ЦЕЛА ЕУ У СТРАХУ: Ова зима доноси слом украјинске војске и ПРОПАСТ ЕВРОПСКЕ ЕКОНОМИЈЕ

CELA EU U STRAHU: Ova zima donosi slom ukrajinske vojske i PROPAST EVROPSKE EKONOMIJE

29 novembra 2023

Evropski zvaničnici strahuju da bi se pozicija Ukrajine u njenom sukobu sa Rusijom mogla „raspasti“ ove zime, piše „Volstrit džornal“.

Ovakav stav posledica je velikih gubitaka ukrajinske vojske tokom svoje dugo najavljivane letnje ofanzive, kao i „nefunkcionalnog“ i „korupcijom zahvaćenog“ sistema za mobilizaciju, navodi list.U izveštaju se navodi da mnoštvo novih regruta čine „muškarci u 40-im godinama“, koji se „često šalju u rovove sa premalo obuke“.

Roman Kostenko, sekretar parlamentarnog odbora za odbranu, nacionalnu bezbednost i obaveštajne poslove, rekao je u petak za ukrajinski Radio NV da postoji problem sa mobilizacijom, ali da „možemo reći da je mobilizacija neuspešna“.

On je naglasio da će biti „velikih problema“ ako se situacija ne promeni.

Ranije ovog meseca, Bi-Bi-Si je izvestio da je oko 20.000 muškaraca koji ispunjavaju uslove za vojnu službu pobeglo iz Ukrajine, uprkos zabrani napuštanja zemlje tokom vanrednog stanja koje je proglašeno na početku sukoba. Dodatnih 21.000 Ukrajinaca je pokušalo da pobegne, ali su ih vlasti uhvatile.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Ukrajina je u periodu između juna i oktobra izgubila više od 90.000 vojnika.

Šojgu je prošle nedelje objavio nove brojke koje pokazuju da su kijevske snage samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  A o ekonomiji nigde Šta je babi milo, to joj se i snilo.

  • brat Zorobabel i brat Gad says:

   biće to.lepo kada se u jedan tren sruši EU duznicka ekonomija bez resursa i energenata i ukrajina-topovsko meso nacističkog nato pakta. Ko ce vam dolaziti tada u turizsm ??? Musli izbeglice jedino, taman smestajni kapaciteti za njih u hrvatistanu 😂😂😂

 2. milorad5 says:

  srušeće se ekonomija i u USA utoku sledeće god.iako vašington misli da će se izvući na grbači EU,ipak,sad jasno da i oni tonu sigurno..ne bih da razglabam više ZAŠTO ali svi simptomi totalnog kraha,prvo u evropi a zatim u USA su prisutni...podivljalo potroščko društvo kao što je trenutno na zapadu,i u evropi, i u USA,NE MOŽE DA IZBEGNE SUNOVRAT...oni NE UMEJU DA UŠTEDE VIŠE i NEMOGU DA ŽIVE BEZ KREDITA a kredita više NEMA..PIRAMIDA SE VEĆ SRUŠILA,isplate dividendi prevazilaze uplate i to se sad pokriva bezobzirnim uništavanjem sopstvene supstance i štampanjem novca bez pokrića i to ne može dugo jo da traje a onda dolazi nagli i poptuni krah...tamo će sve DA STANE U SEKUNDI...u JEDNOM DANU...nemate predstavu koje su razmere finansijske katastrofe koja će ih pogoditi i što je najsmešnije,najjadniji i najubogiji će najmanje da stradaju,jer nemaju ništa sa TIM,nije im ni dozvoljeno da učestvuju u tome i samim tim nemaju šta da izgube,sem lažnih dugova zbog kojih izvoze i rodjenu decu da plate kamatu...to je KRAJ trange--frange ekonomije sa zapada i to u toku sledeće god..američka hunta se upinje iz sve snage da održe privid normalnosti za stanovništvo bar do izbora, ali izgleda da neće izdržati do tog vremena i to garantuje opšti politički haos na zapadu...u svakom slučaju ustvari u najboljem slučaju za huntu u vašingtonu,najkasnije posle izbora sledeće god. u usa kreće propast,armagedon i to na svetskoj skali...ozbiljne države se već ubrzano pripremaju za raspad dolarske ekonomije i prelazak na bilateralne dugoročne ekonomske aranžmane BEZ POSREDNIKA IZ USA...nisu rusi i kinezi to bezveze već uradili i izbacili dolar iz medjusobne trgovine...i ostali idu ubrzno ka tome a ta planina dolara NEMA KUD sem nazad u USA..najeb.su nevidjeno...

 3. rade says:

  EU ekonomija bi se srusila onog trenutka kada bi njoj Rusija ukinula gas,ali Rusi to ne rade,valjda su im draze pare nego li da kazne one iz cijeg oruzja ukronacisti ubijaju djecu u Donbasu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *