ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ СЕ огласио поводом убиства Ђинђића!

ČEDA JOVANOVIĆ SE oglasio povodom ubistva Đinđića!

15 decembra 2016
(foto: Youtube print screen)

(foto: Youtube print screen)

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da mu je „morbidna“ ideja podrške inicijativci SRS oko rasvetljavanja političke pozadine ubistva Zorana Đinđića.

On smatra da ima dovoljno prostora da se istina o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića istraži bez uplitanja predsednika SRS Vojislava Šešelja koji, kako kaže, sigurno neće doprineti njenom utvrđivanju.

„Naprotiv, on (Šešelj) samo koristi tu živu ranu koja postoji u našem društvu kako bi izbegao deo svoje odgovornosti za ono sto je radio i kako bi s druge strane vodio obračune sa svojim političkim protivnicima. Ne mislim tu na sebe“, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

Povodom incijative radikala da se formira anketni odbor u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića, Jovanović je rekao da LDP neće glasati za tu inicijativu i neće dozvoliti Šešelju da tako nešto radi.

Jovanović kaže da svaka okolnost u vezi sa ubistvom Đinđića treba da se istražuje u pravosudnom sistemu zemlje, ali ne u ovakvoj skupštini.

Kaže da Šešelja smatra veoma odgovornim za okolnosti koje su dovele do ubistva Đinđića, te da zbog činjenice da je Šešelj bio u Haškom tribunalu nije bilo moguće voditi protiv njega istragu na osnovu dokaza koji su prikupljeni u periodu vanrednog stanja kako bi se rasvetlila njegova uloga i u samom atentatu.

„Po povratku Šešelja u Srbiju pre dve godine tražio sam od tužilaštva da zaustavljenu istragu ovog puta nastavi s obzirom da su se okolnosti promenile i da je Šešelj dostupan našim pravosudnim organima“, kaže lider LDP.

Što se tiče rasvetljavanja političke pozadine ubistva Đinđića, Jovanović je rekao da je to večna obaveza LDP, ali i ljudska dužnost svakog pristojnog čoveka u ovoj zemlji.

„Moguće je to uraditi. Pre ili kasnije će do toga doći“, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u našem pravosuđu su aktivne dve inicijative, jedna je predistražni postupak koji se vodi na osnovu krivične prijave koju je advokat Srđa Popović podneo u ime majke i sestre Zorana Đinđića.

S druge strane, dodaje, pobuna nekadašnje JSO i sudski postupak koji je vođen, a vraćen na početak zbog promene sudskog veća, takođe je jedan od načina da se efikasno uđe u „tu crnu pozadinu 12. marta i sve rasvetli“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Batina says:

  Prpa ciganin, prpa a.

 2. Moma says:

  Ššešelj je bio do detalja upoznat sa planom zemunaca o atentatu, poručio je da će to proleće biti krvavo i spakovao se pa kukavički pobegao za Hag, bolje u Hagu nego na vešalima u Beogradu. DeBovci su završli kako su hteli. Voja sada smera da opere tu ljagu sa sebe , mogu ga u trenutku isterati na čistac, ali pored njega znalo je celo rukovodsvo radikala o spremanom atentatu. Komšiluk iz Šilerove ima i fotografije Vojinog automobila u Šilerovoj.

  • Miroslav says:

   Znao Seki, ali znao brka Mihajlovic, ministar policije, znao Zile bunda, minista policije savezni, znao Cedija narkos, znao Coki, znao Janjusevic, znao krmivi\oje, znao Monkton, znao Blek, znao Montgomeri.....

 3. dfgdfga says:

  Ovaj CIGO je glavni organizator i B92 čije su kamere bile na licu mesta otkud da prodaje kuću za 6000000 miliona € kad do isporuke Miloševića nije imao gaća. I koliko računa ima u Švicarskoj preko koj dobija lovu?

 4. bata surda says:

  Bravo komentatori, Ceda puca po svim savovima. Pustice ga niz vodu njegovi poslodavci, nije on jedini koji ume da sluzi, ima mladjih i jeftinijih. Ah, Cedo, kako si to zaboraavio?

 5. Šumadija bre says:

  Kako to najednom sinhronizovana hajka i zahtevi i Seselja, Vucica, Jovanovica i Djukanovica u vezi pozadine ubistva Djindjica...vrlo CUDNA ekipa. Da nece da izdaju zemju ko ranije Plavsicka? Odlaze se nabavka ruskih aviona, a dobavljaju se helikopteri od Nato prijatelja? Opasna situuacija i Nikolic vrda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *