ЧЕЧЕНИЈА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Наоружаћемо Мексико најсавременијим оружјем

ČEČENIJA PRETI AMERICI: Naoružaćemo Meksiko najsavremenijim oružjem

27 marta 2015

image

Predsednik parlamenta čečenske republike Dukvak Abdurahmanov preti da će Rusija osigurati oružje za Meksiko, ukoliko SAD nastavi da naoružava Ukrajinu.

Abdurahmanov poručuje da će oružje poslužiti Meksiku da ponovo postavi pitanje teritorija „koje su SAD pripojile“ – sadašnjih federalnih država: Kalifornije, Novog Meksika, Arizone, Nevade, Jute, Kolorada i dela Vajominga.

„Mi ćemo pošiljke oružja Ukrajini shvatiti kao signal da odgovorimo istom merom“, piše u saopštenju objavljenom na stranicama čečenskog parlamenta.

Abdurahmanov je bliski saradnik Ramzana Kadirova, koji uživa poverenje Kremlja – navode portali.

Administracija američkog predsednika Baraka Obame odbija poziv Kongresa da naoruža Ukrajinu, uz obrazloženje da bi to dovelo do još većih razaranja. SAD, za sada, šalju tzv. „ne-smrtonosno“ oružje, poput vojnih transportera.Naoružavanju Ukrajine protivi se i najveći deo EU, koji ne želi dalje rasplamsavanje tog konflikta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se......ma ne čini mi se,jesu moje........ says:

    Rusi imaju Čečene, Ameri imaju Čejene. Lično preferiram Čejene, no i Čečeni mi postaše simpa otkako su se pridružii u odbrani Novorusije. Inače, u SAD trenutno ima 3.000.000 čistokrvnih Indiosa,i oko 2,5 miliona u kombinaciji sa jednom ili više drugih rasa. Rezervat Navaho Indijanaca je veličine Srbije ( skoro ) a belci tamo retko ulaze,uglavnom na sopstveni rizik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *