ЦЕО СВЕТ ЈЕ ЧЕКАО ОВО – РУСИ ОБЈАВИЛИ СТАТИСТИКУ: Ево шта су до сада урадили у Сирији (ВИДЕО)

CEO SVET JE ČEKAO OVO – RUSI OBJAVILI STATISTIKU: Evo šta su do sada uradili u Siriji (VIDEO)

3 januara 2019

Rusija je saopštila da je tokom 2015. godine u akcijama u Siriji likvidirala više od 23 000 terorista.

Rusi dalje navode da su uniptili 159 teroristilčkih tenkova, 57 oklopnih vozila, 900 topova i 3 000 vozila koja su nosila teške mitraljeze.Rusko Ministarstvo obrane navelo je da su ruske snage likvidirale ukupno 87 000 terorista od otpočinjanja antiterorističke akcije u Siriji. Rusi navode da je oko 4 500 njih bilo sa teritorije država nastalih raspadom SSSR-a.

Od 2015. Rusi tvrde da su iništili 1000 terorističkih kampova, više od 10 000 skladišta goriva i municije, 650 tenkova i 700 borbenih oklopnih vozila koja su pripadala terorističkim grupama u Siriji.

Rusija je otpočela svoju misiju u Siriji u septembru 2015. godine. Zahvaljujući njihovom angažovanju Sirijska arapska armija je uspela da povrati najveći deo teritorije koju su teroristi okupirali.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Sve to okej, ali sada kada su naveli šta su napravili to će da posluži kao podatak o ratnoj šteti koju su napravili, naravno tek kada islamska u siriji stane na noge i počne da traži po sistemu američke demokratije, ali Asada tada više neće biti, verovatno ni druga Putina. Dobro je da su naveli tačne podatke da može tačno da im se naplati. Samo znam da se migranti vratiti neće. No pasara.

  • Slobodanka says:

   Kao da ti neka važna "daska" nedostaje, a zabrinjavajuće je kako ti vidiš Boga i njegovu "naplatu". Čim su poginuli u tolikom broju dobili su i isplatu i naplatu. Po tebi opravdano je kako su islamisti držali sirijske civile u zatvorima do istrebljenja? Znaš li ti šta je ratni zločin protiv civila? Po medjunarodnom pravu otvorena agresija na neku zemlju je zabranjena. Šta onda rade države koje ipak žele da napadaju i osvajaju neke druge države? Izmislili su terorizam masovnih razmera do veličine ozbiljne armije i još podsticanje i finansiranje unutrašnjih sukoba. Važno je i to da teroristi (ratni plaćenici) su skupljeni iz velikog broja zemalja i na taj način se želi sakriti ko je zemlja agresor. Šta zna o Siriji neko slabo obrazovan i ko živi daleko od te zemlje? On zna da mu trebaju pare i da mu se pruža šansa da ih zaradi. A s druge strane poreski obveznici koji će kasnije finansirati borbu svojih država i svojih vojnika treba da budu glupi i da znaju samo toliko da se tamo u dalekom svetu ti njihovi vojnici bore protiv pretećeg islamskog fanatizma. Zapravo ratuje se u interesu malog broja moćnika za naftu i gas i za puteve gasovoda i naftovoda, ali ne na njihov lični račun nego uglavnom na račun poreskih obveznika. U tome je još jedna veličina prevare. Vidimo zatim kako nastupa zemlja agresor i to nepozvana da se navodno bori protiv tog terorizma. U Siriji je bilo terorista skupljenih iz preko 80 zemalja sveta što je trebao da bude odličan paravan da se sakrije ko su glavne zemlje agresori. ... Vreme slabljenja i nestanka bivšeg SSSR i vreme oslabljene Rusije iskoristili su za mrcvarenje i osvajanje čitavog niza zemalja, vratili su te zemlje žrtve u najgore feudalno doba, a ovamo ne prestaju da pričaju o demokratiji i ljudskim pravima. ... Sirijske izbeglice se već vraćaju u Siriju, najviše iz susednih zemalja.

 2. milorad says:

  Ti si lud "budi b. sa nama". Pa sirijci su do neba zahvalni rusima sa asadom ili bez njega, a ta islamska koju ti tako priželjkuješ je UNIŠTENA i neće se vratiti sigurno. Same cifre zu zapanjujuće to je čitava jedna ARMIJA dobro naoruužana i stvorena NIOTKUDA NEPOZNATIM SREDSTVIMA,To mnogo košta i neko je to debelo platio i "dobrovoljce" i tehniku. Ovo što se dešava u siriji je katastrofa za pravni poredak u svetu i mir u svetu, neko misli da može da vodi ratove kako mu se prohte i kada mu se digne.To mora da izazove dodatno nasilje SVUDA.Naročito mi je zanimljiva tvoja ideja o plaćanju "ratne štete" Kome će da plate fantomske tenkove , municiju i baze koje su uništili:)Muka mi je od plaćenih trolova kao što je ovaj manijak koji ŽELI i podržava rasulo , rat i smrt, nadam se da je i ostalim ljudima koji čitaju komentare JASNO za koga rade ovakvi likovi i koliko su ustvari OPASNI tipovi koji i nama žele siriju očigledno.Platiće ovakvi banditi za svoje kuckanje i ZLO koje podržavaju.

 3. Budi Bog s nama says:

  Ali šta ceo pravedan svet zaista čeka? Da svako primi platu po delima svojim, pravedni - platu pravedničku, zli - platu za zlikovce. I zaista o pravednom carstvu Božijem svako od nas će primiti pladu po delima našim. Ali ako želite iz smrti u život onda i sami moramo da prihvatimo pravednika koji je svoj život pravednički položio za naše grešne sve radi ljubavi Božije, da koji veruje ima život i ako strada i umre, jer biće vaskrsenja pravednih za život i grešnih koji će primiti platu za greh. Ovo nije po čoveku već po Bogu pravednom.

  • Lepo rečeno says:

   Ali iz prvog komentara se vidi da zlo zoveš dobrim, a dobro zlim. Da nisi i ti samo djavo koji se preoblači u anđela svetla, kad mu se ćefne, pa dokle mu vreme dopusti. E tek takvi neće proći.

  • Saberi se says:

   "Ceo pravedan svet" koji pominješ već duže vreme ne postoji. U većem delu sveta sada preovlađuje vreme "svi junaci nikom ponikoše", s izuzetkom nekoliko država koje su uzele aktivno učešće u borbi protiv velikog zla. Više nije dovoljno samo sedeti i misliti o tome šta će se desiti i da li će se uopšte nešto desiti posle naše smrti. Vidimo delove sveta koji se muče i ulažu nadljudske napore kako da svoje živote sačuvaju, zatim u drugim delovima sveta problem je već i kako da vode običan mirnodopski život, a izgleda biće najlakše to što će biti posle smrti. Prilično se približilo ono vreme u kom živi zavide mrtvima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *