ЧЕМУ СЕ НАДАЈУ? Режирају аферу Наваљни па уведу нове санкције нуклеарној сили која им је послала претећу поруку

ЧЕМУ СЕ НАДАЈУ? Режирају аферу Наваљни па уведу нове санкције нуклеарној сили која им је послала претећу поруку

23 фебруара 2021

 

Дијалог са Русијом је неопходан без обзира на санкције Европске уније, то је важно за одлуке у Сирији и Либији, спремни смо да разговарамо о заштити климе и пандемији ковида 19, изјавио је немачки министар спољних послова Хајко Мас.„Донели смо одлуку на министарском савету ЕУ да уведемо даље санкције против појединаца одговорних у вези са осуђујућом пресудом Алексеја Наваљног… Али дијалог са Русијом је и даље важан. Русија је важан део решења у Сирији и Либији. Такође, спремност за дијалог о пандемији и клими“, рекао је Мас, наводи се на налогу Министарства спољних послова Немачке на Твитеру.

Међутим, према речима министра, „то (спремност за дијалог) никада неће довести до тога да ћемо ћутати о случајевима као што је Наваљни“.

Француски министар спољних послова Жан-Ив ле Дријан такође је на министарском састанку Савета ЕУ истакао потребу за очувањем канала дијалога са Русијом, саопштило је француско Министарство спољних послова.

„Што се тиче ситуације око лидера опозиције Алексеја Наваљног, министар се заложио за то да Европска унија изради чврст и јединствен одговор, узимајући у обзир и подршку цивилног друштва и потребу за очувањем канала дијалога са Русијом“, истакли су у Министарству.

Раније је високи представник Европске уније за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ потврдио да су се министри спољних послова ЕУ на састанку у Бриселу у понедељак договорили да прошире песроналне санкције Русији због ситуације око Наваљног.

Министарство спољних послова Русије раније је упозорило Брисел да не уводи нове антируске санкције и напоменуло да ће прекинути све односе са ЕУ.

После лажиране афере Скрипаљ, Запад је наместио и аферу Наваљни како би имали изговор за притисак на Русију.

Такође су режирали и обарање путничког авиона изнад Украјине.

Дволично понашање Немачке је веома провидно. Док оспособљавају “Северни ток 2” како би постали апсолутни господари целе Европе са руским гасом, предводе нападе на Русију.

Русија је међутим, знајући за дволичност ЕУ већ обезбедила капацитете ка Истоку.

KOMENTARI7 коментара

 1. Косовац says:

  Чујеш, генијални сорошоидни новоговор: „Канал дијалога са Русијом“. То му дође некако као Русија данас ископа нешто од канала за дијалог са ЕУ, па онда ноћас ЕУ затрпа тај канал до пола, остави неки проток од 10 речи у секунди. Па ЕУ каже, „Овај каналић је веома важан за дијалог са Русијом“. Замислите да се канал запуши, а Руси почну да шамарају Неваљног? Нема смисла.

 2. Milan Dog says:

  Dakle,nemci su glup narod.

 3. šiško says:

  Iugrejalo malo suce, pa se švabovi okuražili, a zaboravljaju da će uskoro ponovo doći zima. Biće cvokotanja, vidim ja.

 4. Muta says:

  ako i dalje krenu na rusiju mogu da se nadaju samo satani - SS-18, prema NATO nomenklaturi..jedna je dovoljna za celu Nemacku..

 5. Petar says:

  Nemci su licemerna govna, bas kao i ostatak naroda zapadne Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u