Чедомир Јовановић се кандидује за градоначелника

Čedomir Jovanović se kandiduje za gradonačelnika

29 maja 2017

(foto: Youtube print screen)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kandidovaće se za gradonačelnika Beograda, piše Danas.

– Najangažovaniji ljudi LDP-a, od osnivača stranke do organizacije mladih, očekuju od Čedomira Jovanovića da se posle trogodišnjeg distanciranja potpuno posveti politici i stranci iz kojih se u najvećoj meri povukao 2014. godine – kažu iz LDP-a.

– Svi oko Jovanovića veruju da na gradskm izborima u Beogradu LDP treba da nastupi sa njim kao kandidatom za gradonačelnika. To mišljenje proisteklo je iz ubeđenja članova i funkcionera LDP koji smatraju da se društvu u vom trenutku ne nudi alternativa koja bi bila konkurentna sadašnjoj vlasti – navode dalje iz te stranke.

Takođe, Jovanović hoće još jednom da porazgovara i sa predstavniocima DS oko potencijalne saradnje, pošto rezultati lokalnih izbora u Zaječaru i Kosjeriću, kada su na zakedničkoj listi LDP i DS dobili skoro 20 odsto glasova, pokazuju da je taj model izlaska na izbore način na koji se može ugroziti vladajuća većina.

Na pitanje zašto od 2014. godina Jovanović nije bio više prisutan u političkom životu, u stranci kažu da je to, pre svega, zbog njegovog insistiranja da se povuče u drugi plan kako bi time otvorio prostor svima koji su imali ambiciju da popune prostor koji je nekada aktivno zauzimao LDP.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *