ЧЕГА СЕ ПАМЕТАН СТИДИ… НУЛАНДОВА ПРИЗНАЛА ЈЕДНУ СТРАШНУ СТВАР

ČEGA SE PAMETAN STIDI… NULANDOVA PRIZNALA JEDNU STRAŠNU STVAR

13 maja 2024

Ukrajina nikada nije bila u poziciji da postigne povoljno rešenje za okončanje dugotrajnog sukoba sa Rusijom, tako da Vašington zapravo nikada nije ohrabrivao Kijev da pregovara sa Moskvom, tvrdi bivša zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland, koja slovi kao i jedan od organizatora puča, odnosnio obojene revolucije u Kijevu 2014. godine.

Bivša zvaničnica i jedna od ključnih zagovornika podrške Ukrajini vojnim sredstvima je to izjavila u intervjuu Politiku. Veliki deo intervjua se vrteo oko ukrajinskog sukoba, a Nulandova je dala tipičnu američku procenu toga.– Počnimo sa činjenicom da ruski predsednik Vladimir Putin još nije uspeo u svom cilju. Hteo je da sravni Ukrajinu. Želeo je da obezbedi da oni nemaju suverenitet, nezavisnost, demokratsku budućnost – zato što je demokratska Ukrajina, evropska Ukrajina, pretnja njegovom modelu Rusije, između ostalog, i zato što je to prvi građevinski blok za njegove veće teritorijalne ambicije – izjavila je Nulandova, ničim ne potkrepljujući ove tvrdnje.

Ona insistirala da Kijev i dalje može uspeti u sukobu, iako je izbegavala pitanje da li veruje da bi Ukrajina mogla da vrat svoje bivše teritorije od Rusije, uključujući poluostrvo Krim, koje se otcepilo od Kijeva nakon puča na Majdanu 2014. i pridružilo Moskvi nakon referenduma.

– Od Ukrajinaca će zavisiti kakve će biti njihove teritorijalne ambicije – izjavila je ona i dodala da „šta god da se odluči o Krimu, ne sme se remilitarizovati tako da bude nož u srcu centra Ukrajine“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Ovakve i slicne izjave pokazuju svu bahatost i izopacenost zapadnih politicara. Ona "zna" i tvrdi da je Putin hteo da sravni Ukrajinu. Gnusna laz, ONA se potrudila da se Ukrajina sravni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *