Чеда Јовановић и његова супруга под озбиљном финансијском истрагом

Čeda Jovanović i njegova supruga pod ozbiljnom finansijskom istragom

19 septembra 2015

ceda jovanovicTužilaštvo naložilo policiji istragu sumnjivih transakcija preko računa firmi Čedomira Jovanovića… Istovremeno, njegova supruga Jelena sumnjiči se za nestanak 6.676 tona pšenice iz državnih rezervi.

Lider LDP Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena nalaze se pod ozbiljnom finansijskom istragom i osumnjičeni su za mahinacije teške više miliona evra.

Tužilaštvo istražuje da li su Jovanovići umešani u pranje novca i nestanak čak 6.676 tona pšenice iz državnih rezervi, otkriva Informer.

Kako saznaje beogradski Informer, tužilaštvo je, na osnovu zahteva Uprave za sprečavanje pranja novca od 5. avgusta 2015, naložilo policiji da istraži sumnjive transakcije firmi „Agroposlovi“ i „BH kemikal industri“, koje se nalaze u suvlasništvu Jovanovića.

Tužioci sumnjaju da je ovim transferima oprano najmanje 75 miliona dinara (?!?).

Veza sa tajkunom

Prema istražnoj dokumentaciji do koje je došao Informer, Uprava za sprečavanje pranja novca je tokom analize transakcija „Agroposlova“ uočila ‘sumnjive transakcije povezanih firmi’.

Vlasnik jednog od tih preduzeća je poznati srpski biznismen…

Dana 16. marta 2015. po osnovu trgovine hartijama od vrednosti sa računa firme „Mediolanum invest“ (brokerska kuća) preneto je 75.000.000 dinara na račun firme „BH kemikal industri“. Na privatnom računu (ime biznismena poznato redakciji) evidentirani su prilivi s računa firme „BH kemikal industri“ na osnovu različitih tipova zarada…

Ovlašćeno lice za taj račun je istovremeno vlasnik druge firme, na čijem su računu takođe evidentirani značajni prilivi novca s računa „BH kemikal industri“. Potrebno proveriti zakonitosti transfera novca između navedenih firmi, piše u istražnoj dokumentaciji.

Dokumentacija, nadalje, ukazuje i na to da je Direkcija za robne rezerve 20. avgusta 2015. podnela krivičnu prijavu protiv Jelene Jovanović, supruge lidera LDP, zbog nestanka tačno 6.676.244 kilograma žita, u trenutku pisanja prijave vrednog čak milion evra.

Direkcija je s firmom „Agroposlovi“ zaključila 3. oktobra 2013. ugovor o skladištenju merkantilne pšenice. Dana 21. jula 2015. izdat je nalog „Agroposlovima“ da prebaci pšenicu u skladište „Gebi“, što nije izvršeno ni do danas.

Opisane radnje ukazuju na to da je prijavljena Jelena Jovanović otuđenjem robnih rezervi omogućila „Agroposlovima“ protivpravnu korist od 129.986.470 dinara, kolika je tržišna cena pšenice, a čime je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, piše u istražnim papirima.

Čedomir i Jelena Jovanović juče se nisu oglašavali. Umesto njih, javio se Jovan Najdenov, portparol LDP:

– Kad vas bude zanimao stav šefa LDP o Briselskom sporazumu, otvaranju poglavlja s EU, kada budete hteli da pričamo o migrantskoj krizi i drugim političkim pitanjima, tada ću odgovoriti na pitanja o poslovanju firme Čedomira Jovanovića i njegove supruge…

Direkcija potvrđuje

Zorica Anđelković, v.d. direktora Direkcije za robne rezerve, pak potvrđuje da je tužilaštvu podneta krivična prijava protiv Jovanovićeve žene.

– Prijavu smo podneli jer firma „Agroposlovi“, čije je odgovorno lice Jelena Jovanović, ni dan danas nije ispunila nalog da prebaci pšenicu koju je uzela na čuvanje. Ništa više od toga u ovom trenutku ne mogu da kažem… – zaključuje Anđelkovićeva.

(srbin.info)

KOMENTARI10 komentara

 1. Miticus says:

  Ova njegova bas ima kurvinsko lice. Ceda je izgleda totalno pusten niz vodu od MI6. Drzali ga dok im je bio potreban, sad vise ne koristi nicemu.

 2. Goksi says:

  Jel i onaj kredit pre par dana dobio za ženu, ili mu je tajkun sredio u banci...

 3. antiprotivan says:

  Oni pod finasijskom istragom ???Pa već tu odmah mogu da dobiju po 50 godina samice. A za izdaju zemlje, za zloupotrebu svega i svačega, saadnju sa svim klanovima ,..........? Ničija nije do zore sjala!

 4. Djuro says:

  Nece njega vucic jos da pusti niz vodu

 5. Pitagora says:

  Svojevremeno je Brana Crnčević pisao: "Nekad bejah Ciganin, a sada sam Rom, kakva divna promena u životu mom".

 6. marko says:

  Lopovi se base milionima a narod prebacuje kontenere da bi koju mrvicu nasli za prezivit.Demokratija: moze da radi ko sta hoce.Ova demokratija nije za postene ljude.Srp, kosu i motiku i ocistit Drzavu or lopova, pedera koi sramote posten narod,uvest red u skolama da ne predaju homosexualne gluposti itd.

 7. Batina says:

  A, jel ona romkinja?

 8. Aleksandar says:

  Ona nije to što rekoste. Devojačko prezime Savić, rodom iz Banjaluke, tata joj je bio pedijatar, direktor fonda zdravstvene zaštite koji je ojadio isti (zar može drukčije) i lepo se slaže sa zetom. Nek' im bude!

 9. Baba Smiljana. Prvi čas. says:

  Ovo ja kažem baba Radmili, a ona malo meni. Ajd ova na slici je i neko žensko, pa što je masna po licu ni po jada. Tako se i gospon tadić nekad mazo, a ja vrištala bez glasa -"Ej, stavite mu malo pudera. Sve mu mast curi niz lice" Nisam znala da za slike pod reflektorima treba malo i kolomasti na lice, pa se tako sjaji ko pa*ja *uda. Danas to gledam malo savremenije na najnovijem srpskom premijeru, ali on nema operisana usta. Ima prirodna, otečena ili šta već, ali prirodna brate, ljubi ga majka. A kažu zli jezici i poneki tajka, ali ja ne bi rekla, jer ona bivša i ljubomorna sva osramoćena jer on postao svecki velik muškarac, pa ona onda rekla da mu ona - šta mu ja mogu, kad je teo u pogrešno mesto- i to rekla javno u novine pa onda svi kažu da je on ono, a ja mislim pa nije, to on radi samo ženskama. I onaj moj pokojni, crko dabogda, to meni stalno radio, pa čak i nekako predsmrt. Samo mu to išlo od one stvari pred kraj, a da zvinete bio nadaren, pa muka teška. Tako i ovaj naš veliki izgleda pa mislim onda on nije jedan od oni što paradiraju smilicajcima ispod ruke, nego on to ženske, ko i onaj moj, crkli dabogda. Nego, ovaj imenjak onog mog pokojnog me je oduševio. Upiškivam se od smeha. Al je lepo ispuderisan, a masti ima samo na operisanim ustima. Sav beo ko onaj Džeksonović iz jamerike što voleo da bude bel a ne garav. Ona nema operisana usta. A u njega je tajno zaljubljena ona naša rodoljupkinja sa dva prezimena što piše u Novostima rubrike o slomljenom srcu ili presovanom srcu, a može biti i pohovano srce ili tako nešto. A zaljubila se kad je čeda javno izjavio da on vole svoju ženu, pa ona to nama pisala onda u novosti kao primer dobrog muškarca. Ostarila pa pobrljavila u ono kako se zove ono klimanje kad ostariš, ne znam ni sama jer se još ne klimam na taj način, a ona baš u to klimanje ušla valda pa se slabo kontroliše a nismo joj ni zamerili puno, jer je ovaj čeda onda bio na vrhu, ne samo kilimandžara, nego i srbije i svoje žene, jer on sve to lepo voli ljudski i svima im isto radio, samo ne znam šta je uradio toj iz novosti.. Nego, ne znam pa me zanima. Kako to izgleda kada stisnete plastične one zakržljale izrasline kod ženskih, a ja čula ima toga danas i kod muških, ili ajd da kažem narodski, e neću, ili kad ljubite plastična usta? Jel tu nešto šišti ili grebe ili možda se to i ne sme? Jel može to da otpadne iznenada? Sačuvaj Bože, svašta i ja mislim. Valda je to osigurano nekim zihernadlama iznutra, šta ja znam. A vi kojima se ne sviđa ovo što smo nas dve tu skoro pričale, nemojte čitati. Ite na korzo, vi mladi, tamo na raskršće, tamo sam ja naletela na onog mog, a kad sam ja sviće. A vi ženske koje ne volite ovake priče, nemojte, nego ite u kujnu i kuvajte žutu supu vašim nenapuderisanim muškarcima. Pa nek se malo ...i tako to.

 10. marko says:

  Nije romkinja a moglabi biti barem polusestra cvijanovicki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *