ЦЕЛА ЕВРОПА У ШОКУ: Шта то раде лидери ЕУ и САД у рату против РУСИЈЕ?

ЦЕЛА ЕВРОПА У ШОКУ: Шта то раде лидери ЕУ и САД у рату против РУСИЈЕ?

15 маја 2021

Становници Европске уније коментарисали су огорчење западних политичара због руских контрамера које су уследиле као одговор на још један напад на Русију.

Страни медији широко извештавају о следећем кругу сукоба Запада и Русије, покушавајући да представе руску страну као агресора. У том контексту, аустријски лист Дер Стандард није био изузетак, у чијем је чланку критични став политичара САД-а и ЕУ показао да је руско руководство донело одлуку као одговор на још један напад на њих, да забрани осморици високих званичника из Европске уније да уђу у Русију.Такве противмере Русије у Бриселу пожуриле су да се назову „неутемељеним“ и „очигледно политички мотивисаним”. Ову тачку гледишта подржало је и руководство Сједињених Држава.

Заузврат су обични Европљани били збуњени када су сазнали за сличну реакцију ЕУ и Сједињених Држава на симетрични одговор Русије, што је примећено у интернет издање „ИноСМИ.Ру“.

„Прво су годинама пљачкали Русију, добивши упутства из Вашингтона, а затим су увређени што Русија реагује на ово“, рекао је корисник који се потписује као „цоолио12310“.

Ову тачку гледишта подржали су и други читаоци, изражавајући збуњеност што западни политичари очекују послушност Русије и указујући на чињеницу да она „неће толерисати санкције, увреде и ембарго од земаља лојалних Сједињеним Државама“.

Истовремено су указали да нико на Западу није никада чак ни покушао да разговара о могућности изрицања санкција за инвазију на Ирак.

Такође, нико не обраћа пажњу на процес заузимања Палестине, злочин руководства Саудијске Арабије над новинаром почињен у амбасади ове земље, као ни реакцију ЕУ на очигледно политизовани прогон оснивача Викиликса, Асанжа. Запад је такође радије заборавио на „мучитељске затворе на Kуби, па чак и у ЕУ“.

„Поздравимо доследност и вредности ЕУ! Овако ЕУ жели да заслужи поштовање у свету и жели да је доживљавамо као снажног и објективног партнера“, резимирао је Европљанин.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI14 коментара

 1. острогорски says:

  А Александар Звучић се, "европским вредностима", диви до имбецилности. А за њим блеје и мучу његови министри, посланици и људски талог од бирача. У земљи Страдији, није само Вођа слеп. А гладних очију нам не мањка.

 2. Istina says:

  Zapadne hijene konacno dobijaju packe pa se ne snalaze.

 3. Milutin says:

  Sukob Zapada i Rusije se sve snažnije ispoljava kao sukob dva odbrambena rata. Odbrambeni rat Zapada se ogleda u borbi za održanje poretka u kome je nekoliko pojedinaca steklo nezamislivo bogatstvo na uštrb ostatka sveta. Ruski odbrambeni rat je uistinu odbrambeni rat jednog naroda. Ali dok će Ruski (i Kineski) odbrambeni rat voditi narod za svoj opstanak Zapadni odbrambeni rat neće voditi tih nekoliko pojedinaca već bi za njih morali ginuti plaćenici i gubitnici sa margina života. Oni koji uistinu nebi znali za šta se bore. U takvom sukobu bi Rusi bili superiorni i bez Kine. A tek sa njom. Klišei po kojim Zapad živi su toliko izlizani da njima više njihovi narodi neveruju. I to je najveći strah Zapada. Zato se i u tolikoj meri i gura globalizacija. Da se ponište države i državotvornost naroda. Da ostanu samo pojedinci bez ikakvog oslonca u okviru neke organizovanosti kao zajednice ljudi.

 4. Srbija cveta says:

  Rusija je sama pobedila nacizam koji se pojavio iz evrope a sada evropa uzvraćaja udarac. Aspirator je naravno amerika i engleska.

 5. Риста says:

  Па нема сумње да су цооло и Европљанин јако важне личности на овом свету и претстављају мишљење Европе. Ја и они мењамо Свет. Кад МИ напишемо коментар, сви се лидери Европе смрзну од страха. Успут, огорчење лидера Европе на Русију је достигло толики ниво да је Меркелова јавно почела да једе Пољске јабуке заинат Русима, а макрон заинат тера мађарског трабанта али се заклео да његово дупе неће никад сести у руски маз. Политичка стварност није стварање Антирусије у Украјини, него је анти Русија створена у целом свету. То је мало незгоднија ствар од Украјине, цоола и европљанина и имаће током наилазећих година све теже последице по Русију. Не знам шта се иза брда ваља, али ваља се. Понекад имам утисак да је све данас исто као што је некад било са СССРом а још чешће имам утисак да Русија нема одговор на данашњу ситуацију. Пре дваес година сам оптимистички предвиђао да постоји могућност савеза Русије, Кине и Индије а данас ми то изгледа као бајка која једноставно није никад ни написана. Руководства Русије, Кине и Индије килаве са својом политиком жмурећи на стварност и воде ове три државе у мрачну будућност. Све исто следи и државама бившег Варшавског пакта и бивше Југославије. Ако било која држава склепана од Југославије мисли да ће јој савез са Западом помоћи касније, грдно се вара. У то коло је невероватно али потпуно тачно, упао и део Исламског света који поседује нафту и гас. Ни он нема шансе на опстанак. Где тим државама здрава памет? Али нема везе. Ми Срби већином знамо да ће Америка ускоро банкротирати и да је распад Америке и грађански рат у Америци неизбежан. Кажу, кад неког сатераш у ћошак, нема друге него да реагује, али постоји и друга могућност. Или ће реаговати или ће пасти у несвест од страха. У Русији нешто не ваља. Русија је сатерана у ћошак, али ипак не видимо никакву реакцију. Не пада ли Русија неким случајем у несвест? Све су већи изгледи да је Русија спустила гард када то не треба радити. Сада, кад је пред нокаутом, Русија се изгледа нада да је Запад неће нокаутирати из чисте хуманости. И још једном. Америка НЕЋЕ војно напасти Русију. Прво, то и није план, осим онако стратешки под Ш, а друго, зашто би напала кад је довела Русију у ситуацију да Русија више нема где? Тренутна политика Русије за опстанак има само једну трагичну, али непостојећу шансу. А то је да је Запад нападне војно и отворено. Проблем је у томе што Запад то неће урадити, а на овај начин, време сурово ради против Русије.

  • persida says:

   Risto, samo si zaboravio da kazes zasto Zapad nece napasti Rusiju. Ne zbog kupovanja vremena, vec zato sto imaju istog cionistickog gazdu. Pogledaj kako se Rusi i Jewmerikanci ponasaju dok Izraelci ubijaju decu u Palestini. Kako je moguce da se u svemu ne slazu, a uvek se slazu kad su interesi Izraela u pitanju? Imas jos, Risto, da ucis ko povlaci konce.

   • Miraš says:

    1. Zapad je već napao Rusiju, da uzmemo 2014 godinu za početak ekonomskog rata. Izricanje svih vrsta ekonomskih sankcija protiv Rusije, a bez pokrića u medjunarodnom pravu i bez odluke UN o tome je VODJENJE RATA. 2. Ako uzmemo mnogobrojne terorističke napade izvršene 90-tih i kasnije po Rusiji onda je teroristički rat protiv Rusije pokrenut značajno ranije. na Bez obzira što su izvršioci terorističkih akata muslimani, njihov glavni centar je na Zapadu. Nisu takvi teroristi uzalud bežali u Nemačku, Francusku i druge zemlje Zapada, a poznato je i to da pojedini i to vrhunski išli su na obuku u Ameriku. Pritom ne mislim samo na Bin Ladena. 3. Rat kakav ti očekuješ, rat oružjem, to Zapad direktno ne pokreće izuzev u Ukrajini, jer tu oni ubojaju Ruse. Teritoriju Rusije ne smeju da napadnu direktno i otvoreno jer posle taktičkog može ubrzo da proradi NUKLEARNO NAORUŽANJE, a zna se da ga Rusija ima u značajnim količinama. 4. Tvoje uporno blebetanje o istom gazdi je znak slabih intelektualnih kapaciteta.

   • Miraš says:

    Vodeća svetska imperija, najbolji analitičari u SAD, ponekad je zovu SAD-NATO-Izrael. Zašto bi Jevreji-cionisti odustali od napada na Rusiju? Jedino ne mogu tako brzo da je napadnu i stave pod kontrolu kao Ukrajinu. Medjutim napasti Rusiju moraju jer bez obzira na poremećaje odnosa kod Rusija će prevagnuti da bude prirodni zaštitnik Ukrajine, naravno ne ukronacističke Ukrajine, i neće to uraditi samo zbog slovenstva nego u svom strateškom interesu. Da bi bilo manje ruske zaštite, a koja bi smetala obnovi Hazarije, rade u dva pravca: 1) odnosi Ukrajina-Rusija da budu sve više i više poremećeni, 2) Rusija kao glavni i najjači stub odbrane da se uvede u proces neprestanog slabljenja. Koliko dugo su radili na obnovi Izraela, tako i toliko čak i duže mogu da rade na obnovi Hazarije. Oni bi da obnove svoju prapostojbinu Hazarski kaganat koji se protezao na teritoriji današnje Ukrajine i na teritoriji Rusije istočno i severoistočno od Ukrajine. Gotovo cela Ukrajina plus prostor Rusije od Crnog do Kaspijskog mora, čak i iza Kaspijskog mora. Na severu Hazarija se protezala do grada Murom (Vladimirska oblast Rusije) Murom je 300 km istočno od Moskve i oko 150 km zapadno od Njižnjeg Novgoroda. A na jugu obuhvatala je i prostor današnje Gruzije i južnog Kavkaza. Hazarsko carstvo obuhvatalo je prostor današnjeg Kijeva, prostor oko reke Dnjepar, veći deo današnje Ukrajine bez njenih najzapadnijih delova, a Kijev od 2014 sasvim sigurno imaju pod kontrolom. Jedina moguća uspešna strategija protiv Rusije je vodjenje ekonomskog rata protiv nje sa ciljem njenog konstantnog slabljenja.

  • Miraš says:

   Silom državu niko ne napravi. Milom? Kakve su šanse da Rusija milom povrati Ukrajinu u svoju orbitu? Minimum je da Ukrajina postane vojno neutralna država, jedino tako može da bude i nezavisna država. Ispod toga Rusija ne sme da računa. To je jedan od razloga zašto Rusija neće silom zauzimati Ukrajinu. Drugi veoma važan razlog je da Rusija ima druge strateški veoma značajne interese, važnije i od Ukrajine. Došli su u Siriju ali na poziv Predsednika, Vlade i Parlamenta Sirije, čak su postojale i široke ankete stanovništva, jer bez poziva smatralo bi se da postoji okupacija Sirije od strane Rusije. Približili su se glavnom izvoru zla. Braneći teritorijalnu celovitost Sirije, u leto 2018 01 avgusta završetkom operacije Basalt oslobodjene su oblasti Dara i Kunejtra. Dakle od tada uspeli su da zaštite Siriju direktno uz granicu Izraela. Jedino nisu uspeli da povrate Golan, ali dok god država Sirija postoji, ona ima pravo na povratak te teritorije. Time ometaju pravljenje Velikog Izraela u delu koji se odnosi na preuzimanje teritorija Sirije. A s druge strane i zauzvrat to Izrael podstiče da još više čepaju Ukrajinu, posebno u blizini Rusije. Da se još više sankcija uvodi Rusiji, itd. Izrael ima oko 8 miliona stanovnika, a ne prestaju da ratuju. Dok je Rusija bila jako slaba broj stanovnika Izraela se značajno povećao zbog iseljenika iz Rusije. Ali sada zbog sve češćih sukoba oslabiće i Izrael. Da li će se zbog toga nekadašnji ruski iseljenici vraćati u Rusiju, ili će put Amerike i drugih zapadnih država. Takodje i razni drugi useljenici u Izrael, mogli bi da potraže mirnija mesta. Naravoučenije: Ne treba likovati i biti zao kad neka zemlja oslabi. Kolo sreće se okreće...

  • Miraš says:

   Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. Sad vrh sablje kruna visi, sad vrh krune sablja pada, sad na carstvo rob se uzvisi, a tko car bi, rob je sada." Stihovi iz Osmana, autor Ivan Gundulić (1589-1638). Dubrovačka republika ma koliko da je bila mala država i zbog toga često u velikim nevoljama i u vazalstvu, ali kao država postojala i opstajala je od 1358-1808; dakle 4,5 veka. Koliko je postojala Jugoslavija? Ni jedan ceo vek. Bili su prilično mudriji od jugoslovena, kao prvo nisu uvodili višepartijski sistem. Svi su na prvom mestu bili Dubrovčani, odnosno na prvom mestu je bilo očuvanje države, državotvornost. Inače imali su teritorijalno malu državu, te nisu mogli da se kockaju sa njenom veličinom kao što uradiše bahata i iznad svega glupa i povodljiva južnoslovenska plemena na kraju 20 veka.

  • Miraš says:

   Evo Risto. uski autor Markov upravo je objavljen njegov tekst: "Rusija ima pravo da se brani od anti.Rusije kao i Izrael od Hamasa. 16.05.2021. "Isti ljudi govore da upotreba sile od strane Rusije je nešto loše, a izraelska je veoma dobra. *Rusija treba da sledi primer Izraela. Bravo. Mi moramo dejstvovati isto tako. *Ljudi koji imaju jedan aršin za Izrael, a sasvim drugi za Rusiju - jednostavno nisu naši" itd. itd. Da se vratim mojoj pretpostavci da sadašnja naciUkrajina, koja neće dugo trajati, ima ulogu da na njenom tlu nikne Nova Hazarija. Ovakva Ukrajina zbog destruktivnosti i samodestruktivnosti ne može dugo trajati. Naravno da će Rusija udariti i po zametku nove Hazarije, ali ne po cenu da ratom istrebljuje Ukrajince, ili da oni usled ratne opasnosti bezglavo napuštaju Ukrajinu što već inače pomalo čine, jer i to bi sigurno bilo u korist nicanja nove Hazarije.

 6. Gagi says:

  Rusija je zadnju deceniju ulagala u poljoprivredu i razvila je do zavidnog nivoa, danas nisu zavisni od uvoza kao ranijih decenija. Njihova ekonomija je dovoljna za nezavistan zivot rasterecen od uvoza svega i svacega. Vojno su jaki i brojcani, odlicno su obuceni i sto je najvaznije, patriotski su motivisani za razliku od druge najamnicke strane. GDE da zure, za tim nemaju nikakve potrebe. Pazljivo posmatraju ovo zapadno ludilo i gledaju svoja posla,izbegavaju direktne konfrontacije jer nece da omoguce zapadu da svoju propast prevale na njihovu adresu. Zapadna koalicija je skroz izgubila kompas,vise nemaju kriterujum, udaraju i stvaraju ratove gde stignu. Time hoce da prikriju ili uspore neminovnu propast ali to nije moguce, sto bi neko ucestvovao u tim njihovim planovima i na taj nacin im pomagao da dalje lazu njihovo javno mnenje. Njima je sada potrebno da se nesto krupno desava da bi skrenuli paznju, to su uradili sa Covidom ali je i to vec prevazidjeno. Uglavnom, teski dani predstoje zapadu, ovoliki muslimani koje su sa radoscu docekali hoce da zive a nemaju gde i sta da rade. Doduse i nece da rade, oni traze njihova ustavom zagarantovana socijalna i ljudska prava, briga ih ko ce da zaradi za njihov zivot. I eto tako, zbog par alavih multinacionalnih kompanija koje vuku korene vekovima unazad u pljackanju sveta, pokrenuse i raselise grdne narode pljackajuci njihove prirodne resurse. Sada za te njihove "poslovne" poteze neko drugi treba da plati ceh,najbolje bi tu odgovarala Rusija ali kao sto vidimo, ona se pravi luda i ne reaguje. A bas bi bilo lepo kada bi te muslimane iz Europe pokupili i poslali u rat na istok, da ih Rusi oslobode tereta i stvorenog balasta u njihovim drzavama. Nece to moci ovog puta, mozda nekada u nekom drugom vremenu, dotada neka evropljanke radjaju muslimane i neka sire bratstvo i jedinstvo koje su svojevremeno poturili nama.

 7. Gardista says:

  Coece, ala si me prosvetlio.

 8. Beli Orao says:

  Острогор, превише си мек ! Ацо је плаћен и постављен од амера тј ЕУ , зато и иде да слуша наређења на сточић у кућу( белу) капитолску зла ! Народ је глуп па га за сину парицу подржава и даје му глас да се шепури на трону издајника ! Док не окитимо алеје по Београду нема промјена !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u