ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: „Србија је 1999. капитулирала на Косову као Немци 1945. године“

ČEDA JOVANOVIĆ: „Srbija je 1999. kapitulirala na Kosovu kao Nemci 1945. godine“

5 novembra 2019

(foto: Youtube print screen)

Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da ni Srbija ni Kosovo nisu spremni za konačni dogovor, ali da, ukoliko postoji mogućnost dogovora, onda ga treba podržati.

Jovanović je, u intervjuu za TV Kljan, taj stav obrazložio nedostatkom ideala i vizije.

– U ime čega oni to da urade, koja je to velika ideja pa kažu ovo je problem da ga rešimo, pa naš san da ostvarimo. Koji je to naš san? Od nas su svi otišli zato što mi nismo imali taj san. Ako možemo oko nečeg da se dogovorimo, svaki sekund nam je važan. To nije moja politika, ali ako postoji mogućnost dogovora, treba ga podržati, da ne ostavljamo to otvorenim – rekao je Jovanović.Jovanović tvrdi da je Srbija kapitulirala na Kosovu kao kada su, kako je naveo, Nemci kapitulirali 1945.

– Kako se zove kada pustiš stranu vojsku na teritoriju svoje zemlje i zauvek odeš odatle? Pa, to je kapitulacija – kazao je lider LDP.

On smatra da je pitanje Kosova još odavno rešeno i da je jedini problem u spremnosti Srbije da prihvati takvu realnost.

– Mi taj test realnosti ne prolazimo iz mnogo razloga, a između ostalog i zbog toga što živimo u jednom licemernom vremen – kazao je Jovanović.

Jovanović smatra da je Srbija prva trebalo da prizna Kosovo i da je 1999. bilo lakše postići održivo rešenje nego danas, jer se danas davimo u Savetu bezbednosti i pozivamo na rezoluciju 1244.

On je rekao i da sever Kosova nikada nije bilo Kosovo.

– Može Tači da dođe na Gazivode 100 puta i može Rosu da uhapsi koga hoće u Kosovskoj Mitrovici, ali to nikada nije bilo Kosovo, to ni 1999. nije bilo Kosovo – kazao je Jovanović.

Prema njegovim tvrdnjama, Rusi neće dozvoliti konsolidaciju ovog dela Evrope jer to nije u njihovom interesu.

– Rusa moraš da se plašiš, ovim drugima ne možeš da veruješ. Jel bio Hojt Ji, Mičel, onda Palmer, pa sada Grenel, pa s kim se dogovaramo? – upitao je Jovanović.

(Espreso)

KOMENTARI10 komentara

 1. Branko says:

  Dođi Čedo to isto reci veteranima sa Košara i Paštrika u lice. Ima da te nema. Uostalom, koga briga što tamo neko olinjalo pseto laje!

  • vuk says:

   opet su mu uvalili sipci prasak za pecivo

  • Evans says:

   koja vajda od tih veterana, sta su i koga su odbranili

 2. petrovgrad says:

  Sa kojim ciljem lupeteš i u čije babe zdravlje govoriš. Kad se kapitulira predaje se odnosno položi se oružje. Što u našem slučaju nije bilo. Čedo barem se ti razumeš malo u ratove, jer si na tenku ušao u Vukovar i zato te cenim. Nemoj se blamirati, kao neznaš šta je rat i kapitulacija. Znam da si kao pripadnič Četničkih jedinica bio u Vukovaru, tamo su te i poznavali kao Čeda ciganče.

  • Milan says:

   On lupeta u svoju ličnu korist jer strepi za svoju budućnost. Uporno svoju ličnu kapitulaciju pripisuje Srbiji, a sa ciljem da se Vlasi ne dosete u kom grmu leži bolesni zec.

 3. Gagi says:

  To su one drustvene neradnicke pijavice koji lupetaju, mrse i zavadjaju da bi imali cime da se bave i nesto kao vazno rade. Danas je svet pun tog demagoskog neradnickog olosa, vrlo je vidljiv rezultat njihovog preskupog "ekspertskog" angazovanja. To njihovo angazovanje i uhlebljenje se inace ostvaruje silom, cesto anarhijom i revolucijom.

 4. Beli Orao says:

  Čedo Čoint , marš đubre izdajničko , doći ćeš i ti na red pjevaćeš ti još i četničke !!!

 5. Ja pametan, A ti? says:

  Eto ko radi i ko priča protiv Srbije? Čeda droga, takvi lideri srpske demokratije su i uništili Kosovo. Komanda na Kosovu i Košarama je odbranila Kosovo ali su ovi demokratski političari izdali naredbu da se ta vojska povuče odande jer su oni Miloševićeva vojska. ?! Pa sad vidi ko je predao Kosovo u ruke amerima a ovi albatrosima. Čitava jedna generacija mladih je tamo izginula da bi Čeda rekao:"Puj Pike, ne važi! Daj to Amerima, a meni lova! E to može." Pa otkuda mu fidelinka? Čovek postao biznismen, samo cepa i peva. Demokratija brale!

 6. Zoran says:

  Nisam znao da posle kapitulacije Nemacke sa njom PREGOVARALI da ona pristane na podelu Nemacke, nego jednostavno joj uzlei. Znaci nije sa Srbijom kao Nemacka 1945..

  • Evans says:

   jos je gore...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *