evra sa kamatama. Njegov pravni zastupnik zahteva da se sefovi otvore kako bi se utvrdilo šta je sve Ražnatovićeva nasledila od pokojnog supruga.

Šta se nalazi u sefovima koji se, bar u javnosti, nikada dosad nisu pominjali, niko ne zna ili bar ne želi da kaže. Prema onome što je iz Komercijalne banke odgovoreno sudu, jedini ključ, pored onog koji je ostao u banci, imao je Arkan. Posle njegove smrti na sefove je, ili zaboravljeno, ili ključ nije pronađen posle Arkanovog ubistva, pa niko od njegovih naslednika nije mogao da ih otvori.

Svetlana Ražnatović nije želela da detaljnije govori o mogućem sadržaju sefova niti da potvrdi da li je za njih znala pre nego što su pomenuti na suđenju.

– Sve što se tiče mog pokojnog supruga i mene pretvara se u senzacionalizam – kratko je prokomentarisala Ražnatovićeva.

Pošto je obelodanjivanje vesti o postojanju dva Arkanova sefa u banci više zagolicala maštu javnosti nego nekih potencijalnih naslednika onoga što se u njima nalazi, u toj istoj javnosti se uveliko spekuliše da bi njihov tajni sadržaj moglo da bude zlato, devize, kao i „važna“ dokumenta.

Cecin advokat Miša Petrovski kaže da, prema zvaničnoj informaciji koju je sud dobio iz Komercijalne banke, sefove niko nije otvarao posle Arkanove smrti.

– Ni u banci ne znaju šta je u njima jer propisi štite tajnost sefova – objašnjava Petrovski. – Za njih čak nije ni plaćana naknada zbog čega se banka više puta obraćala sudu i obaveštavala ih o postojanju tih sefova.

Na informaciju o sadržaju sefova moraće, po svoj prilici, još da sačekaju i Arkanovi naslednici i Đurković i sud. Da bi se sef otvorio potrebno je da se prvo utvrdi kome ono što se nalazi u njima pripada, odnosno ko su Arkanovi pravni naslednici. A i ta priča komplikovanija je nego što na prvi pogled izgleda. Ostavinski postupak, koji je započet pre više od decenije, prekinut je i kako stvari trenutno stoje neće uskoro biti nastavljen.

Arkan je iza sebe ostavio suprugu, dve bivše žene i devetoro dece. Testamentom je svoju imovinu ostavio Ceci, a navodno je bivše žene i decu iz tih brakova obezbedio za života. Tako je, posle razvoda sa Natalijom Martinović, sinovima Vojinu i Nikoli poklonio dva stana u Atini, a bivšoj supruzi izvesnu sumu novca uz obavezu koje se držao do kraja života da joj godišnje isplaćuje 50.000 maraka. Problem sa ostavinskom raspravom nastao je nešto kasnije kada je Arkanov najstariji sin Mihajlo osporio testament svoga oca iako se prethodno saglasio sa njim.

Sud je tada doneo odluku da se ostavinski postupak prekine dok Ceca i Arkanova deca iz prethodnih brakova međusobno ne reše pitanje naslednika. Mihajlo je upućen da to pitanje reši u parnici, ali taj postupak, kako saznajemo, do danas nije pokrenut.

Šta je tačno predmet ostavinske rasprave nije poznato u javnosti. Izvesno je da je najpoznatiji deo Arkanove imovine vila u Ljutice Bogdana u kojoj danas živi Ceca sa decom. Svetlana Ražnatović je još za Arkanova života upisana kao vlasnica ovog objekta jer je i njen novac uložen u izgradnju. Vila je do juna bila pod hipotekom zbog Cecinog duga prema državi, ali je hipoteka ukinuta kada je popularna pevačica isplatila poslednju ratu od milion i po evra koje je morala da plati kao kaznu zbog malverzacija sa transferima fudbalera „Obilića“ u strane klubove.

Kada su pokrenuli pitanje nasledstva pre deset godina, Arkanovi sinovi tražili su deo novca od prodaje njegovih pekara, od transfera fudbalera „Obilića“, a Nikola je tražio i očev sat.

OBUSTAVLJENA PRODAJA VILE

Spor između Vojislava Đurkovića i Svetlane Ražnatović bio je u završnoj fazi pre dve godine kada je Prvi osnovni sud naložio prodaju dela kuće u Ljutice Bogdana, ali je početkom 2012. godine postupak izvršenja obustavljen. Presudu je ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naloženo je novo suđenje. Vrhovni sud tada je upozorio da naslednik odgovara za dugove samo do visine svog dela nasledstva.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *