Cena dnevne karte u GSP-u 280 dinara

Cena dnevne karte u GSP-u 280 dinara

29 jula 2014
pijanci-pijani-vozila-gsp-gradsko-saobracajno-preduzece-1328585176-120960Grad Beograd od 1. avgusta uvodi u javni gradski prevoz dnevnu kartu čija će cena iznositi 280 dinara, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

Dnevna karta važi 24 sata od prve validacije, osim u noćnom saobraćaju, odnosno od ponoći do 4 časa ujutru, i u okviru tog perioda korisnik ima pravo na neograničen broj vožnji.

Validacija karte u vozilima je obavezna, a vreme korišćenja počinje u momentu prve validacije, pri čemu korisnik ima pravo da svaku početu vožnju u roku od 24 sata i završi.

Kako se navodi, vremenska karta je nova opcija na validatoru, pri čemu se koriste postojeće nepersonalizovane plastične i papirne kartice. Opcija vremenske karte u okviru koje se bira dnevna karta postoji na validatorima u vozilima koji saobraćaju na gradskim linijama u okviru ITS1.

Odabirom ikonice u obliku analognog sata na ekranu validatora, otvara se meni u kome putnik treba da odabere kartu od 24 sata u iznosu od 280 dinara, i prisloni svoju nepersonalizovanu plastičnu ili papirnu karticu i od tog trenutka nastupa važenje dnevne karte.

Pri svakoj promeni vozila obavezno je ponovno očitavanje radi potvrde presedanja, što znači da putnik treba samo da prisloni svoju nepersonalizovanu karticu na ekran validatora.

Putnik može u svakom trenutku da proveri do kada mu važi vremenska karta prislanjanjem kartice na ekran validatora, koji na narandžastoj pozadini ispisuje vreme važenja odabrane vremenske karte i iznos preostalog kredita na kartici.

U saopštenju se navodi da je Grad u stalnoj komunikaciji sa korisnicima prevoza prepoznao potrebu za proširenjem asortimana karata i da će nastaviti intenzivno da radi na poboljšanju kvaliteta prevoza.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *