ЧЕЧЕНИ НАПАЛИ РУСКУ ГАРДУ: 12 мртвих

ČEČENI NAPALI RUSKU GARDU: 12 mrtvih

24 marta 2017

nintchdbpict000275133097

U ruskoj republici Čečeniji grupa od osam ekstremista pokušala je da upadne u garnizon jedinice Nacionalne garde, pri čemu je ubijenošestoro ekstremista i stradalo isto toliko gardista, kazao je portparol snaga za unutrašnju bezbednost za TASS.

– Tokom oružanog obračuna stradalo je šest vojnika, ima i ranjenih – rekao je portparol i dodao da su ranjeni u „umereno teškom stanju“.

Ruska agencija je prethodno javila, pozivajući se na izvor iz lokalne policije da u incidentu, koji se dogodio u oblasti Naurski na severu Čečenije, nije bilo žrtava među pripadnicima Nacionalne garde poznate i kao „Rosgvardija“.

Nešto kasnije saopšteno je i da je još troje ruskih vojnika ranjeno, ali su oni hospitalizovani i njihovo stanje je stabilno.

Trenutno se sprovodi identifikacija terorista, dok vojska nastoji da deminira celokupnu teritoriju vojnog grada. Prema preliminarnim informacijama, teroristi su izveli napad oko dva časa posle ponoći u uslovima guste magle.

Ruski FSB je ranije saopštio da su snage ruske Nacionalne garde raspoređene na severnom Kavakazu kako bi se sprovodili kontraterorističku operaciju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *