ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ УМЕШАН у убиство генерала Бухе!?

ČEDA JOVANOVIĆ UMEŠAN u ubistvo generala Buhe!?

9 januara 2017
(foto: Youtube print screen)

(foto: Youtube print screen)

Čedomir Jovanović, lider LDP, učestvovao je u nameštanju ubistva policijskog generala Boška Buhe Makinoj grupi, a cilj je bio da se zaštite Milorad Ulemek Legija i „zemunski klan“, odnosno Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koji su i ubili Buhu!Ovo je rekao Milorad Ulemek Legija kao svedok na suđenju Makinoj grupi, a istu tezu, doduše u malo uvijenijoj formi, izneo je u svojoj novoj knjizi „Moja borba s mafijom“, koja bi uskoro trebalo da izađe, Dušan Mihajlović, bivši ministar policije!

Legija ga raskrinkao

Ulemek je na sudu kazao da je lično tukao Dragana Ilića Limara, člana Makine grupe, i da je bio prisutan i Čedomir Jovanović, ne bi li mu iznudio iskaz da je Maka naredio ubistvo generala. To znači da je Jovanović znao ko je izvršio ubistvo i kome ga pakuju i da je, time što nije obavestio nadležne, učestvovao u tom zločinu. To tvrdi i lider SRS Vojislav Šešelj, koji je o hapšenju Makine grupe i učešću „zemunaca“ već govorio.

U intervjuu za nedeljnik Ekspres Ulemek je rekao:

– Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Buhe? Čeda.

Upravo ove navode bivšeg komandanata JSO, osuđenog u procesu za ubistvo premijera Đinđića, potvrdio je i Mihajlović, isti onaj koji je svojevremeno, u vreme svog ministrovanja, za ubistvo policijskog generala optužio Makinu grupu. Mihajlović sada tvrdi da su iza svega stajali „zemunci“, jer su čuli da je Maka od crnogorskog biznismena dobio 300.000 tadašnjih maraka da ih „smakne“. Dok su oni s jedne strane pleli mrežu da napakuju Maki Buhino ubistvo, i tako ga „skinu s vrata“, Jovanović je uveravao ministra da crnogorska mafija planira sve da ih ubije – od Đinđića, preko njega lično, do Legije, Duće…

– Danas više nisam siguran u tačnost podataka koje sam saopštio. Ne zbog toga što je oborena prvostepena presuda, niti zato što sumnjam u svoje saradnike Milića i Obradovića. Moja sumnja je rezultat saznanja o moći i uticaju koji su tada imali Legija i „zemunci“, sve sa svojim Bracanovićem, Pažinom i ostalim na njihovom platnom spisku. Sumnju mi potkrepljuje i informacija koju sam čuo pre nekoliko dana od dobro informisanog lica – piše Mihajlović u svojoj novoj knjizi i dodaje:

– Ona glasi – poznati crnogorski biznismen angažuje Maku da za 300.000 maraka likvidira Legiju. Ovaj to saznaje i sa Šiptarom pravi plan. Kalinić ubija generala Buhu, a Šiptar potura policiji zaštićenog svedoka i informaciju da je to uradila Makina grupa. Ostalo se zna. Sećam se da sam u to vreme od Čede Jovanovića dobio informaciju da crnogorska mafija planira likvidaciju Đinđića, njega, mene, Legije i Duće, ne znam koga sve još…

Tako poređano, ispada da su „zemunci“ nameštanjem ubistva Makinoj grupi spasli ne samo svoje glave već i pola Vlade, uključujući i premijerovu, kad je već crnogorska mafija preko Make htela da ih ubije.

Jovanović se ućutao

Samo nekoliko meseci posle ovog filmskog zapleta, pripadnici JSO, uz podršku vođa „zemunskog klana“, ubili su premijera Zorana Đinđića.

Da je Čedomir Jovanović, kad se ovako postave stvari, bio umešan u prikrivanje ubistva Buhe, tvrdi i Vojislav Šešelj, lider SRS.

– Jeste, što se Čede tiče, to tako ispada, da je bio umešan – kazao je lider SRS.

Jovanović nije odgovarao na naše pozive i poruke.

(Kurir)

KOMENTARI2 komentara

  1. Branko Samac says:

    Zašto ovaj superkriminalac nije u zatvoru?

  2. dragan says:

    Pa valda čekaju da ga ulica ukloni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *