ЦЕО СВЕТ БРУЈИ – ПУТИН ПОЗВАО НЕТАЊАХУА ЗБОГ СИРИЈЕ: Немојте случајно да…

CEO SVET BRUJI – PUTIN POZVAO NETANJAHUA ZBOG SIRIJE: Nemojte slučajno da…

12 aprila 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Putin je od Netanjahua zatražio da ne preduzme akciju u Siriji i da ne preti bezbednosti te zemlje, preneli su izraelski mediji.

Izrael je u visokoj pripravnosti zbog moguće osvete Irana nakon direktne pretnje Teherana u utorak zbog napada na sirijsku vojnu bazu u noći između nedelje i ponedeljka koji su Rusija, Sirija i Iran pripisali jevrejskoj državi.

Pripravnost je povećana i zbog mogućeg udara SAD na snage sirijskog predsednika Bašara Asada u znak odmazde za navodni hemijski napad u Dumi.

KOMENTARI21 komentara

 1. M says:

  Tko sije vjetar,žnjet će oluju!Npr.je rat zakucao i na vrata Izraela,kao što će i na još neka!U ovoj rundi koja dolazi!A tek u sljedećoj!!!

  • Maximus says:

   Niko nikome nije telefonirao Izrael je i pozvao zapad da intervenise.Putin je zavrsio karijeru:))))

   • Maksa says:

    Kad London,Washington i Paris, budu velike radioaktivne livade, tada ce mozda da okaci mac o klin, i kaze...zavrsio sam..

   • Željko says:

    @ Maximus Glas razuma iz Srbije ste! Sin Marije Putin, djevojačko Šalomova, za @ Trifun ŠALOM je židovska riječ i analogno tomu Putinova mama je Židovka a po židovskoj tradiciji što je dijete računa se po maminoj liniji! Putinova sestra, Tatiana promijenila prezime iz Putin u Šalomova! Putin je Židov!!

    • Miraš says:

     Opterećen si mržnjom prema Jevrejima, Srbima itd. Najstrašnije je kad mali konvertitski narodi imaju potrebu da se uzdignu ocrnjujući sve druge. Valjda misle da tako rastu. Biti Jevrej nije pogrešno, to nije greh. Greh je biti bez savesti, pokvaren, lagati, krasti, ubijati, itd. a to nema veze sa verskom ili nacionalnom pripadnošću.

   • Miraš says:

    Halo, Putin vlada iz Moskve, a šta će se telefonirati iz Tel Aviva Vašingtonu i obratno to nije u zoni Putinove odgovornosti.

  • Nebeska Srbija says:

   Ta ce ista oluja i vas da proguta,izrodi jedni!!Beograd vam je glavni grad koliko vam ne valjamo!

 2. goran says:

  Putin cvika od Natanjahua, sve radi da ga ne naljuti. A Natan Yahoo sve vreme radi protiv Rusije. Ko je ovde lud?

  • Miraš says:

   Gorane, NEMAŠ TI POJMA O RATOVANJU! Ja sam žena pa sam šokirana KOLIKO SI I TO DRASTIČNO OPERISAN OD OZBILJNIH I VAŽNIH POSLOVA KOJI SU TRADICIONALNO SMATRAJU MUŠKIM!

  • SARMAT says:

   @Goran...Ti,ti si ovdje dobrano ošinut.

 3. i ime says:

  citam komentare. Koje ste vi budale....neko od nekog strahuje....aha....Putin je covek pobozan, koji bi srce dao za rusiju.....Jel to stoji? Stoji kao kup, i to je covek koji mnogo ne prica, i koji misli jako brzo. Covek koji sve zna, i covek koji je miran i pored toga, covek, koji ne bi prodao majku Rusiju kao onaj Jeljcin ni po koju cenu. Videcete. Sad su ga stavili na probu, ali videcete sta ce sve biti, i on je svestan da ako im ne pokaze zube, da ce ga slomiti. Ima podrsku naroda, ima podrsku vojske, ima podrsku Boga, u koga oni bezboznici ne veruju. Pa dobro. Videcemo ima li Boga ili nema. Ubedjen sam da ima, ma kako se zvao, i da ce ljubavlju i hrbroscu da raznese kretene iz ili sa Zapada....polako...Jos nesto. Izrael je napacen narod. Tako mnogi misle. Ok, ostavimo to po strani. Jel znate da ne veruju u Isussa hrista i ako je rodjen kod njih? Po Bibliji? Sta vam to govori?

  • goran says:

   To nam govori da su Jevreji pametniji od Srba koji su prihvatili jevrejskog rabina Isusa za Sina bozjeg. Dokaz odricanja od svoje tradicije i povodjenja za necim sto dolazi iz daljine. U prevodu: pomodarstvo. Za Jevreje je ceo svet laboratorija u kojem oni vrse eksperimente, do sada su dokazali da su najinteligentniji jer oni manipulisu drugima a jos se nije nasao taj ko ce njima nesto prodati i u nesto ih ubediti.

   • Nebeska Srbija says:

    Donekle kapiram tvoje komentare ali ovo za Boga mnogo hulis!!!Mislis da si mnogo pametan?!Doci ce dan kad ce sve sto si govorio da ti se vrati kao bumerang,to ti za tvoje dobro kazem-vodi racuna sta govoris i protiv koga.

  • Miraš says:

   Strahuju SAD i V. Britanija! Kako da izvuku svoje zarobljene pse? Tokom operacija u Istočnoj Guti uhvaćen je i deo britanskih vojnika koji pripadaju američkoj koaliciji. Oni se nisu na vreme povukli a imali su zadatak da organizuju napad na Damask u skladu sa napadima na svim frontovima koje bi poveli SAD i V.B. ,a pomogli bi i Izrael i Jordan. Taj napad je planiran sa ciljem destabilizacije već oslobodjenih delova Sirije te su zato dobile prioritet vojne operacije SAA za oslobadjanje Istočne Gute. Sada se možda nadaju da će na osnovu novih pritisaka kao što je bombardovanje Sirije nagoditi se i izvući te svoje zarobljene vojnike. Zato je baš V.B. izmislila onu priglupu aferu Skripalj. Zato Tramp tvituje svaki čas suprotne poruke: Hvataj Rusijo nove i pametne rakete koje ću poslati na SAA, te pomagao bi ekonomski razvoj Rusije, te napad na Siriju može se dogoditi ili vrlo brzo, ili uopšte ne tako brzo, te gde je hvala Ameriko za oslobadjanje regiona od DAEŠ? (Znamo kako je nastao DAEŠ i sve ostalo). Moguće je da Tramp nastoji čas silom čas nešto blažim stvovima da se iscenjka za to njihovo pohvatano terorističko smeće. Takodje nastoji da Amerika po svaku cenu ostane prisutna u Siriji.

  • Nebeska Srbija says:

   Bravo za komentar!!!Putin je opasna njuska!!I mudar je,mnogo zna..Nista mu ne mogu.

 4. Anac iz Liliput-a says:

  Poslednje 4 godine SAD sa jo[ par lojalnih država provocira Rusiju ne bi li je uvukao u sukobe većeg obima, naravno da niko ne želi ostati zapamćen kao pokretač novog svetskog rata. Kada se podvuče crta, jasno je da su potezi SAD sumanuti, agresivni i drski... ovo sa hemijskim oružjem je šamar svakom normalnom čoveku (onom ko zna šta SAD radi u Jemenu npr.). Sa druge strane Rusija je u nekoliko poslednjih konflikata nadmudrila SAD, po pitanju Ukrajine i Krima, zatim u Siriji, po pitanju Severne koreje (Rusija i Kina su istakli nacionalni interes mira u toj regiji), i na kraju saradnja sa Turskom i izvinjenje Erdogana zbog obaranja Ruskog aviona. SAD želi da povrati uticaj, sa druge strane Rusija više nema gde da uzmiče, i obezbedila je podršku Kine, Irana i eventualno Indije.

  • goran says:

   Plasim se da ce Putin opet ispasti mlakonja, ne verujem da ce uzvratiti kako treba. Ispasce kukavica, Ameri ce izrokati Sirijce, a on ce protestvovati: "Nemojte tako, zar nije mir najpreci." Voleo bih da se varam, stvarno bih voleo da vidim da nije tako kako prognoziram.

  • Velika Metla says:

   Anac iz Lilip,od kakve je fele napravljena američka društvena zajednica? Od najgorih kriminalaca,koji su proterani u najvećem broju iz Evrope! Tako da do bahatosti,agresije,pljački,razbojništava,otmica,generalno svakakvog kriminala od njih drugo i ne očekuj!

 5. Miraš says:

  Sirija nikad nije priznala državu Izrael, tako da nemaju ni diplomatske odnose. Nakon otimanja Golanske visoravni 1967 godine od strane Izraela zakucane su bilo kakve nade i šanse u tom smislu. U ovakvoj situaciji Rusija povremeno nadoknadjuje i nedostatak takvih odnosa. U ovoj situaciji Putin mora da upozori Izrael jer već se zna da terorističke snage u Siriji u Idlibu, Hami i u nekim drugim mestima uskladiće svoje aktivnosti sa napadima zapadne koalicije. Poseban problem su pokrajine Dara i Al-Kunejtra (ono šta je od nje ostalo nakon Šestodnevnog rata) koje su pretežno pod kontrolom pobunjenika i ISIS. Izraelu odgovara da nisu pod kontrolom Sirije baš te teritorije koje su veoma blizu ranije otetog Golana. Izrael moguće je da planira da otme i te dve pokrajine kao što su ranije Golan! Zapravo oteti sirijski deo Golana pripada sirijskoj pokrajini Al Kunejtra, a samo jedan baš manji deo Golanske visoravni pripada Izraelu.... Ko će ove "očešljati"? Da se vratimo malo dalje unazad. Pali Andjeli spustili su se na zemlju na visokoj planini Harmon koja se nalazi izmedju Izraela i Libana. Podnožje te planine je visoravan Golan. Kad su se pali andjeli spuštali sa te planine niže u podnožju planine pronašli su ljude i mešali su se sa njima... Da se vratimo nazad u sadašnjost. Kad je izbio rat u Siriji na Golanskoj visoravni su se masovno okupljali razni posmatrači iz celog sveta,a jako ih je privlačilo da odatle posmatraju rat u Siriji. To su komentarisali kao "ratni turizam". Šta ih je sve privlačilo da tu dodju? Da li je to bio zov od iskona (iskonski zov)? Potomci nekadašnjih Palih andjela?

 6. Miraš says:

  Odavno primećujem da Sirija treba da oslobodi sve svoje južnije frontove te da učvrsti slobodnu Siriju prvenstveno sa juga. Najnovije i veće operacije u Istočnoj Guti počele su krajem februara, najintenzivniji deo je bio u martu i juče su se završile dogovorenim odlaskom terorista iz grada Dume. Preostali frontovi su Istočni Kalamun, Jarmuk kamp(on je manji, ali je blizu Damaska), Dara i Kunejtra (koje su blizu Izraela! i Jordana u kom blizu granice sa Sirijom bilo je dosta i američkih i britanskih trupa), američka baza u Tanfu obogaćena sa pripadnicima FSA i izuzetno velikog prečnika (na jugu najveće sirijske pokrajine Homs prema Jordanu), deo pustinjske oblasti Homs-Deir ez Zor. Sada neki mediji sa B.I. otkrivaju koji je bio strateški značaj oslobadjanja Istočne Gute. Naime SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale su da izvrše napad sa nekoliko frontova(!!!), ali da je plan propao usled brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog meseca. (Verovatno najviše misle na I. Gutu, ali bilo je u isto vreme aktiviranja frontova i u Dari i u Istočnom Kalamunu i kod Abu Kemala) U okviru takve zavere planirani su masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga. (Setimo se i ovog: u martu je general Gerasimov objavio da znaju da i u pokrajini Dara planira se simuliranje trovanja civila hemijskim otrovima za što bi optužili snage SAA.) "Nakon što je otkrivena zavera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade", izjavili su neimenovani izvori. Pošto je zavera propala usled brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu. MEDJUTIM PRIPADNICI SAA ZAROBILI SU ODREDJENI BROJ BRITANSKIH VOJNIKA TOKOM VOJNE INTERVENCIJE U ISTOČNOJ GUTI! Smatra se da su zarobljeni vojnici deo međunarodnih snaga koje su bile raspoređene u tom području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prestonicu Damask, u saradnji sa SAD. AKO JE SVE OVO TAČNO A OPASNO MIRIŠE, JASNO JE ZAŠTO SAD i baš V.BRITANIJA OVOLIKO JURIŠAJU: te afera Skripalj te upravo najavljeni vazdušni udari na Siriju.

 7. Popara Dorcol says:

  Jevreji imaju 520 nuklearnih bombi, jes da Su osiromasene, negde Oko 20 puta vise od one sto je pala Hirosimu , u svakom slucaju,receno im je da Su na nisanu ukoliko pomisle da ih upotrebe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *