ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ТВРДИ: Руси управљају Србијом!

ČEDA JOVANOVIĆ TVRDI: Rusi upravljaju Srbijom!

16 juna 2016

ceda-jovanovic 3454Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović tvrdi da Rusija pokušava da utiče na sastav nove srpske vlade. Osim toga, on kaže da ne bi mogao da uđe u vladu koja „sedi na dve stolice“, ali dodaje i da ne može da kaže da neće ući u vladu ako bude pozvan.

– Ne želim da budem Slavko Perović srpske politike, niti mislim da treba da bežim od Vučića u situacijama u kojima on vodi moju politiku, ili makar pokušava da vodi onu politiku za koju mislim da je zemlji potrebna – kaže Jovanović u intervjuu za novi broj NIN-a.

Na konkretno pitanje da li će prihvatiti poziv ako ga Vučić uputi, lider LDP kaže: – Danas, dan nakon prijema u ruskoj ambasadi, dva dana nakon izjave ruskog ambasadora: „Držimo Vučića za reč“, tri dana nakon napada Šešelja na mene i konstantnih dnevnih napada Informera, mislim da bi moj ulazak u vladu bio preveliki problem za Vučića“.

Svoju trenutnu poziciju u politici i zašto je toliko oprezan i neodređen po pitanju eventualnog učešća u vladi objašnjava na sledeći način:

– Ja svakoga dana hodam po minskom polju koje mi postavljaju svi, svako na svoj način, od belih listića do crne ruke, od Informera do Danasa, Legije, Šešelja, crkve, od naših Rusa koji su veći Rusi od onih u Moskvi, do njihovog ambasadora u Beogradu… Ukoliko napravim pogrešan korak mogao bih da dovedem u pitanje šansu da bar pokušam da pronađem izlaz iz slepe ulice u kojoj se zemlja nalazi. Taj izlaz nije uslovljen mestom u Vladi, nikada to od Vučića nisam tražio kao što mi ni on nije nudio – kazao je Jovanović.

Lider LDP negira da je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot u razgovoru s mandatarom rekao da bi voleo da vidi Jovanovića u vladi. – Ne, on sigurno nije. Kao što sam siguran da su Rusi davno zaboravili 1948. i da danas po Beogradu i Moskvi kadruju kao Kominterna – kaže Jovanović.

Zapad, dodaje on, gotovo da ne zanima ko je u vladi, dok je s Rusima, tvrdi, drugačije. – Oni u vladu ne guraju, oni se ponašaju kao da je njihova i zato misle da treba da odlučuju ko će u nju ući jer neće sa svakim, hoće samo sa onima koje smatraju svojim – kaže Jovanović.

KOMENTARI11 komentara

 1. Uf says:

  ČEDA JOVANOVIĆ TVRDI: Rusi upravljaju Srbijom! E da je tako gde bi ti bio ? U zatvoru !!!

  • vasiljka dožić says:

   Tako je ciganski ološu,ovde Vladanu Rusi i vladaće zato ti moraš u zatvor za izdaju ubistva i lopovlukom,ali te možda onaj smrad od Soroša ,jer je i on ciganski jevrej,negde skloni pod tuđim imenom...

 2. Batina says:

  Djubre cigansko.

 3. bejbi says:

  ima on smestaj u evropi zaradijo je evri puno ovo godina kad on napusti srbiju onda ja verujem da je rus uso u srbiju

 4. Apis says:

  Čedo nesrećo majkina odraće ti kozu oni iz Zabele.

 5. padre says:

  Nebi ti toliko lajao, da je njima stalo do toga da upravljaju Srbijom!

 6. nikola says:

  Ma čudi me ko ga toliko exponira u javnosti. Njmu je krivo sto srbija neprizna njegovog financijera Hašima. Vučicu nedaj bože tu. Plaćenu izdajicu svog naroda da uvedes u VLADU. UVEO BI RAZDOR I BRATĐANSKI RAT U SRBIJI. ON JE KO RASPUSTENICA. PRIKLANJA SE ONOM KO VIŠE PLAT I BOLJI DA.

 7. nikola says:

  Ma to je pseto koje večno na svakog LAJE a večno gubi. Fala Bogu da to i Narod napokon Vidi pa ga samo oni kao on samokarijeristi i koi bi prodali sve i Majku za svoju karijeru. On je umešan i u Đinđićev Atentat ali ga neko štiti za debelu lovu.

 8. zrle says:

  ej živote patnjo,ej živote bedo nabavi nam dobar pajdo jovanović čedo jebeš običaje a jebeś i boga čedu za predstednika , ilegalna droga

 9. Bata says:

  Budalastina, izdajnik, placenik i belosvetski olos...

 10. Bane Otrov says:

  Pitanje je: Ko vlada Čedom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *