ЧЕДА И ЛДП: Казнити све у Србији који негирају злочин у Сребреници

ČEDA I LDP: Kazniti sve u Srbiji koji negiraju zločin u Srebrenici

15 juna 2015

operisan-cedomir-jovanovic 456Liberalno demokratska partija smatra da vlast mora da se jasno odredi prema genocidu koji se desio pre dve decenije u Srebrenici, pošto je očigledno da se o ovoj temi ne može ćutati dok se trenutno u najznačajnijim institucijama u svetu vodi živa debata po tom pitanju.

Godine ignorisanja ovog zločina dovele su Srbiju u poziciju zemlje koja negirajući dešavanja tokom rata u Bosni i Hercegovini sužava sebi prostor za suočavanje za strašnim posledicama rata.

Priznanje da se u Srebrenici dogodio genocid se ne sme smatrati slabošću Srbije, već mogućnošću za razračunavanje sa teretom koji svi trenutno nosimo na leđima. Ova vlast ima priliku da preciznim odnosom prema ovom strašnom činu Srbiju uvede u red zemalja koje imaju snage da priznaju greške iz prošlosti.

Liderstvo u regionu, koje se često potencira u javnosti, nemoguće je bez unutrašnje promene kada se govori o zločinima koje je u naše ime počinio određeni pojedinac ili grupa ljudi.

Kada govorimo o Srebrenici, mi govorimo o unutrašnjem osećaju da pravda mora biti zadovoljena. To nema veza sa nacijom ili verom. To ima veze sa pristojnošću, ljudskom potrebom da živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih. Tu nema mestu kalkulisanju ili potrebi da se ova teme politizuje. Hiljade žrtava su nam obaveza da o ovoj temi progovorimo na način na koji se nikada nije govorilo u Srbiji, u njenom društvu ili institucijama. Pozivamo državu Srbiju da ne čeka nikakav tekst rezolucije, koji će napisati neko ko možda i ne razume razmere tragedije u kojoj smo živeli, već da iskorakom u stvarnost mi prvi progovorimo o ovoj temi.

Liberalno demokratska partija, kao organizacija koja je od prvog dana svog postojanja imala jasan stav o ovom događaju od pre dvadeset godina, traži da se 11. jul proglasi danom sećanja na nedužne ljude stradale u Srebrenici, da se zakonodavstvom reguliše negiranje tragedije u Srebrenici, kako bi se onemogućila relativizacija zločina.

Obaveza i predsednika i premijera, kao i ministra inostanih poslova Srbije je da tog dana budu na mestu sa koga se šalje poruka, koja je dug svim žrtvama tragičnog rata koji nam je svima deforimsao živote.

(LDP)

KOMENTARI27 komentara

 1. Č.Č. says:

  MNOGO SERENDAŠ ČEDO,NEMOJ TVOJIM CIGANIMA DA NAPRAVIMO STVARNO GENOCID

 2. Istina says:

  Jedi govna cigo.

 3. Miki says:

  Ovo je izrod ljudskor roda samo je zaboravio on i njegovi sefovi Bog vidi sve.

 4. Aleks says:

  Skot niko nema muda da kaže kad se oni poklone našim žrtvama i genocidu u Bratuncu i ostalim mestima onda čemo i mi. Kad imaš u državi takve ko što je on i Drašković neprijatel ti netreba.

 5. deda mraz says:

  Evo cigana opet on o Srbima.U svakoj normalnoj drzavi bi ova ciganstura bila uhapsena zbog kriminala i svi vise bre znaju da je agent stranih obavestajnih sluzbi i to se pre zvalo tajni agent ili spijun a sada otvoreno rade i uopste ne kriju.Znaci prihvati se svojih cigana i nas Srbe ostavi na miru.

 6. cccc says:

  Objavljivanjem ovog saopstenja izvjesni sajtovi kao ovaj ili NSPM samo produzavaju agoniju ovog kluba,ne samo srbomrzaca nego i covjekomrzaca.Ovo je mislim,placeni oglas u jednom toboze patriotskom sajtu.Sramno i licemjerno! Samo da podsjetim da u nijednoj normalnoj zemlji nijedan sajt ili novine nebi objavile oglas jedne vanparlamentarne stranke ako nije placen.

 7. teletabis says:

  A šta očekivati od ponavljača u srednjoj školi (ekonomskoj), diplomca sa kupljenom diplomom i narkosa? Prvo Čeda treba da pročita, ne ovo saopštenje koje mu je dao strani sponzor, već enciklopediju i sazna šta je genocid. Pa treba da pročita šta je bila optužnica za Nirberški proces. Pa tek kad se malo obrazuje da priča i to pametno. Ovako samo laprda.

 8. Miticus says:

  Boze, hvala ti sto nemam njegovu pamet (njemu si uzeo a meni dao).

 9. mija says:

  Polako, polako. Jedno po jedno. Valjda ima i prečih tema od Srebrenice. Recimo, Jasenovac i druga stratišta u NDH na kojim je provereno izvršen planirani zločin nad srpskim civilima sa namerom da se Srbi potpuno i za sva vremena istrebe sa tog prostora, što je po definiciji genocid. U te svrhe upotrebiću Čedinu napamet naučenu i izrecitovanu pesmicu i preformulisati je: "Priznanje da se u Jasenovcu dogodio genocid se ne sme smatrati slabošću sveta, već mogućnošću za razračunavanje sa teretom koji on trenutno nosi na leđima. Papa Franjo, britanska kraljica, Obama i ostali zapadni političari imaju priliku da preciznim odnosom prema ovom strašnom činu svoje države uvedu u red država koje imaju snage da priznaju greške iz prošlosti. Liderstvo u svetu, koje se često potencira u javnosti, nemoguće je bez unutrašnje promene kada se govori o zločinima koje je u njihovo ime počinio određeni pojedinac ili grupa ljudi. Kada govorimo o Jasenovcu, mi govorimo o unutrašnjem osećaju da pravda mora biti zadovoljena. To nema veza sa nacijom ili verom. To ima veze sa pristojnošću, ljudskom potrebom da živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih. Tu nema mestu kalkulisanju ili potrebi da se ova teme politizuje. Više od milion žrtava su njihova obaveza da o ovoj temi progovore na način na koji se nikada nije govorilo u svetu, u njegovim društvima ili institucijama. Pozivamo države Zapada da ne čekaju nikakav tekst rezolucije, koji će napisati neko ko možda i ne razume razmere tragedije sa kojom su živeli, već da iskorakom u stvarnost oni prvi progovore o ovoj temi." Zar to ovako rečeno ne zvuči mnogo bolje i logičnije?

 10. jeremija says:

  svaki svoga ubijte subašu žene decu u zbegove krijte zeman došo valja vojevati.

 11. Apis says:

  CEDA,KAKO JE TVOJIMA OCU I MAJCI KAD VIDE KAKVO CUDOVISTE SU NAPRAVILI? VEROVATNO OTAC NIKAD NECE PREZALITI ZASTO JE PUCAO U VIS A NE U KOLEVKU.

 12. mija says:

  @ Apis: Njegov otac se zove Tarzan, pa je verovatno zadovoljan svojim proizvodom, a za majku ne znam.

 13. Eeeeeee says:

  al se ovaj predoziro sas ono belo

 14. Goran says:

  Govno lopovsko i narkomansko !!!

 15. Miloš says:

  Prvo, covek ima 100 posto pravo, i ne spominje nikakvo priznanje da je Srbija jedina pocinila masakr! Srbijin zvanican PRECIZAN STAV je absolutno neophodan dok ne bude kasno! Drugo, dokle god to odlazemo, i izbegavamo tu temu, drugi ( koje bole dupe za Srbiju i nas interes) ce da obavi posao na svoj nacin i to NE u nasu korist. Trece, i najvaznije: Dodgod je primitivaca i lajavaca kao vecina komentara gore, Srbija ce nastaviti da tone u KAMENO DOBA, a vi cete svi kriviti druge za to.

 16. LJUBAN says:

  Kad vidim ovo dubre narkomansko samo mogu da kazem " Cedo pusi kurac " .

 17. vitez says:

  svaki Srbin koji vidi ovo djubre Cedu treba ga nalupati bejzbol palicom

 18. SMCZ says:

  A da mi tebi prcamo zenu i sve jedno kopile koje si napravio pa da posle kaznimo sve koji negiraju da smo ih prcali

 19. luka says:

  cedo ne seri majke ti

 20. luka says:

  duvas previse cedomire

 21. scipion says:

  Sve koji izmišljaju i nameću zločine Srbima i Srbiji,streljati kao veleizdajnike,ili strpati na radna polja i rudnike.Smrt lopovima ,agentima, špijunima,narkomanima i narko dilerima. Čedo,to se na tebe ne odnosi,ti si na crti.

 22. Šule says:

  Jel ti ovi mudzosi salju belo dzabaka pa si stao na njihovu stranu,mrs bre krelac jedan!!

 23. boooxy says:

  pusi ga cedo

 24. Ilija says:

  Zrtve??? To su dzelati srpskog naroda u podrinjskom delu Republike Srpske. Cedo, previse smrkas drogu, vidis li da ti je maozak pojela.

 25. Dejan Milosevic says:

  Ovog narkomana cedu jebo bih ga prvo u lazljiva usta a onda spalio zivog na Terazije.

 26. Dr. Nele says:

  Sta ponestalo para za ratu za djipa kod doze-liziga je li cigo.Da ce tebi Srbi bonu .GOVNO jedno kad ti skinu zastitu sluzbe zavrsices pored kontejnera.Nista fabrika nista pekara ionako si maska i to bedna smradu.

 27. dragan says:

  dodji u banjaluku jebem ti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *