ČEDOMIR ANTIĆ: Zašto NVO smeta fudbalski klub iz Novorosije, a ne smeta im ubistvo žandarma i paravojska iz Novog Pazara

ČEDOMIR ANTIĆ: Zašto NVO smeta fudbalski klub iz Novorosije, a ne smeta im ubistvo žandarma i paravojska iz Novog Pazara

14 septembra 2014

cedomir-anticUbistvo srpskog žandarma Stevana Sinđelića u Kuršumliji i marš muslimanskih paravojnika oblašću Novog Pazara, otvorili su jedno veliko i važno pitanje: zašto ne reaguje srpski civilni sektor?

Naime, ako ovde postoje nevladine organzacije koje reaguju kada mali ruski klub iz Donjecka dođe u Novi Sad, ako je važno zašto neki Romi nisu dobili besplatan stan pored 100.000 beskućnika koji plaćaju porez… Onda je, biće, bitna i činjenica da organizovana teroristička grupa krade i ubija po srpskoj Kuršumliji.

Činjenica je da su SAD i zemlje EU potrošile stotine miliona dolara da bi kod nas stvorile civilni sektor po meri sopstvenih imperijalnih interesa. Ali, zašto je naš rodoljubivi nevladin sektor, sa nekoliko časnih izuzetaka, posvećen ekstremnoj desnici i odavno kreiran u skladu sa komunističkim i Miloševićevim pogledom na svet: „Ko nije u režimu može biti špijun ili četnik-terorista“?

Nisu li se naši predstavnici vlasti rukovali sa optuženim zločincima sa poternica srpske države, grlili sa nekima uoči izbora 2012. u Novom Pazaru, pa i tražili da našoj policiji bude dozvoljeno da se obračuna sa sopstvenim narodom u vreme lažiranih albanskih izbora na severu Kosova. Zašto bi onda u nevladinom sektoru bilo mnogo drugačije?

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. SENTINEL says:

    A zasto narod samo suti i trpi? E pa onda i zasluzuje sve to i gore!

  2. boban says:

    A zasto si mi silovao zenu?A sestru?A cerku? Znaj,ako tako nastavis odsecicu sebi prst.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *