ЦЕО СВЕТ ЧЕКА ПАКАО – ОНИ СУ НОВА „ЧЕТВОРОЧЛАНА БАНДА“!

ЦЕО СВЕТ ЧЕКА ПАКАО – ОНИ СУ НОВА „ЧЕТВОРОЧЛАНА БАНДА“!

24 јануара 2021

Аутор: Петар АКОПОВ

У АМЕРИЦИ је власт прешла у руке домаће четворочлане банде, али ћемо јој разбити њене псеће главе – ово је оно што је Доналд Трамп, који је напустио Белу кућу, могао да каже на свом опроштају да је користио кинески политички језик од пре 45 година.Али, иако су и говор мржње и тоталитарне методе већ успешно употребљени против Трампа, а он сам указује на Бајденове кинеске везе, термин „четворочлана банда“ још увек се не користи у америчкој политичкој борби. А врло је погодан за опис нове конфигурације моћи у САД – с том разликом што су у кинеској „банди“ била три мушкарца и једна жена (Маова супруга), док је у америчкој верзији све управо супротно.

Друштво 78-годишњем председнику Бајдену не чини само 56-годишња Камала Харис, већ и 80-годишња Ненси Пелоси и 73-годишња Хилари Клинтон. Првих троје чак формално заузимају прва три положаја у америчкој хијерархији моћи, а бивша прва дама има свако право на место у `четворки` као особа од које је украдена победа на последњим председничким изборима.

Трамп је крао уз помоћ – или чак у име – Владимира Путина. Да, ово је званична верзија историје Комунистичке партије, извините – америчке Демократске партије.

Само, то није тек историја: демократе ће – иако је Трамп напустио Белу кућу – наставити да траже „руски траг“. Односно, „Путинов дух“ ће се у Вашингтону тражити не мање упорно него током претходне четири године.

Ово је постало јасно након емитовања разговора између Хилари Клинтон и Ненси Пелоси, чији је домаћин била бивша прва дама САД.

Њих две су разговарале о Трампу и нису могле да заобиђу Путина.

Разговор био о „јуришу на Капитол“ , а Клинтонова је рекла да жали што се истинска дубина Трампове мржње према демократији можда никада неће разоткрити. Притом је ипак изразила наду да ће једног дана постати познато коме је председник САД „дужан“ и „ко вуче конце“:

„Волела бих да преслушам његове телефонске разговоре – да проверим да ли је разговарао са Путином оног дана када су побуњеници упали у Капитол“.

– Неопходно је спровести одвојену истрагу побуне од 6. јануара, баш као и о догађајима 11. септембра 2001. године, рекла је Клинтон, питајући Пелоси за мишљење о том питању.

Пелоси је ватрено подржала ту идеју и подсетила да је Трампу већ рекла: „Са вама, господине председниче, сви путеви воде до Путина“. И наставила:

„Не знам шта Путин има о њему политички, финансијски или лично, али оно што се догодило прошле недеље је поклон Путину који жели да поткопа демократију у нашој земљи и широм света. А они људи су, можда и несвесно, Путинове марионете. Они су радили `Путинов посао` када их је председник САД подстакао на побуну“.

Другим речима, сада неће само покушати да Трампа позову на одговорност због покушаја побуне и незаконитог преузимања власти – покушаће да му пришију да то ради на подстицај или у координацији са Путином.

Чињеница да Трамп 6. јануара није разговарао са Путином (Кремљ је већ објавио да разговора међу њима, наравно, није било) никоме не смета. Ако постоји наруџбина – има да истражују. Али, зашто је то потребно „четворочланој банди“?

Унутарамерички политички мотиви су јасни: треба уништити Трампа, који је четири године био оптуживан за везе са Путином и Русијом.

Те оптужбе не само да нису биле утемељене – сама идеја тражења Трампових „руских веза“ била је део стварне завере против прво председничког кандидата, а потом и изабраног председника САД Доналда Трампа.

Истрагу те завере, током које су пласирани лажни докази о „руском трагу“, Трамп је на све могуће начине покретао. Вероватно је да републиканци у Конгресу ни после његовог одласка неће одустати од покушаја да дођу до наручилаца „лова на Трампа“.

Јасно је да завера против Трампа није потекла из самих специјалних служби. Нити морају водити до Беле куће у време власти Обаме и Бајдена и до изборног штаба Хилари Клинтон.

А да се у потрази за истином не би дошло до њих, односно – да не би завршили пред судом, они морају и даље викати – „Трамп је Путинова марионета“.

Управо на томе ће, на предлог Клинтонове, сада бити ангажована „четворочлана банда“ која је преузела власт.

Ширење теме „руске интервенције“ са догађаја из 2016. на догађаје из јануара 2021. омогућиће им да промене фокус.

Сви Американци не верују у виртуелно „мешање Путина“ у протекле изборе, а велику важност му не придају ни сви они који у њега верују. Зато снимци „јуриша Путинових марионета на Капитол“, дају прилику за нови шоу.

Ефикасност такве пропаганде биће проблематична и деструктивна по очување остатака јединства америчког друштва. Јер, лако је предвидети реакцију оних који су гласали за Трампа на приче да је он организовао јуриш на Капитол по Путиновим упутствима.

Хилари Клинтон баш брига за то. Она је је фокусирана на потпуно чишћење трамписта као таквих. На пример, већ је позвала на оставку сенаторе и конгресмене који су подржали Трампове изјаве о преварама на изборима.У суштини: „четворочлана банда“ је полудела и клади се на раскол у америчком друштву.

Најгоре је што пола „банде“ – Х. Клинтон и Пелоси – верује да резултат продубљивања класне борбе, односно чистке и лова на трамписте, неће још више поцепати друштво, већ да ће ојачати власт демократа, односно демократије.

Мало је вероватно да Бајден дели ову, у дословном смислу те речи, сулуду и самоубилачку веру, али – то већ отвара питање: ко је у „банди“ главни?

(Факти)

KOMENTARI12 коментара

 1. persida says:

  Fukse, fukare, olosi, lopovi, pedofili, krokodili...

 2. Triglav says:

  pošteni ljudi, ukrali izbore te došli u urede pod zaštitom nacionalne garde. sad će pokazati celom svetu šta je to demokratija.

  • mr Milan Isakovic Herceg Novi says:

   Ovi su zaista dno-dna, ali porediti bilo kakvu demokratiju sa anarhičnim autoritarizmom je besmisleno. Treba obe ideologije promeniti. Najbolje je primeniti testove inteligencije za početak. Svaki nivo treba da ima svoj koeficient u vidu broja glasova. Tako bi jedan akademik imao koeficient 10, ostali bi se borili prema svom statusu u društvu i koeficientu intelekta. Tako se ne bi dogodilo da se akademici biraju po nacionalnim ključevima, a i političarima bi se znao rejting. Naravno i ovde bi bilo zloupotreba, ali bi se po brže ispravljale. NPR. akademik Bećković. Ako znas da poješ, ne znači da možeš biti akademik. Tu bi test dao brzi rezultat. Opet profesor sa bi imao koeficient 5. Ukoliko bi hteo da ima bolji rejting u glasačkoj kutiji, neka svoj IQ testira javno. Srbija i Crna Gora bi mogle biti prve u svetu koje bi ovaj način počele upražnjavati. Tako bi Hilari imala verovatno rejting 3, a na IQ 0,5, pa bi njene odluke bile za svet zanemarive.Tramp ne bi prešao cenzus seljaka sa rejtingom 1,5, a IQ-om? Možda mnogo više. Lideri poput Miloševića (koji je po meni samo zlo) se ne bi mogli oslanjati na devizu jedan čovek = jedan glas!Tražim od intelektualaca da daju svoje predloge za unapređenje demokratije. Proces se mora pokrenuti.

 3. milorad 5 says:

  bajden je fasada,on je mrtav čovek hoda , ali ove tri veštice su OPASAN DIKTATORSKI OLOŠ spreman na sve, i obe babe su lude ko struja,jedino je ova kamala još pri čistoj svesti ali to je karijerista spreman da sluša naredjenja i da uči od "idola" koje sledi.Mi sada imamo polu-ludu potpuno otkačenu i stvarnosti nesvesnu vrhušku u USA i to je toliko opasno da nemam reči.Jedino dobro je što su babe potpuno otkačene od stvarnosti i od svojih MOGUĆNOST i to garantuje potpuno lude poteze koji će pre svega njih da udare nazad,akcija-reakcija,a sada će da nauče šta je reakcija.Jer agresivnost ima granica i svoj smisao u izvodljivosti i mogućnostima, ali kada se predje ta granica izvodljivosti onda se to vraća kao bumerang u lice onih koji hoće VIŠE a NE MOGU.NAPAD,NAPAD po svaku cenu to je deviza ludih baba,idemo do kraja jer nas boli uvo,mi smo imperatori:)to je ono što one misle i stvarno će sad da pritisnu iz sve snage, sad ili nikad.To garantuje OPŠTI HAOS na svetskoj i unutrašnjoj sceni.Prvo će sada da počne rat na b.istoku OPŠTI RAT jer to će biti PRVA REAKCIJA na BABE.Zatim će EU da napravi probleme, finansijske i trgovinske,jer to će biti druga REAKCIJA na BABE,a onda ,za tri meseca počinjuj finansisjski problemi unutar USA,to će biti TREĆA REAKCIJA tržišta kapitala na BABE.Onda će one da pokremnu rat u ukrajini i mislim da će ih pohapsiti posle državnog udara unutar amerike do septembra je će biti primorani da ih zaustave.Ova četiri jahača apokalipse moraju da se izbacce iz sedla BRZO je ako uspeju,pobiće toliko ljudi da će to biti strahota to se vidi iz njihovih namera i izjava,one hoće haos jer misle da će biti u stanju da ga kontorlišu i profitiraju ,ali to je nemoguće i ostali to VIDE.Neće ovo društvo dugo da se raduje.

  • persida says:

   Diktatorski olos udara u dobos.

 4. Milutin says:

  Tramp tek malo isusio močvaru, tek toliko da cudovista mogu da isplivaju

 5. petrovgrad says:

  Matora garda,jedina im je perpektiva skori ukop. Senilni deka, i vremešne starice. Kad bi takva ekipa ugrozila Rusiju,šta bi drugi očekivali. Njihovo je prohujalo s vihorom ili što bi stari Kosovci rekli Oduvaja gi vetar.

 6. E.Lirsch says:

  Bagra se osusila od zla koje iznutra izvuire. Ko ne zna kako SOTONA izgleda evo prilike da progleda.

 7. I Love persida says:

  Ako, ako, samo navalite bakice i dekice, ja pako odavno očekujem, već htedo da se samoubijem, al ovako to dobijam sve za free fraj.

 8. Kujsibrepati says:

  Nema od toga nista, kladim se u gajbu piva da ce do kraja godine da izbije gradjanski rat u USA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u