ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ СЕ огласио поводом убиства Ђинђића!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ СЕ огласио поводом убиства Ђинђића!

15 децембра 2016
(foto: Youtube print screen)

(foto: Youtube print screen)

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић каже да му је „морбидна“ идеја подршке иницијативци СРС око расветљавања политичке позадине убиства Зорана Ђинђића.

Он сматра да има довољно простора да се истина о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића истражи без уплитања председника СРС Војислава Шешеља који, како каже, сигурно неће допринети њеном утврђивању.

„Напротив, он (Шешељ) само користи ту живу рану која постоји у нашем друштву како би избегао део своје одговорности за оно сто је радио и како би с друге стране водио обрачуне са својим политичким противницима. Не мислим ту на себе“, рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Поводом инцијативе радикала да се формира анкетни одбор у вези са убиством и политичком позадином убиства премијера Зорана Ђинђића, Јовановић је рекао да ЛДП неће гласати за ту иницијативу и неће дозволити Шешељу да тако нешто ради.

Јовановић каже да свака околност у вези са убиством Ђинђића треба да се истражује у правосудном систему земље, али не у оваквој скупштини.

Каже да Шешеља сматра веома одговорним за околности које су довеле до убиства Ђинђића, те да због чињенице да је Шешељ био у Хашком трибуналу није било могуће водити против њега истрагу на основу доказа који су прикупљени у периоду ванредног стања како би се расветлила његова улога и у самом атентату.

„По повратку Шешеља у Србију пре две године тражио сам од тужилаштва да заустављену истрагу овог пута настави с обзиром да су се околности промениле и да је Шешељ доступан нашим правосудним органима“, каже лидер ЛДП.

Што се тиче расветљавања политичке позадине убиства Ђинђића, Јовановић је рекао да је то вечна обавеза ЛДП, али и људска дужност сваког пристојног човека у овој земљи.

„Могуће је то урадити. Пре или касније ће до тога доћи“, каже Јовановић.

Према његовим речима, у овом тренутку у нашем правосуђу су активне две иницијативе, једна је предистражни поступак који се води на основу кривичне пријаве коју је адвокат Срђа Поповић поднео у име мајке и сестре Зорана Ђинђића.

С друге стране, додаје, побуна некадашње ЈСО и судски поступак који је вођен, а враћен на почетак због промене судског већа, такође је један од начина да се ефикасно уђе у „ту црну позадину 12. марта и све расветли“.

KOMENTARI6 коментара

 1. Moma says:

  Ššešelj je bio do detalja upoznat sa planom zemunaca o atentatu, poručio je da će to proleće biti krvavo i spakovao se pa kukavički pobegao za Hag, bolje u Hagu nego na vešalima u Beogradu. DeBovci su završli kako su hteli. Voja sada smera da opere tu ljagu sa sebe , mogu ga u trenutku isterati na čistac, ali pored njega znalo je celo rukovodsvo radikala o spremanom atentatu. Komšiluk iz Šilerove ima i fotografije Vojinog automobila u Šilerovoj.

  • Miroslav says:

   Znao Seki, ali znao brka Mihajlovic, ministar policije, znao Zile bunda, minista policije savezni, znao Cedija narkos, znao Coki, znao Janjusevic, znao krmivi\oje, znao Monkton, znao Blek, znao Montgomeri.....

 2. dfgdfga says:

  Ovaj CIGO je glavni organizator i B92 čije su kamere bile na licu mesta otkud da prodaje kuću za 6000000 miliona € kad do isporuke Miloševića nije imao gaća. I koliko računa ima u Švicarskoj preko koj dobija lovu?

 3. bata surda says:

  Bravo komentatori, Ceda puca po svim savovima. Pustice ga niz vodu njegovi poslodavci, nije on jedini koji ume da sluzi, ima mladjih i jeftinijih. Ah, Cedo, kako si to zaboraavio?

 4. Šumadija bre says:

  Kako to najednom sinhronizovana hajka i zahtevi i Seselja, Vucica, Jovanovica i Djukanovica u vezi pozadine ubistva Djindjica...vrlo CUDNA ekipa. Da nece da izdaju zemju ko ranije Plavsicka? Odlaze se nabavka ruskih aviona, a dobavljaju se helikopteri od Nato prijatelja? Opasna situuacija i Nikolic vrda?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u