Čeda Jovanović Dinkićev kandidat za gradonačelnika Beograda?

Čeda Jovanović Dinkićev kandidat za gradonačelnika Beograda?

24 januara 2014

pol-ceda jovanovicKoalicija za cenzus! Čedomir Jovanović i Mlađan Dinkić razmatraju mogućnost da zajedno izađu na vanredne izbore u Beogradu, koji će biti održani 16. marta.

Ako do dogovora dođe, lider LDP-a, bio bi zajednički kandidat za gradonačelnika, saznaju Naše novine. Prema informacijama, dva lidera sastajali su se ovim povodom već nekoliko puta, i užurbano rade na usaglašavanju stavova i ciljeva pod kojima bi bilo moguće formirati predizbornu koaliciju.

Jovanović i Dinkić zajedničkim nastupom u prestonici pokušavaju da izbegnu scenario od pre dve godine, kada ni URS ni LDP nisu uspeli da osvoje dovoljan broj glasova za prelazak cenzusa.

„Pregovori su u toku, a prva stvar oko koje je postignuta saglasnost jeste da će Jovanović biti kandidat za naslednika Dragana Đilasa. Izvesno je da obe stranke žele tu koaliciju i da je vide kao rešenje na izborima, na prvom mestu prelazak cenzusa. URS i LDP-a nisu u poslednje vreme imali neke žešće okršaje u javnosti, a u ove dve stranke smatraju da su im programi vrlo slični. Nakon razilaženja sa DS, LDP-u nije ostalo mnogo manevarskog prostora za pravljenje koalicija, a slična je situacija i sa URS-om“, kaže izvor blizak URS-u.

On smatra da će Jovanoviću kandidatura za gradonačelnika dobro doći i za rezultat na republičkim izborima, što je još jedan od razloga za saradnju sa Dinkićem.

„Čeda je svestan da mu ta kampanja može doneti dodatne glasove i na vanrednim parlamentarnim izborima, za koje se spekuliše da su sve izvesniji“, kaže sagovornik.

Da je saradnja ove dve stranke moguća i da im bliski programski ciljevi olakšavaju dogovor, ukazuje i činjenica da je dugogodišnji funkcioner LDP-a Zoran Ostojić pred lokalne izbore na Voždovcu prešao u Beogradsku inicijativu, za koju su mediji kasnije otkrili da je potekla iz kuhinje URS-a.

Niko od zvaničnika iz LDP-a i URS-a juče nije želeo da se oglašava.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *