ЧЕМУ СЕ НАДАЈУ? Режирају аферу Наваљни па уведу нове санкције нуклеарној сили која им је послала претећу поруку

ČEMU SE NADAJU? Režiraju aferu Navaljni pa uvedu nove sankcije nuklearnoj sili koja im je poslala preteću poruku

23 februara 2021

 

Dijalog sa Rusijom je neophodan bez obzira na sankcije Evropske unije, to je važno za odluke u Siriji i Libiji, spremni smo da razgovaramo o zaštiti klime i pandemiji kovida 19, izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.„Doneli smo odluku na ministarskom savetu EU da uvedemo dalje sankcije protiv pojedinaca odgovornih u vezi sa osuđujućom presudom Alekseja Navaljnog… Ali dijalog sa Rusijom je i dalje važan. Rusija je važan deo rešenja u Siriji i Libiji. Takođe, spremnost za dijalog o pandemiji i klimi“, rekao je Mas, navodi se na nalogu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na Tviteru.

Međutim, prema rečima ministra, „to (spremnost za dijalog) nikada neće dovesti do toga da ćemo ćutati o slučajevima kao što je Navaljni“.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan takođe je na ministarskom sastanku Saveta EU istakao potrebu za očuvanjem kanala dijaloga sa Rusijom, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Što se tiče situacije oko lidera opozicije Alekseja Navaljnog, ministar se založio za to da Evropska unija izradi čvrst i jedinstven odgovor, uzimajući u obzir i podršku civilnog društva i potrebu za očuvanjem kanala dijaloga sa Rusijom“, istakli su u Ministarstvu.

Ranije je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj potvrdio da su se ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu u ponedeljak dogovorili da prošire pesronalne sankcije Rusiji zbog situacije oko Navaljnog.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je upozorilo Brisel da ne uvodi nove antiruske sankcije i napomenulo da će prekinuti sve odnose sa EU.

Posle lažirane afere Skripalj, Zapad je namestio i aferu Navaljni kako bi imali izgovor za pritisak na Rusiju.

Takođe su režirali i obaranje putničkog aviona iznad Ukrajine.

Dvolično ponašanje Nemačke je veoma providno. Dok osposobljavaju “Severni tok 2” kako bi postali apsolutni gospodari cele Evrope sa ruskim gasom, predvode napade na Rusiju.

Rusija je međutim, znajući za dvoličnost EU već obezbedila kapacitete ka Istoku.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  Čuješ, genijalni sorošoidni novogovor: „Kanal dijaloga sa Rusijom“. To mu dođe nekako kao Rusija danas iskopa nešto od kanala za dijalog sa EU, pa onda noćas EU zatrpa taj kanal do pola, ostavi neki protok od 10 reči u sekundi. Pa EU kaže, „Ovaj kanalić je veoma važan za dijalog sa Rusijom“. Zamislite da se kanal zapuši, a Rusi počnu da šamaraju Nevaljnog? Nema smisla.

 2. Milan Dog says:

  Dakle,nemci su glup narod.

  • milos says:

   Nisu glup al zao jesu

 3. šiško says:

  Iugrejalo malo suce, pa se švabovi okuražili, a zaboravljaju da će uskoro ponovo doći zima. Biće cvokotanja, vidim ja.

 4. Muta says:

  ako i dalje krenu na rusiju mogu da se nadaju samo satani - SS-18, prema NATO nomenklaturi..jedna je dovoljna za celu Nemacku..

 5. Petar says:

  Nemci su licemerna govna, bas kao i ostatak naroda zapadne Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *