ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НА САВ ГЛАС: „Додик је претња за Србију“

ČEDA JOVANOVIĆ NA SAV GLAS: „Dodik je pretnja za Srbiju“

11 januara 2017

ceda-jovanovic 456

Lider LDP, Čedomir Jovanović je rekao da sve dok bosanski problem ne bude rešen, ni Srbija neće biti normalna zemlja jer je proces izgradnje nove moderne Srbije povezan sa tim procesima.

– Čini mi se da ljudi koji su govorili u Banjaluci tog dana nisu previše razmišljali o Srbima u RS, nama u Srbiji, ali ni ljudima koji pored Srba žive u BiH. Srpski prioriteti moraju biti drugačiji- kazao je Jovanović komentarišići proslavu Dana RS na televiziji N1.

On je rekao da je ideja podele BiH katastrofalna.

– Svi znaju šta mislim o Dodiku. On je najveća pretnja, ne samo BiH već i Srbiji. Srbija nema snagu za krizu koju on stvara. Ideja da se Bosna može srušiti, a da se pri tome ne sruši sve oko Bosne je pogrešna. Za mene je ta cena neprihvatljiva – kazao je Jovanović.

Dodao je da ga brine atmosfera u kojoj živimo. O najavljenoj februarskoj poseti Nikolića Sarajevu, lider LDP-a ima jasan stav.

– Ne treba da dolazi u Sarajevo. Oni jedni druge održavaju na tom političkom nivou. Nacionalizam je kičma Dodikove i Nikolićeve politike. Nikoliću i ljudima sa takvom politikom nije mesto u Sarajevu. Nikolić nije podržao referendum, ali je došao da slavi taj dan. To govori o epilogu politike sa kojim će se društvo suočiti ukoliko se tako nastavi. Nije mesto Nikoliću u Sarajevu, on je svoje mesto izabrao – poručio je Jovanović.

On je kazao da postoji razlika između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u vezi sa BiH. O tenzijama i „zveckanju oružjem“, Jovanović je kazao.

– Ja mislim da se trebamo zabrinuti. Nemoguće je podeliti BiH, a da se ne postavi pitanje Srbije, Crne Gore… Šta će se desiti sa Srbijom, Makedonijom, Mađarima u Vojvodini? To je totalni haos. Nema evropske Srbije bez evropske BiH – poručio je Jovanović.

Izvor: N1

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  A Jasenovac?

  • Moma says:

   Čeda kenja.Njegovi telefoni su usijani od piziva sa zapada.Videli budalinu da brboće te ga guraju , on to ume to da proda, lova cuti a on blebeće kao stara izlizana ploča na 33. Čeda je u suštini obična jajara. On bruka seni Zorana Đinđića.

 2. namćor says:

  Kada on objasni koliko je para od šiptara uzeo da izlobira puštanje Albanskih terorista iz srpskog zarobljeništva i zatvora,a da pri tom odustane od razmene za otete i zarobljene Srbe (kojima su, posle, vadili organe i sada su na listi "nestalih"), tek onda bi, možda, mogao da dobije priliku da bilo šta kaže negde javno, ali, preko advokata i sa izdržavanja doživotne robije!

 3. vlada says:

  Cedo,Dodiku ne pada na pamet nikakva podela,samo postovanje,izvorno postovanje Dejtona,na tvom mestu bolje razmisljaj o onome sto si ti radio...puter,puter,puter

 4. Trifun says:

  Jeste pretnja je on velika za veleizdajnicku kliku u Srbiji, slazem se s njim 100%. Covek govori istinu. Svako ko se suprotstavlja zapadnim genocidnim hijenama i okupatorima i agresorima je pretnja za kvislinga u Beogradu. Velika. Tako ce i biti. The writing is on the wall.

 5. ilija says:

  cedo naj bolje da srbi se jase i dalje i ucenjuju od nacista ustasa i ehstremista bosnjaka koji opste nikad nisu postaljali ko nacija i jezik novi bosanski naj bolje ti uzmi granu i vodi srbe u jasenovac CEDO... ko te drzi i trpi u srbiji taj je gori od tebe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *