ЧЕКА СЕ ОДГОВОР ВУЧИЋА: Таксе на српске производе 100%! ШИПТАРИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ

ČEKA SE ODGOVOR VUČIĆA: Takse na srpske proizvode 100%! ŠIPTARI UZVRAĆAJU UDARAC

21 novembra 2018

Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, napisao je zamenik premijera Enver Hodžaj na svom nalogu na Tviteru.

I list Koha preneo je da je odlučeno da se takse na proizvode iz centralne Srbije povećaju za 100 odsto.

Predsednik Aleksandar Vučić imaće popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine.Kako Tanjug prenosi, Endrit Šalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, a taj predlog je podržao i premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj. Haradinaj je rekao da sporazum CEFTA između Beograda i Prištine na funkcioniše.

„Kosovo je dugo ometano kako u transportu, tako i u analizi i u bilo kom drugom instrumentu CEFTA. Stoga podržavam ovaj predlog“, rekao je Haradinaj.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da neće biti novih podizanja poreza na robu od Prištine. Istakao je da je to teško pitanje, ali da moramo biti spremni i na takvu mogućnost.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li očekuje „još neki besmislen potez Prištine“ i sledeće podizanje taksi na robu, naveo da bi pre rekao da nije moguće da se takve stvari dešavaju, jer to nije potez ni iz prošlog, već iz 17 veka.

Tržišni inspektori u južnoj Mitrovici počeli su jutros navodno da pretresaju prodavnice i da sklanjaju robu iz Srbije na čijoj deklaraciji ne piše „Republika Kosovo“. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić za TV Prva rekao je da Srbija neće prihvatiti ovakve ucene iz Prištine i ovu odluku naziva „dečjom ljutnjom“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Željko says:

  Čekajte pa zar Kosovo nije Srbija? Nema policije, vojske, sudova, tužiteljstava Srbije na Kosovu i sada nema niti srpskih ili srbijanskih proizvoda na Kosovu, dakle nikad manje Srbije na Kosovu!

  • Hruscov says:

   Pa nema ni Hrvatskih u Hrvatskoj i ako pise da je iz Hr. Pise na tarabi ona stvar pa nije. Dozvoliti izvoz Srbske robe samo u severni deo...juzni ima meso iz 82 i leve batake iz Italije i ...sami sebi kopaju rupu, tajkun u Srbiji moze za jedan dan da promeni sediste firme u recimo Vojvodinu i idemooo profit do neba.

 2. Kulak says:

  Srbija može uzvratiti moćno.Odmah blokirati sav kopneni transport robe na privremeno okupirano Kosovo i Metohiju i iz njega uz izuzetak dostave humanitarne pomoći Srbima.Pa nek šiptari zakukaju.

 3. Rale says:

  Vučić je borac za veliku albaniju i svaki njegov potez ,gest,reč ...je u tom pravcu.

 4. Budi Bog s nama says:

  Dečija ljutnja, ali milionski deficit. Kosova Republjik?

 5. Posmatrac says:

  Pada srrbska vlada. da I sciputari nekad urade dobro za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *