ЦЕЛА ЕВРОПА У ШОКУ: Шта то раде лидери ЕУ и САД у рату против РУСИЈЕ?

CELA EVROPA U ŠOKU: Šta to rade lideri EU i SAD u ratu protiv RUSIJE?

15 maja 2021

Stanovnici Evropske unije komentarisali su ogorčenje zapadnih političara zbog ruskih kontramera koje su usledile kao odgovor na još jedan napad na Rusiju.

Strani mediji široko izveštavaju o sledećem krugu sukoba Zapada i Rusije, pokušavajući da predstave rusku stranu kao agresora. U tom kontekstu, austrijski list Der Standard nije bio izuzetak, u čijem je članku kritični stav političara SAD-a i EU pokazao da je rusko rukovodstvo donelo odluku kao odgovor na još jedan napad na njih, da zabrani osmorici visokih zvaničnika iz Evropske unije da uđu u Rusiju.Takve protivmere Rusije u Briselu požurile su da se nazovu „neutemeljenim“ i „očigledno politički motivisanim”. Ovu tačku gledišta podržalo je i rukovodstvo Sjedinjenih Država.

Zauzvrat su obični Evropljani bili zbunjeni kada su saznali za sličnu reakciju EU i Sjedinjenih Država na simetrični odgovor Rusije, što je primećeno u internet izdanje „InoSMI.Ru“.

„Prvo su godinama pljačkali Rusiju, dobivši uputstva iz Vašingtona, a zatim su uvređeni što Rusija reaguje na ovo“, rekao je korisnik koji se potpisuje kao „coolio12310“.

Ovu tačku gledišta podržali su i drugi čitaoci, izražavajući zbunjenost što zapadni političari očekuju poslušnost Rusije i ukazujući na činjenicu da ona „neće tolerisati sankcije, uvrede i embargo od zemalja lojalnih Sjedinjenim Državama“.

Istovremeno su ukazali da niko na Zapadu nije nikada čak ni pokušao da razgovara o mogućnosti izricanja sankcija za invaziju na Irak.

Takođe, niko ne obraća pažnju na proces zauzimanja Palestine, zločin rukovodstva Saudijske Arabije nad novinarom počinjen u ambasadi ove zemlje, kao ni reakciju EU na očigledno politizovani progon osnivača Vikiliksa, Asanža. Zapad je takođe radije zaboravio na „mučiteljske zatvore na Kubi, pa čak i u EU“.

„Pozdravimo doslednost i vrednosti EU! Ovako EU želi da zasluži poštovanje u svetu i želi da je doživljavamo kao snažnog i objektivnog partnera“, rezimirao je Evropljanin.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI14 komentara

 1. ostrogorski says:

  A Aleksandar Zvučić se, "evropskim vrednostima", divi do imbecilnosti. A za njim bleje i muču njegovi ministri, poslanici i ljudski talog od birača. U zemlji Stradiji, nije samo Vođa slep. A gladnih očiju nam ne manjka.

 2. Istina says:

  Zapadne hijene konacno dobijaju packe pa se ne snalaze.

 3. Milutin says:

  Sukob Zapada i Rusije se sve snažnije ispoljava kao sukob dva odbrambena rata. Odbrambeni rat Zapada se ogleda u borbi za održanje poretka u kome je nekoliko pojedinaca steklo nezamislivo bogatstvo na uštrb ostatka sveta. Ruski odbrambeni rat je uistinu odbrambeni rat jednog naroda. Ali dok će Ruski (i Kineski) odbrambeni rat voditi narod za svoj opstanak Zapadni odbrambeni rat neće voditi tih nekoliko pojedinaca već bi za njih morali ginuti plaćenici i gubitnici sa margina života. Oni koji uistinu nebi znali za šta se bore. U takvom sukobu bi Rusi bili superiorni i bez Kine. A tek sa njom. Klišei po kojim Zapad živi su toliko izlizani da njima više njihovi narodi neveruju. I to je najveći strah Zapada. Zato se i u tolikoj meri i gura globalizacija. Da se ponište države i državotvornost naroda. Da ostanu samo pojedinci bez ikakvog oslonca u okviru neke organizovanosti kao zajednice ljudi.

 4. Srbija cveta says:

  Rusija je sama pobedila nacizam koji se pojavio iz evrope a sada evropa uzvraćaja udarac. Aspirator je naravno amerika i engleska.

 5. Rista says:

  Pa nema sumnje da su coolo i Evropljanin jako važne ličnosti na ovom svetu i pretstavljaju mišljenje Evrope. Ja i oni menjamo Svet. Kad MI napišemo komentar, svi se lideri Evrope smrznu od straha. Usput, ogorčenje lidera Evrope na Rusiju je dostiglo toliki nivo da je Merkelova javno počela da jede Poljske jabuke zainat Rusima, a makron zainat tera mađarskog trabanta ali se zakleo da njegovo dupe neće nikad sesti u ruski maz. Politička stvarnost nije stvaranje Antirusije u Ukrajini, nego je anti Rusija stvorena u celom svetu. To je malo nezgodnija stvar od Ukrajine, coola i evropljanina i imaće tokom nailazećih godina sve teže posledice po Rusiju. Ne znam šta se iza brda valja, ali valja se. Ponekad imam utisak da je sve danas isto kao što je nekad bilo sa SSSRom a još češće imam utisak da Rusija nema odgovor na današnju situaciju. Pre dvaes godina sam optimistički predviđao da postoji mogućnost saveza Rusije, Kine i Indije a danas mi to izgleda kao bajka koja jednostavno nije nikad ni napisana. Rukovodstva Rusije, Kine i Indije kilave sa svojom politikom žmureći na stvarnost i vode ove tri države u mračnu budućnost. Sve isto sledi i državama bivšeg Varšavskog pakta i bivše Jugoslavije. Ako bilo koja država sklepana od Jugoslavije misli da će joj savez sa Zapadom pomoći kasnije, grdno se vara. U to kolo je neverovatno ali potpuno tačno, upao i deo Islamskog sveta koji poseduje naftu i gas. Ni on nema šanse na opstanak. Gde tim državama zdrava pamet? Ali nema veze. Mi Srbi većinom znamo da će Amerika uskoro bankrotirati i da je raspad Amerike i građanski rat u Americi neizbežan. Kažu, kad nekog sateraš u ćošak, nema druge nego da reaguje, ali postoji i druga mogućnost. Ili će reagovati ili će pasti u nesvest od straha. U Rusiji nešto ne valja. Rusija je saterana u ćošak, ali ipak ne vidimo nikakvu reakciju. Ne pada li Rusija nekim slučajem u nesvest? Sve su veći izgledi da je Rusija spustila gard kada to ne treba raditi. Sada, kad je pred nokautom, Rusija se izgleda nada da je Zapad neće nokautirati iz čiste humanosti. I još jednom. Amerika NEĆE vojno napasti Rusiju. Prvo, to i nije plan, osim onako strateški pod Š, a drugo, zašto bi napala kad je dovela Rusiju u situaciju da Rusija više nema gde? Trenutna politika Rusije za opstanak ima samo jednu tragičnu, ali nepostojeću šansu. A to je da je Zapad napadne vojno i otvoreno. Problem je u tome što Zapad to neće uraditi, a na ovaj način, vreme surovo radi protiv Rusije.

  • persida says:

   Risto, samo si zaboravio da kazes zasto Zapad nece napasti Rusiju. Ne zbog kupovanja vremena, vec zato sto imaju istog cionistickog gazdu. Pogledaj kako se Rusi i Jewmerikanci ponasaju dok Izraelci ubijaju decu u Palestini. Kako je moguce da se u svemu ne slazu, a uvek se slazu kad su interesi Izraela u pitanju? Imas jos, Risto, da ucis ko povlaci konce.

   • Miraš says:

    1. Zapad je već napao Rusiju, da uzmemo 2014 godinu za početak ekonomskog rata. Izricanje svih vrsta ekonomskih sankcija protiv Rusije, a bez pokrića u medjunarodnom pravu i bez odluke UN o tome je VODJENJE RATA. 2. Ako uzmemo mnogobrojne terorističke napade izvršene 90-tih i kasnije po Rusiji onda je teroristički rat protiv Rusije pokrenut značajno ranije. na Bez obzira što su izvršioci terorističkih akata muslimani, njihov glavni centar je na Zapadu. Nisu takvi teroristi uzalud bežali u Nemačku, Francusku i druge zemlje Zapada, a poznato je i to da pojedini i to vrhunski išli su na obuku u Ameriku. Pritom ne mislim samo na Bin Ladena. 3. Rat kakav ti očekuješ, rat oružjem, to Zapad direktno ne pokreće izuzev u Ukrajini, jer tu oni ubojaju Ruse. Teritoriju Rusije ne smeju da napadnu direktno i otvoreno jer posle taktičkog može ubrzo da proradi NUKLEARNO NAORUŽANJE, a zna se da ga Rusija ima u značajnim količinama. 4. Tvoje uporno blebetanje o istom gazdi je znak slabih intelektualnih kapaciteta.

   • Miraš says:

    Vodeća svetska imperija, najbolji analitičari u SAD, ponekad je zovu SAD-NATO-Izrael. Zašto bi Jevreji-cionisti odustali od napada na Rusiju? Jedino ne mogu tako brzo da je napadnu i stave pod kontrolu kao Ukrajinu. Medjutim napasti Rusiju moraju jer bez obzira na poremećaje odnosa kod Rusija će prevagnuti da bude prirodni zaštitnik Ukrajine, naravno ne ukronacističke Ukrajine, i neće to uraditi samo zbog slovenstva nego u svom strateškom interesu. Da bi bilo manje ruske zaštite, a koja bi smetala obnovi Hazarije, rade u dva pravca: 1) odnosi Ukrajina-Rusija da budu sve više i više poremećeni, 2) Rusija kao glavni i najjači stub odbrane da se uvede u proces neprestanog slabljenja. Koliko dugo su radili na obnovi Izraela, tako i toliko čak i duže mogu da rade na obnovi Hazarije. Oni bi da obnove svoju prapostojbinu Hazarski kaganat koji se protezao na teritoriji današnje Ukrajine i na teritoriji Rusije istočno i severoistočno od Ukrajine. Gotovo cela Ukrajina plus prostor Rusije od Crnog do Kaspijskog mora, čak i iza Kaspijskog mora. Na severu Hazarija se protezala do grada Murom (Vladimirska oblast Rusije) Murom je 300 km istočno od Moskve i oko 150 km zapadno od Njižnjeg Novgoroda. A na jugu obuhvatala je i prostor današnje Gruzije i južnog Kavkaza. Hazarsko carstvo obuhvatalo je prostor današnjeg Kijeva, prostor oko reke Dnjepar, veći deo današnje Ukrajine bez njenih najzapadnijih delova, a Kijev od 2014 sasvim sigurno imaju pod kontrolom. Jedina moguća uspešna strategija protiv Rusije je vodjenje ekonomskog rata protiv nje sa ciljem njenog konstantnog slabljenja.

  • Miraš says:

   Silom državu niko ne napravi. Milom? Kakve su šanse da Rusija milom povrati Ukrajinu u svoju orbitu? Minimum je da Ukrajina postane vojno neutralna država, jedino tako može da bude i nezavisna država. Ispod toga Rusija ne sme da računa. To je jedan od razloga zašto Rusija neće silom zauzimati Ukrajinu. Drugi veoma važan razlog je da Rusija ima druge strateški veoma značajne interese, važnije i od Ukrajine. Došli su u Siriju ali na poziv Predsednika, Vlade i Parlamenta Sirije, čak su postojale i široke ankete stanovništva, jer bez poziva smatralo bi se da postoji okupacija Sirije od strane Rusije. Približili su se glavnom izvoru zla. Braneći teritorijalnu celovitost Sirije, u leto 2018 01 avgusta završetkom operacije Basalt oslobodjene su oblasti Dara i Kunejtra. Dakle od tada uspeli su da zaštite Siriju direktno uz granicu Izraela. Jedino nisu uspeli da povrate Golan, ali dok god država Sirija postoji, ona ima pravo na povratak te teritorije. Time ometaju pravljenje Velikog Izraela u delu koji se odnosi na preuzimanje teritorija Sirije. A s druge strane i zauzvrat to Izrael podstiče da još više čepaju Ukrajinu, posebno u blizini Rusije. Da se još više sankcija uvodi Rusiji, itd. Izrael ima oko 8 miliona stanovnika, a ne prestaju da ratuju. Dok je Rusija bila jako slaba broj stanovnika Izraela se značajno povećao zbog iseljenika iz Rusije. Ali sada zbog sve češćih sukoba oslabiće i Izrael. Da li će se zbog toga nekadašnji ruski iseljenici vraćati u Rusiju, ili će put Amerike i drugih zapadnih država. Takodje i razni drugi useljenici u Izrael, mogli bi da potraže mirnija mesta. Naravoučenije: Ne treba likovati i biti zao kad neka zemlja oslabi. Kolo sreće se okreće...

  • Miraš says:

   Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. Sad vrh sablje kruna visi, sad vrh krune sablja pada, sad na carstvo rob se uzvisi, a tko car bi, rob je sada." Stihovi iz Osmana, autor Ivan Gundulić (1589-1638). Dubrovačka republika ma koliko da je bila mala država i zbog toga često u velikim nevoljama i u vazalstvu, ali kao država postojala i opstajala je od 1358-1808; dakle 4,5 veka. Koliko je postojala Jugoslavija? Ni jedan ceo vek. Bili su prilično mudriji od jugoslovena, kao prvo nisu uvodili višepartijski sistem. Svi su na prvom mestu bili Dubrovčani, odnosno na prvom mestu je bilo očuvanje države, državotvornost. Inače imali su teritorijalno malu državu, te nisu mogli da se kockaju sa njenom veličinom kao što uradiše bahata i iznad svega glupa i povodljiva južnoslovenska plemena na kraju 20 veka.

  • Miraš says:

   Evo Risto. uski autor Markov upravo je objavljen njegov tekst: "Rusija ima pravo da se brani od anti.Rusije kao i Izrael od Hamasa. 16.05.2021. "Isti ljudi govore da upotreba sile od strane Rusije je nešto loše, a izraelska je veoma dobra. *Rusija treba da sledi primer Izraela. Bravo. Mi moramo dejstvovati isto tako. *Ljudi koji imaju jedan aršin za Izrael, a sasvim drugi za Rusiju - jednostavno nisu naši" itd. itd. Da se vratim mojoj pretpostavci da sadašnja naciUkrajina, koja neće dugo trajati, ima ulogu da na njenom tlu nikne Nova Hazarija. Ovakva Ukrajina zbog destruktivnosti i samodestruktivnosti ne može dugo trajati. Naravno da će Rusija udariti i po zametku nove Hazarije, ali ne po cenu da ratom istrebljuje Ukrajince, ili da oni usled ratne opasnosti bezglavo napuštaju Ukrajinu što već inače pomalo čine, jer i to bi sigurno bilo u korist nicanja nove Hazarije.

 6. Gagi says:

  Rusija je zadnju deceniju ulagala u poljoprivredu i razvila je do zavidnog nivoa, danas nisu zavisni od uvoza kao ranijih decenija. Njihova ekonomija je dovoljna za nezavistan zivot rasterecen od uvoza svega i svacega. Vojno su jaki i brojcani, odlicno su obuceni i sto je najvaznije, patriotski su motivisani za razliku od druge najamnicke strane. GDE da zure, za tim nemaju nikakve potrebe. Pazljivo posmatraju ovo zapadno ludilo i gledaju svoja posla,izbegavaju direktne konfrontacije jer nece da omoguce zapadu da svoju propast prevale na njihovu adresu. Zapadna koalicija je skroz izgubila kompas,vise nemaju kriterujum, udaraju i stvaraju ratove gde stignu. Time hoce da prikriju ili uspore neminovnu propast ali to nije moguce, sto bi neko ucestvovao u tim njihovim planovima i na taj nacin im pomagao da dalje lazu njihovo javno mnenje. Njima je sada potrebno da se nesto krupno desava da bi skrenuli paznju, to su uradili sa Covidom ali je i to vec prevazidjeno. Uglavnom, teski dani predstoje zapadu, ovoliki muslimani koje su sa radoscu docekali hoce da zive a nemaju gde i sta da rade. Doduse i nece da rade, oni traze njihova ustavom zagarantovana socijalna i ljudska prava, briga ih ko ce da zaradi za njihov zivot. I eto tako, zbog par alavih multinacionalnih kompanija koje vuku korene vekovima unazad u pljackanju sveta, pokrenuse i raselise grdne narode pljackajuci njihove prirodne resurse. Sada za te njihove "poslovne" poteze neko drugi treba da plati ceh,najbolje bi tu odgovarala Rusija ali kao sto vidimo, ona se pravi luda i ne reaguje. A bas bi bilo lepo kada bi te muslimane iz Europe pokupili i poslali u rat na istok, da ih Rusi oslobode tereta i stvorenog balasta u njihovim drzavama. Nece to moci ovog puta, mozda nekada u nekom drugom vremenu, dotada neka evropljanke radjaju muslimane i neka sire bratstvo i jedinstvo koje su svojevremeno poturili nama.

 7. Gardista says:

  Coece, ala si me prosvetlio.

 8. Beli Orao says:

  Ostrogor, previše si mek ! Aco je plaćen i postavljen od amera tj EU , zato i ide da sluša naređenja na stočić u kuću( belu) kapitolsku zla ! Narod je glup pa ga za sinu paricu podržava i daje mu glas da se šepuri na tronu izdajnika ! Dok ne okitimo aleje po Beogradu nema promjena !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *