ЦЕНЗУРА ДОНАЛДА ТРАМПА СЕ НАСТАВЉА: Јутјуб брише снимке који тврде да је било изборне крађе у Америци

CENZURA DONALDA TRAMPA SE NASTAVLJA: Jutjub briše snimke koji tvrde da je bilo izborne krađe u Americi

10 decembra 2020

JUTJUB je najavio da već počinje sa uklanjanjem onih sadržaj u kome se iznose tvrdnje da je bilo izborne krađe, iako se u SAD još vodi pravna borba oko rezultata izbora za predsednika SAD održanih 3. novembra.Utorak je inače označen kao krajnji rok za potvrđivanje izbornih rezultata u svim američkim državama. Posle tog datuma, prebrojavanja, revizije i tužbe se moraju izvršiti. Predsednik SAD Donald Tramp još uvek računa na veliku tužbu kako bi poništio pobedu Džoa Bajdena, ali Jutjub ipak neće čekati ishod.

– Od danas ćemo početi sa uklanjanjem bilo kog dela sadržaja postavljenog na Jutjub u kom se navodi na zaključak da je došlo do izborne krađe ili grešaka koje menjaju ishod predsedničkih izbora 2020. godine – saopštila je ta platforma.

Pored uklanjanja ovog sadržaja, navedeno je da će Jutjub dodatno pojačati domet ka „merodavnim vestima“ i suzbiti dezinformacije. Platforma to već radi od izbornog dana, kada je počela da usmerava gledaoce na zvanične izvore informacija, prenosi RT.

​Jutjub je saopštenje izdao pošto je Donald Tramp nedavno najavio da će staviti veto na Zakon o odobrenju nacionalne odbrane (NDAA), kojim se utvrđuje vojni budžet za 2021. godinu, ukoliko ne bude ukinuta mera koja štiti kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže od odgovornosti za korisnički sadržaj.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Obratite pažnju na to kako komesari Evropske Unije šetaju Srbijom sa lupom u ruci i pronalaze neslobodne i cenzurisane medijume. Pa onda u „izveštajima“ dobro opletu i upozore tupave Srbe da se poprave. …………….Ovo sa cenzurom pisanja o izbornoj krađi u Americi, uopšte za sve ovakve cenzure, naučnici sorošoida su otkrili jedan moćan izraz: To je, kažu, Demokratski Deficit. Znate, kada se utvrdi da je Demokratija ugrožena, onda je dozvoljeno primeniti neku komunističku metodu koja bi spasila ugroženu demokratiju. Kada se Demokratija spasi, onda se ukida Demokratski Deficit, a Demokratija veselo dobija svoje dobre Evropske i Internacionalne vrednosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *