ЦЕЛА АМЕРИКА УПЛАШЕНА! Трамп у сукобу са директором ЦИА!?

CELA AMERIKA UPLAŠENA! Tramp u sukobu sa direktorom CIA!?

19 februara 2017

trump cia 68

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je telefonom i vikao na direktora Centralnoobaveštajne agencije (CIA) Majka Pompea jer „nije dovoljno odlučno“ odgovorio na pisanja medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od predsednika u strahu da ne procure do obaveštajnih službi ili zvaničnika drugih država, prenosi CBS.

Do razgovora je, kako navodi CBS, došlo nakon što je „Volstrit žurnal“ objavio u sredu članak o tome kako obaveštajna zajednica skriva informacije od predsednika.

CIA je navode CBS-a oštro negirala u saopštenju za medije.

– Nismo upoznati s podatkom da se takvo nešto ikada dogodilo. Misija CIA-e je da predsedniku dostavi najbolje moguće obaveštajne informacije i objasni osnovu svojih procena. CIA nije i nikad neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka – navedeno je u saopštenju.

Portparol CIA Din Bojd rekao je da Tramp i Pompeo uopšte nisu razgovarali o toj temi.

– Između direktora CIA-e i predsednika nije bilo razgovora o članku iz Volstrit žurnala ni pre ni nakon oglašavana Agencije o tome. Sama priča je bila neprecizna i mi smo od nje morali da se ogradimo – rekao je Bojd.

Priču je negirala i Bela kuća iz koje je saopšteno kratko samo da „predsednik nije vikao na direktora CIA-e“.

S druge strane, insajderske informacije govore da je realnost bitno drugačija.

Kako neimenovani izvori tvrde, između CIA-e i Bele kuće došlo je do „zahlađenja“ u protoku informacija, jer agencija smatra da postoji opasnost da dođe do kompromitovanja sigurnosti države.

Jedan od razloga je sigurno i taj što CIA ima ulogu u istraživanju veza Rusije i članova Trampove administracije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Tramp je poceo da zavodi red u kuci! Da se zna ko je gazda.

    • Ehhh... says:

      @Trifun...ovaj komentar sam poslao tebi na "Pravdi",ali me admin redovno brise stiteci jeremica i jankovic"Srbija NE MORA da zavrsi lose,ako se na vreme prepoznaju i podrze ljudi koji su toga vredni.Sa acom dramoserom(srpski kralj ibi) i zalosna sova(toma-diploma) ,kao jeremic,jankovic i sl. su SIGURAN PUT U AMBIS!Ps.ovo vredi pogledati,https://www.youtube.com/watch?v=SNZEYYWsjeY",pozd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *