ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НА САВ ГЛАС: „Додик је претња за Србију“

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НА САВ ГЛАС: „Додик је претња за Србију“

11 јануара 2017

ceda-jovanovic 456

Лидер ЛДП, Чедомир Јовановић је рекао да све док босански проблем не буде решен, ни Србија неће бити нормална земља јер је процес изградње нове модерне Србије повезан са тим процесима.

– Чини ми се да људи који су говорили у Бањалуци тог дана нису превише размишљали о Србима у РС, нама у Србији, али ни људима који поред Срба живе у БиХ. Српски приоритети морају бити другачији- казао је Јовановић коментаришићи прославу Дана РС на телевизији Н1.

Он је рекао да је идеја поделе БиХ катастрофална.

– Сви знају шта мислим о Додику. Он је највећа претња, не само БиХ већ и Србији. Србија нема снагу за кризу коју он ствара. Идеја да се Босна може срушити, а да се при томе не сруши све око Босне је погрешна. За мене је та цена неприхватљива – казао је Јовановић.

Додао је да га брине атмосфера у којој живимо. О најављеној фебруарској посети Николића Сарајеву, лидер ЛДП-а има јасан став.

– Не треба да долази у Сарајево. Они једни друге одржавају на том политичком нивоу. Национализам је кичма Додикове и Николићеве политике. Николићу и људима са таквом политиком није место у Сарајеву. Николић није подржао референдум, али је дошао да слави тај дан. То говори о епилогу политике са којим ће се друштво суочити уколико се тако настави. Није место Николићу у Сарајеву, он је своје место изабрао – поручио је Јовановић.

Он је казао да постоји разлика између Александра Вучића и Томислава Николића у вези са БиХ. О тензијама и „звецкању оружјем“, Јовановић је казао.

– Ја мислим да се требамо забринути. Немогуће је поделити БиХ, а да се не постави питање Србије, Црне Горе… Шта ће се десити са Србијом, Македонијом, Мађарима у Војводини? То је тотални хаос. Нема европске Србије без европске БиХ – поручио је Јовановић.

Извор: Н1

KOMENTARI6 коментара

  • Moma says:

   Čeda kenja.Njegovi telefoni su usijani od piziva sa zapada.Videli budalinu da brboće te ga guraju , on to ume to da proda, lova cuti a on blebeće kao stara izlizana ploča na 33. Čeda je u suštini obična jajara. On bruka seni Zorana Đinđića.

 1. namćor says:

  Kada on objasni koliko je para od šiptara uzeo da izlobira puštanje Albanskih terorista iz srpskog zarobljeništva i zatvora,a da pri tom odustane od razmene za otete i zarobljene Srbe (kojima su, posle, vadili organe i sada su na listi "nestalih"), tek onda bi, možda, mogao da dobije priliku da bilo šta kaže negde javno, ali, preko advokata i sa izdržavanja doživotne robije!

 2. vlada says:

  Cedo,Dodiku ne pada na pamet nikakva podela,samo postovanje,izvorno postovanje Dejtona,na tvom mestu bolje razmisljaj o onome sto si ti radio...puter,puter,puter

 3. Trifun says:

  Jeste pretnja je on velika za veleizdajnicku kliku u Srbiji, slazem se s njim 100%. Covek govori istinu. Svako ko se suprotstavlja zapadnim genocidnim hijenama i okupatorima i agresorima je pretnja za kvislinga u Beogradu. Velika. Tako ce i biti. The writing is on the wall.

 4. ilija says:

  cedo naj bolje da srbi se jase i dalje i ucenjuju od nacista ustasa i ehstremista bosnjaka koji opste nikad nisu postaljali ko nacija i jezik novi bosanski naj bolje ti uzmi granu i vodi srbe u jasenovac CEDO... ko te drzi i trpi u srbiji taj je gori od tebe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u