ЦЕЛА НОВОРУСИЈА ГОРИ: Погледајте снимке најновијих борби! (ВИДЕО)

CELA NOVORUSIJA GORI: Pogledajte snimke najnovijih borbi! (VIDEO)

4 juna 2015

1426755139_peskiUkrajinska vojska je izvršila preko 40 napada u poslednja 24 časa, a prema izveštaju štaba armije DNR borbe se vode duž cele linije fronta.

Ukrajina je brutalno prekršila Minski sporazum korišćenjem krupnokalibarske artiljerije, navodi se u saopštenju armije DNR.

Rezultat napada je stravičan. Preko 60 ranjenih mirnih žitelja i tri poginula borca armije DNR.

Za poslednjih 24 časa su izvršena 43 napada na mesta u kojima živi mirno stanovništvo, ali i na pozicije armije DNR.

Od toga, 32 napada su bila u vidu granatiranja, a 4 napada je izvršeno tenkovima u kombinaciji sa otvaranjem paljbe iz vatrenog oružja i minobacača. Napadi se konstantno pojačavaju i rat praktično bukti u celoj Novorusiji.

Napadnuto je selo Trudovskij, selo Oktobarskij i teritorija aerodroma u Donjecku. Zatim, Gorlovka, Jenakijevo, Dokučaevsk i Debalcevo, ali i naseljena mesta Tavričeskoj, Lukovo, Nova Marljevka, Širokino, Sahanka, Spartak, Kalinovka, Žabičevo, Širokaja Balka i Jasnoje.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. miloš says:

  Eto vam Minsk 2....,to je bilo i za očekivati ! Sada ako ne idete do Kijeva, bolje da i ne ratujete !

 2. pera says:

  Ko sad ovde ne poštuje primirje ..? ako to kijev radi odnosno wasington braćo ne pravite istu grešku kao mi srbi u smislu pođi-stani,ako to oni rade a vi ste u to sigurni onda krenite i nema zaustavljanja do krajnjeg cijla kojeg ste zacrtali i ne prihvatajte nikog i ništa u vezi primirja to ste ispoštovali i nikakvi pregovori i ostale nevladine organizacije ni plavi ni crni šllemovi nego slomite tu gamad kojoj ništa nije sveto ni deca ni stari ni žene takva zemlja za koju se oni bore nikad neće da postoji.......!!!!!!!!!!!!

 3. Boki says:

  Mnogo puta vidjeno , devedesetih , u gradjanskom ratu u rh ! Cim pocnu da se povlace trazice HITNO primirje preko Vasingtona i Brisela ....

 4. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Možda bi ovi iz Novorusije i krenuli do Kijeva, al im fali još jedno 450 hiljada ljudi, a s obzirom da o ovo malo teritorije jedva drže, pitanje je čemu svo to sviranje qrcu vodi. Putin češe muda i lovi dabrove po Sibiru, kara neke omladinke i kanda nema nameru da zada završni udarac ukrajinskim nacistima. Ne razumem.........

 5. Za Srbiju says:

  Teška situacija. Primili ceo zapad na svoja leđa. Sve zavisi od Moskve.

 6. Paštrović says:

  Gaga, i nas Sloba je "cesao muda" kad je padala RSK. Nista novo, i sve vec vidjeno.

 7. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Paštroviću, ali zašto Putin ne reaguje? Da li je, što bi me dotuklo, i on od Slobine sorte? P.S. Za sunovrat RSK podjednako su krivi i Srbi u RSK, a ti dobro znaš o čemu pričam, ako drugi ne znaju i ne doznaju se.........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *